Τα χιόνια του Φλεβάρη…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ο Φλεβάρης προς το παρόν δενθυμίζει σε τίποτε καλοκαίρι  -όπως λέειη σχετική παροιμία – τουναντίον μάλιστα καταχείμωνο με χιόνια σταορεινά τουνομού μας και βροχές και τσουχτερό κρύο στην πόλη της Ξάνθης και σταπεδινά.Ξεπέρασε τους 7 πόντους το χιόνι από το 21οχιλιόμετρο και οι Θέρμεςκαι το Δημάριο καθώς κα τα χωριά πάνω από τον Εχίνο έχουν ντυθεί σταλευκά απόχθες το βράδυ
 
Απ’ τις 6 στο δρόμο οιαλατιέρες – Κλειστά τα σχολεία του δήμου Μύκης
Το «πείραμα» της άμεσηςκινητοποίησης μέσω κινητών που χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη φοράκρίθηκεεπιτυχημένο και έτσι επαναλήφθηκε από το βράδυ της Δευτέρας όταν οκαιρόςαγρίεψε και έπεσε το πρόωρο χιόνι. Ειδοποιήθηκαν όλοι οι άμεσαεμπλεκόμενοι επίτης πολιτικής προστασίας φορείς κα ανέλαβε καθείς καθήκοντα στο πόστοτου. Έτσιαπό τις 6 το πρωί έπιασε δουλειά 1 γκρέιντερ της περιφερειακής ενότηταςΞάνθης,μία αλατιέρα της ΔΕΣΕ και 1 αλατιέρα του Δήμου Μύκης. Σημειωτέον ότιστο δήμοΣταυρούπολης που έχει δικαιοδοσία ο δήμος Ξάνθης δεν υπήρξε χιονόπτωσηκαι έτσιδεν υπήρξε κινητοποίηση. Αντίθετα το ΚΤΕΛ δεν έστειλε λεωφορεία για τηνμεταφορά των μαθητών του Δήμου Μύκης και σύμφωνα με απόφαση τηςαντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης λόγω «έκτακτων καιρικών συνθηκών πουδημιουργήθηκαν από τη χιονόπτωση , τον παγετό και την ολισθηρότητα τουδρόμουδεν λειτούργησαν τα εξής σχολεία: α) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του ΔήμουΜύκηςήτοι των Μ/κών Δημοτικών Σχολείων: Μύκης, Εχίνου, Κενταύρου, Σατρών,Τεμένους,Άνω Θερμών, Κ. Θερμών, Διασπάρτου και Μέδουσας και των Μ/κών ΔημοτικώνΣχολείωνστους οικισμούς Γλαύκης, Δημάριου, Κοτύλης, Μάνταινας, Μελιβοίων,Πάχνης,Ρεύματος, Ωραίου του Δήμου Μύκης καθώς και τη μη λειτουργία τωνΝηπιαγωγείωνπου βρίσκονται στους οικισμούς Γλαύκης, Κενταύρου, Κύκνου, Μάνταινας,Ωραίου,Δημαρίου, Κοτύλης, Πάχνης, Άνω Θερμών, Τεμένους και Σατρών.
β) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσηςήτοι Γυμνάσιο Γλαύκης, ΕΠΑΛ Γλαύκης, Λύκειο Γλαύκης, Γυμνάσιο Εχίνου,ΓυμνάσιοΘερμών.
 
Χρειάζονται αντιολισθητικέςαλυσίδες
Σύμφωνα με δελτίο της ΑστυνομικήςΔιεύθυνσης Ξάνθης: « Η κυκλοφορία οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία καιμόνο μεαντιολισθητικές αλυσίδες :
στην Ε. Ο Ξάνθης – Ε/Β συνόρων(από 19ο χλμ έως θέση Αγίου Κων/νου κοινότητας Θερμών Ξάνθης) καθώς και στους οικισμούς Κοττάνη, Μέδουσα,Θέρμες,Διάσπαρτο, Δημάριο, Κοτύλη, Πάχνη, Αιμόνιο και Κένταυρο».
Σύμφωνα με την Μετεωρολογικήυπηρεσία οι χιονοπτώσεις στη ορεινή περιοχή θα συνεχιστούν μέχρι καιτηνΚυριακή ενώ στα πεδινά θα έχει συννεφιά βροχή και τσουχτερό κρύο ενώ θαπνέουνάνεμοι 4 – 5 μποφόρ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …