Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Σάλος από τις δηλώσεις του διευθυντή της ΑΤΕ

Σάλος από τις δηλώσεις του διευθυντή της ΑΤΕ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Σάλο προκάλεσε στην ATEbankη… κρίση ειλικρίνειας του διευθυντή Γ. Βαλάκα, ο οποίοςπαραδέχθηκε, μιλώντας στο ΑΠΕ, ότι η τράπεζα θα πρέπει να μπει στην…εντατικήτου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και να πωλήσει όλες τις μητραπεζικέςσυμμετοχές της για να επιβιώσει.
Σάλος επίσης προκλήθηκε και στην Ξάνθη από τις δηλώσεις τουκ. Βαλάκα (ρεπορτάζ του «Ε» στο χθεσινό φύλλο) με τη δήλωσή του: η ΑΤΕbank δεν έχει το Know How για τη λειτουργία τωνεταιριών και είναι καλύτερα και για τις ίδιες να περάσουν σε χέριαιδιωτών»,αναφερόμενος στις εταιρείες Δωδώνη, τη ΣΕΚΑΠ, την ΕΛΒΙΖ και τηνΕλληνικήΒιομηχανία Ζάχαρης.  
 
Τον «άδειασε» οΠανταλάκης…
Η διοίκηση Πανταλάκη έσπευσε να «αδειάσει» το διευθυντή της,ανακοινώνοντας ότι οι «φερόμενες δηλώσεις του απηχούν προσωπικές τουαπόψειςκαι όχι ειλημμένες αποφάσεις της Τράπεζας». Χαρακτηριστική η άμεσηαντίδρασητου προέδρου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, Χρ. Γερούκη, ο οποίοςέσπευσενα… διαψεύσει την πρόθεση της ΑΤΕ να πουλήσει τη συμμετοχή της στηβορειοελλαδίτικηβιομηχανία. Και προκαλεί ερωτηματικά πώς μια διοίκηση θυγατρικήςεμφανίσθηκε ναλαμβάνει αποφάσεις για λογαριασμό της μητρικής!
 
Θόρυβος και στηνΞάνθη
Το θέμα είχε αντίκτυπο και στην Ξάνθη καθώς υπάρχει άμεσοενδιαφέρον αφού 3 από τα 4 εργοστάσια στα οποία η ΑΤΕ είναιμεγαλομέτοχοςβρίσκονται στην Ξάνθη.
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δήλωση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚΣωκράτη Ξυνίδη στην τοπική εφημερίδα «Τόλμη» ότι θα παραιτηθεί απόβουλευτής ανπωληθεί η ΣΕΚΑΠ καθώς επίσης και ότι είναι «κόκκινη γραμμή γι’ αυτόν τοθέμα μετη ΣΕΚΑΠ. Την ίδια στιγμή ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κ.ΑχιλλέαςΤσαρτσάρας δηλώνει στο «Ε»: «Δεν θ’ αφήσουμε να κλείσει η ΣΕΚΑΠ και τοΕργοστάσιο Ζάχαρης. Αν θέλαμε καθαρούς τεχνοκράτες ας κρατούσαμεκαι…τονΜηλιάκο», αφήνοντας να υπονοηθεί ότι υπάρχει πολιτική βούληση για ΣΕΚΑΠκαιΖάχαρη και δεν θα περάσουν οι τεχνοκρατικές πολιτικές του κ. Πανταλάκη.
Οι δηλώσεις Βαλάκα «τάραξαν» και το πρόεδρο των εργαζομένωνστη ΣΕΚΑΠ κ. Κώστα Γαβριηλίδη ο οποίος έχει ακόμη στα αυτιά του τηδέσμευση τουδιοικητής της ΑΤΕ στην πρόσφατη συνάντηση τους ότι η ΣΕΚΑΠ δεν θαπωληθεί αλλάθα εξυγιανθεί…». Μιλώντας στο «Ε» τόνισε για άλλη μια φορά ότι οιεργαζόμενοιείναι διατιθεμένοι να παλέψουν για να παραμείνει η ΣΕΚΑΠ συνεταιριστικήκαιμάλιστα μας πληροφόρησε ότι το θετικό της συνάντηση με τον κ. Πανταλάκηείναιαυτή η δέσμευσή του καθώς και μια άλλη συνάντηση που θα γίνει τηνεπόμενη εβδομάδα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…