Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ψήφο ανατροπής στον β΄ γύρο ζητάει ο Χ. Πούλιος

Ψήφο ανατροπής στον β΄ γύρο ζητάει ο Χ. Πούλιος

0

Δημοψήφισμα για την Ξάνθη χαρακτήρισε την επικείμενηαναμέτρηση του δεύτερου γύρου ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης. «Η πόληχρειάζεταινέες πλειοψηφίες, χρειάζεται νέες συνεργασίες» σημείωσε ο κ. Πούλιος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης παρουσιάζοντας το «πακέτο για τηνπόλη», µία δέσμη μέτρων σε κρίσιμους τομείς, υποστήριξε πως «ηπαλαιοκομματικήκαι αποτυχημένη δημοτική αρχή αποδοκιμάστηκε μαζικά. Έχασε ποσοστιαία 6μονάδες  από τιςεκλογές του 2006».
Περιγράφοντας τον χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, ο υποψήφιοςδήμαρχος τόνισε χαρακτηριστικά: «Όποιος είναι ικανοποιημένος µε τησημερινήκατάσταση και θέλει τη συνέχισή της, μπορεί να επιλέξει εκείνους πουδηλώνουνκαι εγγυώνται ότι θα τη συνεχίσουν. Όποιος θέλει την ανατροπή της,επίσηςμπορεί να επιλέξει».
 
Πακέτο 7 μέτρων
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε οκ. Πούλιος και στο ιδιαίτερα υψηλόποσοστό της αποχής στον ?ήμο Ξάνθης. «Οι συμπολίτες µας εξέφρασαν μεαυτόν τοντρόπο την απογοήτευση και την οργή τους», σχολίασε.
Όσον αφορά το πακέτο μέτρων, διευκρίνισε πως «πρόκειται για7 δεσμεύσεις για τους πρώτους μήνες της νέας δημοτικής αρχής». Ο πρώτοςάξοναςαφορά την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη και περιλαμβάνει μέτρα όπωςσυνεργασία µε χονδρεμπόρους και σούπερ μάρκετ για μειωμένες τιμές στατρόφιμαημέρας και διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού δικτύου µε οργανώσειςπολιτών πουυλοποιούν προγράμματα κοινωνικής στήριξης ώστε να διευκολυνθεί ηπρόσβαση τωνπολιτών στις υπηρεσίες πρόνοιας.
Ο δεύτερος άξονας είναι η ασφάλεια µε παρεμβάσεις, μεταξύτων οποίων η φροντίδα περίθαλψης και υγιεινής για ομάδες που ζουν σεσυνθήκεςεξαθλίωσης. Ο τρίτος άξονας στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής µεπρόγραμμα φωτισμού δρόμων και πλατειών, απελευθέρωση δρόμων καιπεζοδρομίων απόπαράνομες καταλήψεις και αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών.
 
Καθαριότητα και ανάπτυξη
Η καθαριότητα και η ανακύκλωση βρίσκονται στο επίκεντρο τουτέταρτου άξονα που παρουσίασε ο κ. Πούλιος και προβλέπει τακτικόκαθαρισμό τωνδρόμων και άμεση προμήθεια εκατοντάδων κάδων ανακύκλωσης. Ως πέμπτοστόχο έθεσετην ανάπτυξη, την πάταξη του ανεξέλεγκτου παρεμπορίου καθώς και τηςπαροχήςκινήτρων σε επιχειρήσεις του ιστορικού κέντρου. Στο πλαίσιο τουπρογράμματοςτου υποψηφίου δημάρχου, ο έκτος τομέας συνδέεται µε την πολιτιστικήαναζωογόνηση και τη διεθνή προβολή της Παλιάς πόλης.
Βαρύτητα δίνει ο κ.Πούλιος στον έβδομο και τελευταίο άξοναμέτρων, που αφορά τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και τη συμμετοχή τωνπολιτών. Στοπλαίσιο αυτό προβλέπεται η δημοσιοποίηση των διαγωνισμών καιπροκηρύξεων στο?ιαδίκτυο, καθώς και όλων των οικονομικών αποτελεσμάτων του δήμου καιτωνδημοτικών επιχειρήσεων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …