Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Στα ορεινά του νομού η Περιφερειάρχης κ. Κόκλα

Στα ορεινά του νομού η Περιφερειάρχης κ. Κόκλα

0

Από τον Δήμο Μύκης και την Κοινότητα Κοτύλης ξεκίνησεπροχθές την περιοδεία της σε ΟΤΑ του Ν. Ξάνθης η Γενική Γραμματέας τηςΠεριφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεοδώρα Κόκλα,επιλέγοντας νασυζητήσει δια ζώσης τα θέματα που τους απασχολούν. Το πρωί προήδρευσεσεσύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Μύκης, στηΣμίνθη,παρόντος του δημάρχου κ. Μουσταφά Αγγά, δημοτικών συμβούλων καιστελεχών τηςΤεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, όπου τέθηκαν μια σειρά από θέματαυποδομών καιέργων τα οποία δύναται να ενταχθούν σε διάφορα χρηματοδοτικάπρογράμματα.
Η Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ τόνισε ότι τα έργα που επιλέγονται πρέπεινα καλύπτουν πραγματικές ανάγκες και διαβεβαίωσε ότι η διαχείριση τωνπόρωνγίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο πλαίσιο ενός προγράμματοςολοκληρωμένης ανάπτυξης.
Το αποχετευτικό δίκτυο της Μύκης ήταν το βασικό αίτημα πουμετέφερε η δημοτική αρχή, το οποίο όμως ως έργο είναι άμεσα συναρτώμενομε τημελέτη και ωριμότητα του έργου του βιολογικού καθαρισμού, όπωςμεταφέρθηκε καιαπό τα στελέχη της ΠΑΜ-Θ που συμμετείχαν στη σύσκεψη. 
Στη συνέχεια, η κ. Κόκλα επισκέφθηκε τον οικισμό της Μύκηςόπου εξετάστηκε το πρόβλημα της διαχείρισης των οικιακών λυμάτων καιτονοικισμό Ρεύμα που  υπέστηκατολισθήσειςπριν 3,5 μήνες, με σκοπό να διερευνηθούν οι ανάγκες και να εξευρεθείλύση στοπρόβλημα που προκλήθηκε στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Επίσης, η κ.Κόκλαεπισκέφθηκε τη διασταύρωση της Γοργόνας όπου εξετάζεται η πρόοδος τωνμελετώνγια ωρίμανση του έργου κατασκευής κόμβου, με στόχο την ασφαλέστερηκυκλοφορίατων οχημάτων.
 
-Θερμή συνάντηση μετον Παραγωγικό Συνεταιρισμό Γυναικών Κοτύλης 
Επόμενος σταθμός της Γ.Γ. της ΠΑΜ-Θ, Θ. Κόκλα ήταν ηΚοινότητα Κοτύλης, όπου αρχικά συζήτησε για μια σειρά ζητήματα πουαφορούν στηνΚοινότητα με τον πρόεδρο κ. Μουσταφά Χόμκο στο κτίριο της Κοινότητας.Αμέσωςμετά, η κ. Κόκλα είχε μια εγκάρδια επικοινωνία με τις γυναίκες τουΠαραγωγικούΣυνεταιρισμού Γυναικών Κοτύλης στο χώρο που έχει διαμορφωθεί δίπλα στηνκοινότητα. Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός εξάλλου ήταν ένας από τουςεπτά πουσυμμετείχαν στο περίπτερο Γυναικείων Συνεταιρισμών Περιφέρειας ΑΜ-Θστηνπρόσφατη έκθεση «ΘΡΑΚΗ 2010» προβάλλοντας τα παραδοσιακά χειροποίητακεντήματάτους αλλά και τα εξαίρετα γλυκά κουταλιού.
Οι γυναίκες του Συνεταιρισμού μετέφεραν στην ΓενικήΓραμματέα με σαφήνεια ότι τους ενδιαφέρει ν’ ασχοληθούν επαγγελματικάμε τηνπαραγωγή συγκεκριμένων παραδοσιακών διατροφικών προϊόντων αλλά επίσηςχειροποίητων λευκών ειδών και υφαντών μέσα από τον Συνεταιρισμό, τόσογια ναεκφράσουν τη δυναμική τους και το ομαδικό πνεύμα που τις διέπει όσο καιγια ναενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα. Έλαβαν από την κ. Κόκλα όχι μόνοτηδέσμευσή της ότι θα σταθεί αρωγός στις δημιουργικές τους ιδέες αλλά καιάκουσανμε προσοχή κάποια από τα σχέδιά της για την ουσιαστική ενίσχυση καιπροβολήόλων των Γυναικείων Συνεταιρισμών της περιφέρειας. 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …