Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Σφοδρή σύγκρουση τρένου με λεωφορείο στο Νεοχώρι

Σφοδρή σύγκρουση τρένου με λεωφορείο στο Νεοχώρι

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 Ένα τραγικό ατύχηματομεσημέρι της Πέμπτης τάραξε τη μικρή κοινωνία του ΝεοχωρίουΣταυρούπολης, ότανεμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε σφοδρά με υπεραστικό ΚΤΕΛ,παρασύροντας καικαταπλακώνοντας μία 30χρονη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε σε κρίσιμηκατάστασηστο Νοσοκομείο Ξάνθης.
 
Πολλή σοβαρή η κατάσταση της υγείας της 30χρονης
Γύρω στη μία το μεσημέρι, οι μπάρες έπεσαν σε φυλασσόμενη διάβασηστις σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στην είσοδο του χωριού, αλλά τουπεραστικόΚΤΕΛ που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μαθητών παραβίασε ταηχοφωτεινά σήματα  τουΑΣΙΔ (Αυτόματου Συστήματος ΙσόπεδηςΔιάβασης) και δεν πρόλαβε να περάσει με αποτέλεσμα το πίσω μέρος του ναχτυπηθεί και να εγκλωβιστεί. Τότε, η 30χρονη γυναίκα κατόπιν παράκλησηςτουοδηγού κι ενώ είχε περάσει η ίδια με το αυτοκίνητό της από τη διάβαση,προσέτρεξε να βοηθήσει επιχειρώντας να σηκώσει τη μπάρα που εμπόδιζε τολεωφορείο να φύγει. Εκείνη τη στιγμή πέρασε η εμπορική αμαξοστοιχία μεκατεύθυνση της Ξάνθη, χτύπησε το υπεραστικό λεωφορείο στο πίσω μέρος,αυτόανατράπηκε και καταπλάκωσε την άτυχη γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στοΚΥΣταυρούπολης και από εκεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, όπουσύμφωνα μετο διοικητή κ. Θανάση Μπαμπαλίδη, «η κατάσταση της υγείας της είναιπολλήσοβαρή και οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν». Επιφυλάχθηκε ωστόσο, νακάνειοποιαδήποτε εκτίμηση σχετικά με τον αν έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο.Πρόκειταιγια νέα μητέρα δύο μικρών παιδιών.
Στο λεωφορείο που ανατράπηκε πέραν του οδηγού, ο οποίος έπαθε σοκ,επέβαιναν μία γυναίκα και ένα παιδί, αλλά δεν έπαθαν τίποτα.
Την περιγραφή του ατυχήματος έκανε στο «Ε» ο αστυνομικός διευθυντήςκ. Ιωακείμ Τσουκνάδης, ο οποίος μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικήςκ.Δημήτρη Γενιτζέ, προσωπικό της αστυνομία, της πυροσβεστικής, καθώς καιασθενοφόρο βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του ατυχήματος, όπου διεξήγαγαν τηναπαραίτητη έρευνα και συλλογή στοιχείων.
Τη βαθιά λύπη της για το συμβάν εξέφρασε με ανακοίνωσή της ηΤΡΑΙΝΟΣΕ.
 
«Καταραμένες γραμμές»
Οι κάτοικοι του χωριού μιλούν για μια πολύ επικίνδυνη διάβαση, όπουέχουν συμβεί πολλά ατυχήματα ακόμη και εκτροχιασμός. Πολλά εμπορικά καιεπιβατικά τρένα διέρχονται από το κέντρο του χωριού καθημερινά μεμεγάληταχύτητα.
Πριν 4 χρόνια είχε εκτροχιαστεί τρένο μέσα στο χωριό, λόγωυπερβολικής ταχύτητας και κακής συντήρησης των ραγών, ευτυχώς χωρίςθύματα.
Ακόμη, δύο θανάσιμα ατυχήματα συνέβησαν πριν χρόνια, το ένα μάλισταμε θύμα ένα δεκάχρονο παιδί.
Το σημείο που βρίσκεται η διάβαση είναι μεν φυλασσόμενο αλλά ηορατότητα είναι πολύ μικρή και το γεγονός ότι η μπάρα πολλές φορέςχαλάει καιπαραμένει κατεβασμένη χωρίς λόγο αναγκάζει τους οδηγούς να τηνανεβάζουν οιίδιοι χειροκίνητα ή ακόμα και να περνούν ανάμεσά της.
Πολλές φορές οι κάτοικοι έχουν διαμαρτυρηθεί στον ΟΣΕ για την κακήλειτουργία της διάβασης και το γεγονός ότι οι οδηγοί των αμαξοστοιχιώνδενκορνάρουν για να προειδοποιούν κυρίως τους πεζούς που διέρχονται απόάλλααφύλακτα σημεία, αυξάνει την επικινδυνότητα κατά τη διέλευση. Έτσιέχουνκινδυνεύσει συχνά μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι όταν επιχειρούν ναπεράσουν απότη μία πλευρά του χωριού στην άλλη.
Το τραγικό αυτό ατύχημα έρχεται μέσα σε 6 μήνες, μετά το ατύχημα στοβενζινάδικο όπου έχασε τη ζωή του ένας νέος άνθρωπος πάλι, για νααναστατώσειτη μικρή κοινωνία του χωριού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…