Πύρρειος νίκη Στυλιανίδη

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
   
 
Θρίλερ για νερά νεύρα η βραδιά του δεύτερου γύρου εκλογώνγια το δήμο Ξάνθης!
Ο Χρίστος Πούλιος και οι «Πολίτες για την Αλλαγή» έφτασανστην πηγή όμως δεν ξεδίψασαν! Όχι μόνο υπερκάλυψαν τη διαφορά των 12ποσοστιαίων μονάδων του πρώτου γύρου αλλά προηγούνταν σταθερά σ’ όλασχεδόν ταεκλογικά τμήματα της Ξάνθης. Η διαφορά καλύφθηκε από τα εκλογικάτμήματα τηςΣταυρούπολης η οποία τελικά έδωσε ψήφους παραπάνω στον ΜιχάληΣτυλιανίδη, 67κατά το εκλογικό κέντρο του Χρίστου Πούλιου και ουσιαστικά ηΣταυρούπολη τονεξέλεξε εκ νέου δήμαρχο!
 
Ξέφρενοι πανηγυρισμοίαπό Δροσερίτες
Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στα 103 από τα 106 εκλογικάτμήματα ο Χρίστος Πούλιος προηγούνταν 63 ψήφους. Τα πράγματα άλλαξαν όταν ήρθαν τααποτελέσματα της Σταυρούπολης.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος στοεκλογικό κέντρο του Μιχάλη Στυλιανίδη όπου ήταν συγκεντρωμένοιυποστηρικτέςτου, προσήλθε πεζός και εν μέσω επευφημιών ο Μιχάλης Στυλιανίδης οοποίοςδέχτηκε συγχαρητήρια για την εκλογή του. Δεν έλειψαν και οι πολύ θερμέςεκδηλώσεις με μια …ορδή από Δροσερίτες οι οποίοι πανηγύριζαν αλλόφρονεςτη νίκητου συνδυασμού που υποστήριξαν ανεμίζοντας ως σημαίες τις μπλούζεςτους,φωνάζοντας το σύνθημα «Κατοστάρα εκατό»! Το σκηνικό των πανηγυρισμώνολοκληρώθηκεμε πυροτεχνήματα και σαμπάνιες…
 
Δήλωση Στυλιανίδη
«Παρά τις φοβερά δύσκολες συνθήκες και τον ανηλεή πόλεμο πουδεχτήκαμε ο κόσμος αντιστάθηκε και για 4ητετραετία μας δίνει τηνεντολή να συνεχίσουμε μαζί. Θέλω να τον ευχαριστήσω από βάθους καρδιάςγιατίαυτό που πετύχαμε ήταν πάρα πολύ μεγάλο και να υποσχεθώ πως στο τέλοςτης4ετίας θα είμαστε όλοι περήφανοι. Ο κόσμος διότι μας εμπιστεύτηκε καιπάλι κιεμείς διότι δε θα τον προδώσουμε. Χίλια ευχαριστώ από βάθους καρδιάς».Σχετικάμε την ανατροπή και την ενίσχυση της παράταξης «Πολιτες για την Αλλαγή»δήλωσε:«Εάν δείτε που ανατράπηκαν τα αποτελέσματα θα καταλάβετε το αίσχος πουέγινε.Πάρτε τα αποτελέσματα αναλύστε τα ένα ένα και δείτε από πούπροέρχονται».Αναφορικά με την αποχή που σημειώθηκε στην πόλη σε υψηλά ποσοστάτόνισε:«Κάλεσα για συμμετοχή. Τώρα σημασία έχει πως νικήσαμε», ενώ δεν δέχτηκενασχολιάσει αλλά δεν αρνήθηκε ότι κατέθεσεέγγραφηκαταγγελία στον Εισαγγελέα για χρηματισμό από δημοτικούς συμβούλους  της παράταξη Πούλιου( οιπληροφορίες του «Ε»αναφέρουν ότι η αστυνομία μετά την καταγγελία μετέβη στο 2οδημοτικόαλλά δεν διαπίστωσε τίποτε ύποπτο).
 
Δήλωση Πούλιου
«Σήμερα ο λαός της Ξάνθης έδειξε με την εκλογική τουσυμπεριφορά ότι πραγματικά ψήφισαν Αλλαγή. Φτάσαμε πολύ κοντά στηνΑνατροπή. Τοαποτέλεσμα δεν μπορώ να το προδικάσω. Είναι τόσο μικρή η διαφορά πουαντιστοιχεί από ένα ψήφο ανά εκλογικό τμήμα. Σαφώς και θα ζητήσουμεεπανακαταμέτρηση. Είδαμε όλοι ότι αυτό το ριζωμένο βαθιά καθεστώςτελικά δενείναι ανίκητο. Αυτό πρέπει να το πιστέψει ο λαός της Ξάνθης να τοπιστέψουν οιάνθρωποι που δεν πήγαν να ψηφίσουν σήμερα να το πιστέψουν οι άνθρωποιοι οποίοισυνειδητά ψήφισαν λευκό ή άκυρο γιατί δεν αντέχει ο τόπος αλλά 3,5χρόνια μετους ίδιους επαγγελματίες δημοτικούς συμβούλους. Αυτό που φάνηκεξεκάθαροςσήμερα είναι ότι στον τέως δήμο Ξάνθης ο κόσμος επειδή τους έζησε ήθελετηνΑλλαγή και την ανατροπή. Και τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είμαστε 4 – 5μονάδεςμπροστά στον τέως δήμο Ξάνθης . Δυστυχώς δεν πέρασε το μήνυμα μας καιτο πρόγραμμαμας που καταθέσαμε για τον τέως δήμο Σταυρούπολης. Είμαι σίγουρος όταν θα τους γνωρίσουν καλάκαι οι άνθρωποι της Σταυρούπολης θα το έχουν μετανιώσει που τουςψήφισαν καιτους έδωσαν αυτή τη διαφορά. Γιατί πραγματικά το αποτέλεσμα το ανέτρεψεο τέωςδήμος Σταυρούπολης. Αυτό που επίσης φαίνεται, αυτοί οι άνθρωποι που θαεκλέγονταν σε περίπτωση νίκης του συνδυασμού μας θα ήταν μια ομάδα νέωνανθρώπων υγιών κοινωνικών δυνάμεων που θα είχαν να δώσουν πολλά στοντόπο ταεπόμενα χρόνια. Αυτές οι υγιείς δυνάμεις θα τις κρατήσω αρραγείς καιενωμένεςκαι στις επάλξεις για ένα καλύτερο αύριο για την Ξάνθη γιατί το αξίζει».
 
Τοθρίλερ συνεχίζεται…
Και ενώ έγιναν οι πανηγυρισμοί και οι δηλώσεις, γύρω στις 12το βράδυ η επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών ανακοίνωνενικητή με 7ψήφους τον Χρίστο Πούλιου στο 100% των εκλογικών τμημάτων. Σύμφωνα μεπληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών απέδιδε την αναντιστοιχία τουαποτελέσματοςείτε σε λάθος αποστολή των αποτελεσμάτων στο ίδιο είτε σε λάθος τηςΝομαρχίας αναφορικάμε τον αριθμό των εγγεγραμμένων. Ο κ. Πούλιος μόλις το πληροφορήθηκεέσπευσεστην Νομαρχία για άμεση ενημέρωση. Όπως και να έχει οι «Πολίτες για τηνΑλλαγή»προτίθενται να ζητήσουν επανακαταμέτρηση από το αρμόδιο δικαστήριο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…