Τα αρνητικά της ΔΕΥΑΞ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Μια εικόνα …χίλιεςλέξεις κι ο «φακός» των «Πολιτών για την Αλλαγή αποθανάτισε το«αρνητικό» των«μεγάλων έργων της ΔΕΥΑΞ» όπως συνηθίζει να τα αποκαλεί ο πρόεδρός τηςκ.Μανώλης Τσέπελης! Κακοτεχνίες στις εγκαταστάσεις , σωλήνες που χάσκουνήμπαίνουν από …παράθυρα στις δεξαμενές των Κιμμερίων, σκουριασμένες σιδερένιες κατασκευές, έργα ημιτελή, έργα παραιτημένα , παράνομεςσυνδέσεις, σκουπιδότοπος στον περιβάλλοντα χώρο των γεωτρήσεων τουΔροσερού…Μιαεικόνα που αμαυρώνει την εικόνα της ΔΕΑΞ, «Θολώνει» το κρυστάλλινο νερόπουδιαφημίζει,  ενώπαράλληλα αφήνει πολλάερωτηματικά. Όπως: Α)Πόσο επηρεάζει αυτή η εικόνα των έργων τηνποιότητα τουνερού; Β) Αν την επηρεάζει γιατί οι έλεγχοι από πιστοποιημένοεργαστήριοδείχνουν το νερό άριστης ποιότητας; Γ) Κατά πόσο αυτά τα έργααντιστοιχούν μετο κονδύλι που τα αντιστοιχεί από την μελέτη; Ερωτήματα που έμειναναναπάντητααπό τους «Πολίτες για την Αλλαγή» που παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπουαυτές τιςφωτογραφίες με την αιτιολογία ότι ρόλος τους περιορίζεται στον θεσμικόέλεγχοκαι όχι στον δειγματοληπτικό!
 
ΔΕΥΑΞ: Ο βρόγχος στολαιμό του δήμου
Η συνέντευξη δόθηκε στο ξενοδοχείο Νατάσσα την Πέμπτη 24Ιουνίου στις 1 το μεσημέρι παρουσία των δημοτικών συμβούλων κ. ΣάββαΜελισσόπουλου, Τόπ Ισμέτ και Χασάν Φεντούν που αποτέλεσαν και την ομάδαπουέκανε την καταγραφή αυτών των εικόνων στην χρονική περίοδο τέλη Μαρτίου– ΑρχέςΑπριλίου.   Οεπικεφαλής της παράταξης κ.Πούλιος επεξηγώντας τη σκοπιμότητα μια τέτοιας πρωτοβουλίας την ενέταξεμέσαστα πλαίσια της απογραφής και της καταγραφής της υφιστάμενης κατάστασηςτηςΔΕΥΑΞ ώστε να υπάρχει πλήρη γνώση για το τι θα παραλάβουν αν «λαούθέλοντος»όπως είπε παραλάβουν τα ηνία του δήμου. Αναφέρθηκε επίσης σ’ αυτά πουκατάκαιρούς έχει πει και στο δημοτικό συμβούλιο για τη ΔΕΥΑΞ ότι δηλαδήείναι οβρόχος στο λαιμό του δήμου και επεσήμανε ότι ο δήμαρχος προσωπικά δενενδιαφέρεται για την τύχη της. Κατήγγειλε για μια ακόμη φορά τη«λαθεμένη» -όπως είπε – πολιτική που ακολουθεί απαρέγκλιτα με το να παίρνει δάνειαμε εγγυητήτο Δήμο προκειμένου να καταβάλλει την ίδια συμμετοχή για τα έργα πουυλοποιείαπό ευρωπαϊκά προγράμματα και να βάζει το «χαράτσι» των 20 ευρώ στουςδημότεςπροκειμένου να αντεπεξέλθει. Επίσης γνωστοποίησε και ένα άλλο στοιχείοπουαφορά τα δάνεια της ΔΕΥΑΞ. ¨ότι σ’ όλα είναι εγγυητής ο δήμος Ξάνθηςκαι παρόλοότι θα κληθεί να πληρώσει τα δάνεια αν «κολλήσει» η ΔΕΥΑΞ ωστόσοσύμφωνα μεαυτό που του γνωστοποιήθηκε στη Δημαρχιακή : «ο δανεισμός της ΔΕΥΑΞ δενπαρακολουθείται από το δήμο Ξάνθης».
 
Η ΔΕΥΑΞ με το «φακό»των «Πολιτών για την Αλλαγή»
Την παρουσίαση των εικόνων ανέλαβε να κάνει ο κ.Μελισσόπουλος που ως μέλος του Δ.Σ τη ΔΕΥΑΞ είχε και την πρωτοβουλίατηςκαταγραφής. Αρχικά ο κ. Μελισσόπουλος κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΞότιπροσπάθησε να  παρουσιάσει«ως βαρβάρους»τους «Πολίτες για την Αλλαγή» συκοφαντώντας τον στους εργαζόμενους.Υπογράμμισεότι δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τους εργαζόμενους και προςεπίρρωσιν αυτούμια καταγγελία τους. Συγκεκριμένα παρουσίασε δύο αποσπάσματα πρακτικώνανυπόγραφα όπου φαίνεται ότι έχει περάσει από Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ κατάπλειοψηφία ηαπόφαση για περικοπή μισθών των εργαζομένων. Ο κ. Μελισσόπουλοςξεκαθάρισε ότισυμμετείχε σ’ όλα τα Δ.Σ. της ΔΕΥΑΞ και ότι ουδέποτε ούτε τέθηκε, ούτεπάρθηκετέτοια απόφαση. Συνεπώς κατέληξε ότι πρόκειται για «καταφανή πράξηπαραποίησηςπρακτικών».
Στη συνέχεια παρουσίασε το φωτογραφικό υλικό όπου πραγματικάοι εικόνες από την Ανατολική και Δυτική δεξαμενή των Κιμμερίων, τιςγεωτρήσειςτων Κιμμερίων που στοίχισαν 103.000 και 143.000 ευρώ καθώς επίσης καιτα έργακαι τα φίλτρα στο Δροσερό που στοίχισαν 1 εκ. ευρώ δεν συνάδουν με τηνεικόνατης ΔΕΥΑΞ που παρουσιάζει ο κ. Τσέπελης. Για το μόνο έργο που είχαν ναπουνκαλά λόγια είναι ο νέος βιολογικός καθαρισμός.
 
Τα ερωτήματα παραμένουν…
Στο καίριο ερώτημα που τέθηκε από τους δημοσιογράφουςαν  δηλαδή μετά απ’όλα αυτά κατά πόσοείναι κατάλληλο το νερό που πίνουμε και αν αμφισβητούν τα αποτελέσματατωνδειγματοληπτικών ελέγχων ή αν οι ίδιοι έχουν κάνει κάποιοδειγματοληπτικόέλεγχο τόσο ο κ. Πούλιος όσο και ο κ. Μελισσόπουλος είπαν ότι δενμπορούν ν’αμφισβητήσουν επίσημα αποτελέσματα από ένα πιστοποιημένο εργαστήριοούτε έχουνπροβεί σε κάποιο δειγματοληπτικό έλεγχο γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλοςτους.Πέταξαν όμως το «μπαλάκι» στον κ. Τσέπελη να βγει και να δώσειεξηγήσεις γιαόλα τα ημιτελή και ατελή έργα της ΔΕΥΑΞ!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Λουκέτο» στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης;

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr   Το πνεύμα…της  «οικονομίαςκλ…