Στο ίδιο έργο θεατές…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Μαύρες σημαίεςανέμιζαν και πάλι χθες το πρωί στην ΑΤΕ Ξάνθης και αναβίωσαν εποχέςαλήστουμνήμης για το νομό μας!  Αναρτημέναπανόμε τα ίδια συνθήματα μόνο που αντί ΣΕΒΑΘ – ΣΕΠΕΚ έφεραν υπογραφή ΣΕΚΑΠ! Η ίδια ιστορίαεπαναλαμβάνεται μεκαθυστέρηση 2 χρόνων! Οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ αυτή τη φορά, έκανανκατάληψητης Αγροτικής διεκδικώντας το μεροκάματό τους, εκφράζοντας την οργήτους γιατην στάση της διοίκησης της ΑΤΕ να αυξήσει στο 10,7 % το επιτόκιοδανεισμούκαθιστώντας αδύνατη τη δανειοδότηση της ΣΕΚΑΠ και χρησιμοποιώντας αυτότοντρόπο για να επιτύχει την απαξίωση πρώτα και το ξεπούλημα της εταιρείαςστησυνέχεια.
 
Χτύπησαν κάρτα στηνΑΤΕ
Στις 6 το πρωί οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ χτύπησαν κάρτα στηνΑΤΕ Ξάνθης. Μαζί τους και τα μέλη του ΠΑΜΕ Ξάνθης. Απών ο πρόεδρος τουΕργατικού Κέντρου Ξάνθης που δήλωσε εγγράφως (δια ανακοινώσεως) τησυμπαράστασητου ΕΚΞ καθώς και οι γραμματείς των κομμάτων. Οι εργαζόμενοι έκανανσυμβολικήκατάληψη της Τράπεζας απευθύνοντας και ένα συγνώμη και ζητώντας τηνκατανόησητων πολιτών για την ταλαιπωρία που τους υποβάλλουν.
 
Γαβριηλίδης: «Έναςυπαλληλάκος αναξιόπιστος και επικίνδυνος ο Πανταλάκης»
Έξω από τα δόντια τα είπε ο πρόεδρος του σωματείου κ. ΚώσταςΓαβριηλίδης, σέρνοντας τα εξ αμάξης στον διοικητή της ΑΤΕ κ. Πανταλάκη.Μίλησεανοιχτά για «δούλεμα» χαρακτηρίζοντάς τον «αναξιόπιστο και επικίνδυνο»:«Σήμεραείναι ένα ξεκίνημα το οποίο θέλω να πιστεύω πως θα έχει καλύτερη τύχηκαι ναμην έχουμε την κατάληξη που είχαμε τόσο στη ΣΕΒΑΘ, όσο και στη ΣΕΠΕΚ.Από εκείκαι πέρα θέλω να ζητήσω συγνώμη από τον κόσμο τον οποίο ταλαιπωρήσαμεσήμερα μετην κινητοποίησή μας, όμως φαίνεται πως και αυτός ο κόσμος είναι στοπλευρόμας, αφού βλέπουμε συμπολίτες μας που είχαν έρθει για τις τραπεζικέςτουςσυναλλαγές να κάθονται, να μιλούν μαζί μας και να μας συμπαραστέκονται.Όμωςδεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι αν υπάρχει εταιρεία που με επιτόκιαχρηματοδότησηςτης τάξης του 10,50% μπορεί να επιβιώσει, πόσο μάλλον όταν πρόκειταιγια τηνΣΕΚΑΠ…; Για μένα αυτό που γίνεται είναι πως ένας υπαλληλάκος τηςτράπεζας, ο κ.Πανταλάκης, θέλει όχι απλά να ξεπουλήσει αλλά να κλείσει την ΣΕΚΑΠ, νατηςβάλει μία ταφόπλακα και να την τελειώσει, γι’ αυτό και τον θεωρώεπικίνδυνο…εμείς δεν πρόκειται να ξαναπάμε σε συνάντηση μαζί του, όπωςείχεπρογραμματιστεί, γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος, ψεύτης, αφούάλλαμας είπε την περασμένη εβδομάδα, δίνοντας ελπίδες στους εργαζόμενουςκαιλέγοντας ότι η εταιρεία έχει μέλλον και θέλει το καλό της και μέσα σεμία μόλιςεβδομάδα έδειξε το αντίθετο, ότι θέλει δηλαδή να «τελειώσει» τηνεταιρεία.Πλέον από την πλευρά μας πρέπει να μιλήσουμε με αυτούς που διόρισαναυτόν τονυπαλληλάκο. Γι’ αυτό θα κατέβουμε στην Αθήνα, φτάνοντας μέχρι και στουπουργείοΟικονομικών, αφού πρέπει αυτοί που τον διόρισαν να αναλάβουν και τηνευθύνη,διότι δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να βγάζει στους δρόμους 300εργαζόμενους και νατους αφήνει στην ανασφάλεια του να μην ξέρουν αν θα έχουν αύριομεροκάματο… Απότην άλλη, αυτοί που τον διόρισαν πρέπει να μας πουν αν και αυτοίακολουθούναυτή την πολιτική, να μας το ξεκαθαρίσουν. Εμείς δεν είμαστε πιόνιααλλάοικογενειάρχες και εδώ παίζεται το μεροκάματό μας…Γι’ αυτό τον λόγο τονδιόρισαν ή τα κάνει όλα αυτά από μόνος του; Θα πρέπει να ξέρουμε…».
Παράλληλα ο κ. Γαβριηλίδης δήλωσε ότι υπάρχει συνεργασία μετα σωματεία των εργαζομένων στη «Δωδώνη» αλλά και την ΕλληνικήΒιομηχανία Ζάχαρης:«είμαστε σε συζητήσεις μαζί τους και πιστεύουμε πως θα έρθει και ηστιγμή νααντιμετωπίσουμε από κοινού το θέμα. Αν πάντως ο κ. Πανταλάκης πιστεύειότιμπορεί να μας διασπάσει, να ξέρει ότι δεν θα το καταφέρει».
 
Ζαπτής: «Το 10,7%είναι ταφόπλακα για τη ΣΕΚΑΠ»
Ο πρόεδρος του άλλου σωματείου της ΣΕΚΑΠ κ. Γιάννης Ζαπτήςδήλωσε: «Μετά την έκφραση της πρόθεσης της Αγροτικής Τράπεζας να γίνειοαπόλυτος κυρίαρχος του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ, με το αποτέλεσμανα είναιγνωστό και να μην είναι άλλο από το ξεπούλημά της, από την πλευρά μαςζητήσαμεαπό την ΑΤΕ να υπάρξει δανειοδότηση της εταιρείας με χαμηλότεροεπιτόκιο από τοήδη υψηλότατο 7,15%. Αντί αυτού όμως μας επέβαλλαν ένα ληστρικόεπιτόκιο τηςτάξης του 10,7%, το οποίο αποτελεί την χαριστική βολή και την ταφόπλακατηςΣΕΚΑΠ. Γι’ αυτό μαζευτήκαμε εδώ σήμερα, ως ένδειξη διαμαρτυρίας…».
 
Γ. Πυργελής: «. Η ΑΤΕάνοιξε και πάλι τον ασκό του Αιόλου»
Από την πλευρά του ΠΑΜΕ μίλησε το μέλος της γραμματείας του,Γιώργος Πυργελής, ο οποίος δήλωσε: «Γινόμαστε μάρτυρες του ίδιου έργουτο οποίοπαίχτηκε και πριν από ένα χρόνο περίπου, για τα συνεταιριστικάεργοστάσια τηςΣΕΒΑΘ και της ΣΕΠΕΚ. Η ΑΤΕ άνοιξε και πάλι τον ασκό του Αιόλου, με τηνανακοίνωσή της ότι θέλει να απεμπλακεί από την ΣΕΚΑΠ και τις άλλεςσυνεταιριστικέςεπιχειρήσεις. Αναδεικνύεται έτσι περίτρανα με την σημερινή κατάστασηστην ΣΕΚΑΠόπως αυτή διαμορφώνεται πλέον πως είτε είναι κυβέρνηση η Ν.Δ. είτε τοΠΑΣΟΚ, ηπολιτική είναι ίδια και ενιαία, θέλει δηλαδή τους εργαζόμενους ακόμηπιοφθηνούς, τα συνεταιριστικά και κάθε δημόσια ακόμη επιχείρηση νακλείνει. Τώραέφτασε και η ώρα της ΣΕΚΑΠ…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…