Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ψάχνουν τα ίχνη της σπείρας της Θράκης

Ψάχνουν τα ίχνη της σπείρας της Θράκης

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Σε επικίνδυνα ύψη κινείται ο δείκτης της εγκληματικότητας καιγενικότερα της παραβατικότητας στην πόλη μας με τις διαρρήξεις και  τις κλοπές σε ημερησίαδιάταξη στο αστυνομικόδελτίο. Μόλις προχθές (το βράδυ των εκλογών) είχαμε τη διάρρηξη τουκοσμηματοπωλείου του κ. Κώστα Ευθυμιάδη στο κέντρο της πόλης (απέναντιαπό τηνπλατεία Ελευθερίας). Όπως είναι γνωστό (το «Ε» το κατέγραψε σε ρεπορτάζτου στοφύλλο της Τρίτης 9 Νοεμβρίου) οι δράστες τρύπησαν την κεραμοσκεπή,μπήκαν στονδεύτερο όροφο όπου βρίσκεται το εργαστήριο και απέσπασαν όλα τακοσμήματα πουβρισκόταν στη βιτρίνα και τις προθήκες περίπου 70.000 (σύμφωνα μεαποτίμηση τουκ. Ευθυμιάδη).
 
8 καταστήματα σε 1,5 στις πόλεις της Θράκης
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στις αστυνομικές αρχές η έξαρση τουφαινομένου, ενώ η μεθοδολογία ριφιφί που χρησιμοποιείται σε αρκετέςπεριπτώσειςδιαρρήξεων και σε άλλες πόλεις της Θράκης παραπέμπει τις αστυνομικέςαρχές σεσπείρα κακοποιών που λυμαίνεται τη Θράκη. Να σημειώσουμε ότι ανπρόκειται για τηνίδια  συμμορία, έχειδιαρρήξει με τονίδιο τρόπο οκτώ καταστήματα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο!
Το νέο ριφιφί παρουσιάζει κοινά στοιχεία με άλλα επτά που έγινανστην ευρύτερη περιοχή της Θράκης. Γι’ αυτό, οι αστυνομικοί τηςΑσφαλείας Ξάνθηςπου διενεργούν την προανάκριση, ζήτησαν τους αντίστοιχους φακέλους απότατμήματα που χειρίστηκαν τις υπόλοιπες υποθέσεις.
 
Τι λένε οι φάκελοι…
 Οι πιο πρόσφατες απόαυτέςείναι οι εξής:
23 Σεπτεμβρίου 2009: Άγνωστοι παραβίασαν τηνκεντρική είσοδοενός κουρείου στο κέντρο της Ορεστιάδας, ανέβηκαν στο πατάρι καιάνοιξαν τρύπαστην μεσοτοιχία του διπλανού κοσμηματοπωλείου, από το οποία έκλεψανχρυσαφικάαξίας 150.000 ευρώ.
11 Αυγούστου 2009: Οι δράστες διέρρηξαν ένα ιατρείοπουσυνορεύει με  κοσμηματοπωλείοστην Ξάνθηκαι άνοιξαν τρύπα στον τοίχο, από την οποία άρπαξαν χρυσαφικά καικοσμήματααξίας 78.000 ευρώ.
29 Μαρτίου 2009: Άγνωστοι διέρρηξαν κατάστημα μεγυναικείεςτσάντες στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης και από εκεί, ανοίγοντας τρύπαστηνμεσοτοιχία, εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο από το οποίο άρπαξαν κοσμήματααξίαςδεκάδων χιλιάδων ευρώ.
 12 Μαρτίου2009:Άγνωστοι μπήκαν σε κεντρικό κοσμηματοπωλείο της Αλεξανδρούποληςανοίγονταςτρύπα στον τοίχο που «βλέπει» στον ακάλυπτο χώρο διπλανής πολυκατοικίαςκαιάρπαξαν λεία άγνωστης αξίας.
Παρόμοια ριφιφί που εξετάζεται αν είναι έργο της ίδιας σπείρας,έχουν γίνει και σε κοσμηματοπωλεία της Καβάλας, της Δράμας και τωνΣερρών.
 
Ψάχνοντας τα ίχνη τους…
Σ’ ότι αφορά την τελευταία περίπτωση με το κοσμηματοπωλείο οαστυνομικός διευθυντής Ξάνθης κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης σημείωσε ότι τοΕγκληματολογικό τμήμα διενεργεί έρευνα και αξιοποιεί τα στοιχεία(αποτυπώματα,γενετικό υλικό), που βρέθηκαν στον τόπο της διάρρηξης και πουενδεχομένως θατους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών ενώ βρίσκεται σε συνεργασία μεάλλεςαστυνομικές διευθύνσεις για ανταλλαγή στοιχείων και πληροφοριώνπροκειμένου ναδιευκρινιστεί αν είναι σπείρα. Το γεγονός όμως ότι ακολουθείται η ίδιαμεθοδολογία σε αρκετές περιπτώσεις τους προκαλεί βάσιμες υπόνοιες ότιπρόκειταιγια τους ίδιους δράστες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιστροφή Κοντού στη ΣΕΚΕ

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr   Στην «πατρογονικήεστία» του, τη Σ…