Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Σημαντικό λάθος – σημαντική αποκάλυψη

Σημαντικό λάθος – σημαντική αποκάλυψη

0

Ένα σημαντικό λάθος έφερε μία σημαντική αποκάλυψη για τονΦατίχ Ατίκ και το ενδεχόμενο απόκτησης του από τη SkodaΞάνθη.
 
«Τουρκική Ξάνθη»!
«Τουρκική Ξάνθη» αποκάλεσε την πόλη μας σε δημοσίευμα τηςμία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη αθλητική ιστοσελίδα, η «France Football», που ανήκει στοομώνυμο γαλλικό αθλητικό περιοδικό.
Η παραπάνω γαλλική ιστοσελίδα σε χθεσινό δημοσίευμά τηςανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Ο μέσος Φατίχ Ατίκ, έχει επισκεφθεί τοντουρκικόσύλλογο Ξάνθης(!), που πέρσι τερμάτισε στη 13ηθέση του ελληνικούπρωταθλήματος και σήμερα (σ.σ. χθες) αναμένεται να δώσει την οριστικήτουαπάντηση στο τριετές συμβόλαιο που του προτάθηκε».
Όπως φαίνεται, το λάθος προφανώς προήλθε από βιασύνη ήαπροσεξία, καθώς ο συγγραφέας του παραπάνω άρθρου παρά το ότι αναφέρει¨τουρκικό σύλλογο¨ τη Skoda Ξάνθη, προσθέτει πως αγωνίζεταιστο ελληνικό πρωτάθλημα καιως γνωστόν δεν μπορεί μία ομάδα άλλου κράτους να αγωνιστεί σεδιαφορετικόπρωτάθλημα από αυτό της χώρας της.
 
Σημαντική αποκάλυψη
Το… σημαντικό λάθος πάντως, έφερε στο φως της δημοσιότηταςμία σημαντική αποκάλυψη, καθώς όπως αναφέρεται στο άρθρο, ο Γάλλος (μετουρκικήκαταγωγή) μέσος, Φατίχ Ατίκ, αναμενόταν να δώσει χθες ή το αργότεροσήμερα, τηναπάντηση του και το πιθανότερο είναι αυτή να είναι θετική!
Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερο φύλλο του «Ε», ο Ατίκεπισκέφθηκε πριν περίπου τρεις εβδομάδες την πόλη μας και το αθλητικόκέντροτης ΠΑΕ στα Πηγάδια όπου ξεναγήθηκε, ενώ στη συνέχεια ταξίδεψε στηνΑθήνα όπουσυναντήθηκε με τον Χρήστο Πανόπουλο και συζήτησαν το ενδεχόμενομεταγραφής τουστην ξανθιώτικη ομάδα. Οι αρχικές συζητήσεις είχαν πέσει στο κενό,καθώς υπήρξεμία μικρή οικονομική διαφορά ανάμεσα στις δύο πλευρές, ωστόσο η Ξάνθηεπανήλθεμε βελτιωμένη πρόταση, την οποία πιθανότατα αποδέχθηκε ο Ατίκ κι έτσιενδεχομένως να αποτελέσει μία από τις πρώτες μεταγραφές της για τηντρέχουσαμεταγραφική περίοδο.
 
Κι άλλη αποκάλυψη από τη Γαλλία
Πέρα από το δημοσίευμα της «France Football», ακόμη μία γαλλικήιστοσελίδα αναφερόταν χθες στην υπόθεση του Ατίκ. Αυτή τη φορά ήταν ηαθλητικήιστοσελίδα της «LEquipe», ηοποία ανέφερεχαρακτηριστικά: «Η ελληνική ομάδα της Ξάνθης ενδιαφέρεται τον μέσοΦατίχ Atikπου έμεινε ελεύθερος από την προηγούμενη ομάδα του (Tours) και τουπρότεινετριετές συμβόλαιο».
Αυτή τη φορά η ¨καταγωγή¨ της Ξάνθης ήταν σωστή και μάλιστατονίστηκε η «ελληνική ομάδα της Ξάνθης», καθώς λόγω του λάθους στοοποίουπέπεσε η άλλη ιστοσελίδα υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις σε άλλεςαθλητικές καιμη, ελληνικές ιστοσελίδες.
Η συνολική καριέρα του Φατίχ Ατίκ (στο παρελθόν αγωνίστηκεσε Μονπελιέ, Σίβασπορ) και η εξαιρετική περσινή χρονιά στο γαλλικόπρωτάθληματον έχουν κατατάξει ως ένα από τα πιο ¨καυτά¨ ονόματα του φετινούκαλοκαιριούκαι ο παίκτης έχει μπει στο ¨στόχαστρο¨ αρκετών ¨μικρομεσαίων¨ γαλλικώνκαι μη,ποδοσφαιρικών συλλόγων και γι’ αυτό το λόγο οι αναφορές στο πρόσωπο τουδενείναι λίγες.
Αξίζει να σημειωθεί πως για τον παίκτη, πέρα από τη SkodaΞάνθη,έχουν εκφράσει ενδιαφέρον οι ομάδες Μετς(Γαλλία), Άνγκερς(Γαλλία),Γκιμαράες(Πορτογαλία) και Μαδέιρα(Πορτογαλία).
 
Νέες επαφές με Στιούαρτ
Νέες επαφές με τον Άγγλο αμυντικό Τζόρνταν Στιούαρτπροανήγγειλε η ιστοσελίδα «exedrasports.gr», καθώς σεχθεσινόδημοσίευμα της ανέφερε πως: «Στην περίπτωση του Στιούαρτ, υπάρχει κατ’αρχήν συμφωνίατης Ξάνθης με τον Άγγλο ποδοσφαιριστή. Εφόσον οι Θρακιώτες τα βρουν καιμε τηΣέφιλντ Γιουνάιτεντ (που διατηρεί τα δικαιώματα του παίκτη, δεδομένουότι τοσυμβόλαιό του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι) τότε θα ανοίξει ο δρόμος γιατηνολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Στιούαρτ τελείωσε τις διακοπές του στο ΛαςΒέγκαςκαι αναμενόταν χθες να επιστρέψει στην Αγγλία, προκειμένου να έχει διάζώσηςεπαφές με τους διοικούντες τη Σέφιλντ για την υπόθεση της μεταγραφήςτου στηνΞάνθη».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η πιο μεγάλη ώρα για απόφοιτους και γονείς!

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr   Μέρα ορκωμοσίας ηΠαρασκευή 23 Ιου…