Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 ‘Πόρτα-πόρτα’ για τις εκλογές το ΚΚΕ

‘Πόρτα-πόρτα’ για τις εκλογές το ΚΚΕ

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με σύνθημα ‘κάνε τις εκλογές όπλο’, το εκλογικό σχήμα τουΚομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος με το όνομα ‘Λαϊκή Συσπείρωση’κατεβαίνει στιςαυτοδιοικητικές εκλογές με σκοπό να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από ταλαϊκάστρώματα και να συνεχίσει την ταξική πάλη, στα πλαίσια των όσωνπρεσβεύει καιαγωνίζεται το ΚΚΕ.
Στην πόλη μας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευματης Τετάρτης, παρουσία του υποψήφιου με το ΚΚΕ Περιφερειάρχη για τηνΑΜΘ κ.Χρήστου Τρέλλη, η Νομαρχιακή Επιτροπή παρουσίασε στα μέλη του κόμματοςκαι τατοπικά ΜΜΕ τους επικεφαλείς που στηρίζει το ΚΚΕ στο νομό Ξάνθης με ταψηφοδέλτια της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’, ανακοινώνοντας ότι υποψήφιοςαντιπεριφερειάρχης για το νομό Ξάνθης θα είναι ο νομαρχιακός σύμβουλοςκ.Δημήτρης Φωτιάδης, ενώ για το δήμο Ξάνθης επικεφαλής θα είναι ο κ.ΓιώργοςΚολλάρος.
Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ Ξάνθης, καλωσορίζοντας τουςυποψηφίους και τον κόσμο στην εκδήλωση, ενημέρωσε για το νέο νομοσχέδιοπου θαδιέπει τη συμπεριφορά των κομμάτων στα πλαίσια της προεκλογικήςπεριόδου,αντιδρώντας στην απαγόρευση κυκλοφορίας κομματικού υλικού στα δημόσιακτίρια,ενώ στη συνέχεια σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα πορευτεί στις εκλογές με βάσηκαικεντρικό άξονα τη διακήρυξη της ‘Λαϊκής Συσπείρωσης’ για την ΑΜΘ, ηοποίαπεριγράφει τις προτεραιότητες, τη στάση και τις ενέργειες στις οποίεςπροτίθεται να προβεί το ΚΚΕ πριν και μετά τις εκλογές.
Ο κ. Τρέλλης παίρνοντας το λόγο και δίνοντας το στίγμα τηςόλης προεκλογικής καμπάνιας, σημείωσε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογέςτουΝοέμβρη θα αποτελέσουν σφυγμομέτρηση της διάθεσης των εργαζομένων ναπαλέψουντα νέα μέτρα και να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Εξειδικεύοντας τιςθέσεις τουΚΚΕ υπογράμμισε ότι: «οι εκλεγμένοι οφείλουν να παλέψουν το σκοτάδι τηςαδιαφάνειας, να ενισχύσουν την αλληλεγγύη των αγώνων και να δεσμευτούνότι δεθα χρησιμοποιήσουν την έλλειψη των πόρων ως δικαιολογία απέναντι σταπροβλήματατων εργαζομένων». Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ, έχει παρουσία και απήχηση σε μιασειράαπό χώρους, όπως η νεολαία, οι γυναικείοι αγώνες, οι επιτροπές ειρήνης,περιβάλλοντος, κατά των ναρκωτικών κ.ά. και κάλεσε τους πολίτες νασυμπαραταχθούν με το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι: «οι εκλογές γίνονται σεμιαπερίοδο που τα προβλήματα θα οξυνθούν, χρέη, λογαριασμοί, έξοδα, οισπουδές τωνπαιδιών…». Ειδικά για την Περιφέρειά μας, τόνισε ότι τα πράγματα είναιακόμηπιο οδυνηρά, αφού, με την ανεργία στα ύψη, κατέχει μία από τιςχαμηλότερεςθέσεις σε όλη την ευρωζώνη.
«Σπίτι το σπίτι, γωνία τη γωνία, φίλη τη φίλη», παρακίνησενα γίνει ο προεκλογικός αγώνας του ΚΚΕ, ο κ. Φωτιάδης δίνοντας έμφασηστηχειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων, τόσο πανελλαδικά, όσο και σχετικάμε ταεπιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας και συμπλήρωσε ότι:«οι τοπικέςαρχές, ο δήμαρχος και ο νομάρχης, ποτέ δε βγήκαν να υποστηρίξουνανοιχτά τονεργαζόμενο ή το συνταξιούχο, μόνο το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στους αγώνεςτου κιέχει τη λύση για τον ταλαίπωρο λαό».
Επίθεση κατά της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και της αλλαγήςπου θα επιφέρει στις εργασιακές σχέσεις αποτέλεσε κατά κύριο λόγο ηομιλία τουκ. Κολλάρου, ο οποίος σχολίασε ότι: «ο Καλλικράτης δε θα βοηθήσει, όπωςδεβοήθησε ο Καποδίστριας». Ακόμη, προειδοποίησε για την ανασφάλεια πουμεταδίδειστους χώρους εργασίας, αφού και ο ίδιος ο κ. Πάγκαλος άνοιξε το δρόμογιααπολύσεις στο δημόσιο και κάλεσε τους εργαζομένους να μη συμβιβαστούν,νααντιδράσουν με οργάνωση, συνειδητοποιώντας ότι ο Καλλικράτης θα φέρειπλήγμαόχι μόνο στα εργασιακά δεδομένα, αλλά και σε μια σειρά από άλλουςκλάδους, όπωςη παιδεία και η πρόνοια.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…