Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Πολώνει το εκλογικό κλίμα το παρελθόν Μπένη

Πολώνει το εκλογικό κλίμα το παρελθόν Μπένη

0

Ουποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Μιχάλη Στυλιανίδη,ΔημήτρηςΜπένης γίνεται ‘αιχμή του δόρατος’ και οι δηλώσεις του στο παρελθόν,ότανβρισκόταν σε πολιτική αντιπαλότητα με το νυν δήμαρχο, βλέπουν ξανά τοφως τηςδημοσιότητας με πρωτοβουλία των ‘Πολιτών για την Αλλαγή’, με σκοπό νακαταδείξουν έλλειψη σύμπνοιας στο συνδυασμό Στυλιανίδη και να αφήσουνυπόνοιεςγια εσωτερικές σκοπιμότητες, αφού αφενός ο κ. Μπένης πριν 8 χρόνια ήτανσε θέσηαντιπολίτευσης στον κ. Στυλιανίδη και αφετέρου διότι ο υποψήφιοςδημοτικόςσύμβουλος εμπλέκεται στην κατασκευή του μεγαλύτερου επενδυτικού έργουτηςΞάνθης, αυτού της ενοποίησης των πλατειών. Ο συνδυασμός του δημάρχουαπαντά ότιτα ερωτήματα που τίθενται από τον κ. Πούλιο είναι αναμενόμενα καιπροβλέψιμακαι ότι δείχνουν πανικό από μέρους της παράταξης. Ακολουθεί η δήλωσητων‘Πολιτών για την Αλλαγή’ καθώς και η απάντηση του συνδυασμού ‘Ξάνθη-Σταυρούπολη- Πρότυπο Δημιουργίας’.
 
Γιατίδεν πρέπει οι Ξανθιώτες να ψηφίσουν για Δήμαρχο τον κ.Στυλιανίδη… Δια στόματος Δ. Μπένη
Ότανοι ίδιοι, οι δικοί του υποψήφιοι, οι άνθρωποι της «εμπιστοσύνης του»δήλωνανπαντού τα παρακάτω τότε εμείς οι Πολίτες για την Αλλαγή αναρωτιόμαστετι άλλοπρέπει να προσθέσουμε.  Όσογια τον κ.Μπένη πραγματικά τον αφήνουμε να κριθεί από τους ανθρώπους τουσυνδυασμού τουκαι τους πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν στο παρελθόν. Εμείς μόνο δύοερωτήσειςμπορούμε να του απευθύνουμε.
Ερώτηση1η: Τί είναι πραγματικά εκείνο που τον οδήγησε στην πραγματοποίηση τηςαπόλυτης«τούμπας» στον Δήμο;
Ερώτηση2η: Πότε λέγατε την αλήθεια κ. Μπένη τότε ή σήμερα;
Εμείςμε τη σειρά μας παραθέτουμε αυτούσια τα αποσπάσματα από τις δηλώσειςτου κ.Μπένη στον τοπικό τύπο σε διάφορες χρονικές περιόδους.
12/11/2004
«Κριτήςείναι ο κόσμος, που μια βόλτα και μόνο στην πόλη τα τελευταία 5 χρόνιαθα σαςδείξει ότι η πόλη είναι σταματημένη, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Ταβασικά,μεγάλα και καθημερινά προβλήματα, όπως είναι το κυκλοφοριακό και ηκαθαριότηταείναι στη χειρότερή τους φάση»
«Απλώςδιαχειρίζονται την κατάσταση. Δεν έχουν όραμα για την πόλη και τοαποδεικνύουντα έργα τους, τα οποία είναι σχεδόν μηδαμινά»
«Τοτεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξάνθης είναι επανάληψη του προηγούμενουπρογράμματος, στο οποίο τα έργα μεταφέρονται από πρόγραμμα σε πρόγραμμακαικανένα έργο δεν γίνεται.»
«Ηδιοίκηση του κ. Στυλιανίδη, έχει αποφασίσει στο να μην κάνει σχεδόντίποτα,ώστε να μην έχει και προβλήματα.»
«Δυστυχώςη διοίκηση του κ. Στυλιανίδη δεν μπορεί να σηκώσει τη φωνή της. Δεν έχωδειμέχρι τώρα, κι αυτό είναι το λυπηρό, να σηκώνει κάποιος το ανάστημά τουκαιείτε να διαφωνεί είτε να προτείνει κάτι.»
«Ανθρώπινηπόλη μπορεί να γίνει σε πολύ μεγάλο σημείο και πολύ καλύτερη απ’ ό,τιείναι.Ένας τρόπος βασικός για να αλλάξει αυτή η πόλη, δεν είναι η ενοποίησητων δύοπλατειών. Είναι η πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου. Κι όταν λέωπεζοδρόμηση,εννοώ να μην υπάρχει κανένα αυτοκίνητο στις ώρες λειτουργίας τωνκαταστημάτωνστο κέντρο.»
27/09/2006
«Μετον Λάκη τον Στυλιανίδη, εξακολουθούν να μας χωρίζουν σχεδόν όλα όσα μεέκαναννα αποφασίσω την δημιουργία ενός ανεξάρτητου συνδυασμού. Πρώτα απ’ όλατο ΦΥΣΙΣκαι η μετατροπή του Νομού σε χωματερή όλης της Ανατολικής Μακεδονίαςκαι Θράκηςείναι κάτι που ακόμη υποστηρίζει και που εγώ πάντα θα πολεμώ.»
«Ηαδιαφανής λειτουργία κάποιων δημοτικών επιχειρήσεων, που έχουνμετατραπεί σεεταιρίες δημοτικών συμβούλων με βρίσκει εντελώς αντίθετο. Με ανθρώπουςπου τηνπαρουσία τους στον Δήμο την έχουν μετατρέψει σε επάγγελμα και τουςδημότες πουτους αντιμετωπίζουν σαν εκλογική πελατεία, εγώ δεν μπορώ να συνεννοηθώ.Αν τηνίδια σπουδή που έδειξαν ορισμένοι και έγιναν ειδικοί στην παράκαμψη τωννόμωνκαι στις απευθείας αναθέσεις (νέο δημαρχείο, αναπλάσεις πεζοδρομίων καιασφαλτοστρώσεις), την έδειχναν και για τα πραγματικά προβλήματα τηςπόλης, τώραθα είχαμε καλύτερο κυκλοφοριακό, λιγότερα σκουπίδια, φθηνότερο νερό.»
27/09/2007
«Κάτιπρέπει να κάνουμε και λέμε αφήστε μας να διαχειριστούμε τα σκουπίδιαμόνοι μας.Εδώ όμως είναι τεράστια τα συμφέροντα γιατί το χρήμα είναι πάρα πολύ.Μιλάμεγια 25 εκατομμύρια ευρώ! Ο δήμος Ξάνθης μέχρι τώρα έδειξε ότι δεν θέλειναλύσει το πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά θέλει να είναι ο επενδυτής, αυτόδεν έχεικαταλάβει ο κόσμος. Μέχρι τώρα εκπροσωπούσε γερμανικά συμφέροντα καιήρθανξαφνικά οι ιταλοί.»
«ΟΤσέπελης (πρόεδρος της ΔΕΑΞ τότε) είναι αυτός που συνεχίζει ως σήμεραμε τηνσυνδρομή και του δημάρχου, να επιμένει γι’ αυτό το σχέδιο. Εμφανίζεταιωςκύριος μέτοχος της εταιρίας “Φύσις ΑΕ” που ήταν αυτή που θα τοδιαχειριζόταν. Οκ. Τσέπελης έχει αγοράσει οικόπεδα δίπλα στη χωματερή όπου θέλει ναεγκατασταθεί αυτή η μονάδα. Η “Φύσις ΑΕ” ως εταιρία εμφανίστηκε ποτέκαι δενέχει κάνει ούτε μια συνεδρίαση, παρά μόνο έβγαλε μια απόφαση τοκαλοκαίρι γιανα μεταβιβάσει στους ιταλούς τις μετοχές που είχαν οι εκπροσωπούντες ταγερμανικά συμφέροντα. Οι ιταλοί λένε ότι ενδιαφέρονται, αλλά για ναεπενδύσουνθέλουν το 51%, το οποίο μέχρι τώρα είχε ο δήμος Ξάνθης μέσω της ΔΕΑΞ.Τοτραγικό είναι ότι ο δήμαρχος είναι έτοιμος να τους δώσει και τηνπλειοψηφία!»
28/09/2007
«ΟΔήμος και η ΤΕΔΚ δουλεύουν «εν κρυπτώ» και δεν ενημερώνουν τουςπολίτες, αφούτο νέο σχέδιο δεν περιλαμβάνει σταθμό μεταφόρτωσης για την Ξάνθη. Αυτόδείχνειτο πώς αντιμετωπίζουν το όλο πρόβλημα, το οποίο δεν είναι ούτεοικολογικό, ούτεπεριβαλλοντικό, ούτε διαχείρισης προγραμμάτων, αλλά μόνο διαχείρισηςκονδυλίων.Ξεκάθαρα πράγματα.»
Τέλοςγια να μην ξεχνιόμαστε…
Προςτον απερχόμενο Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μ. Στυλιανίδη.
Ερώτηση3η της 2/11/2010,
Αλήθειαπόσο νόμιμο είναι -γιατί ηθικό σίγουρα δεν είναι- ο εμφανής επιβλέπωνκαι μέλοςτου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας που ανέλαβε την υλοποίηση τουέργου μετον υψηλότερο προϋπολογισμό που πραγματοποίησε η απερχόμενη ΔημοτικήΑρχή, ναείναι και υποψήφιος με τον συνδυασμό σας σε αυτές τις εκλογές;
ΠΟΛΙΤΕΣΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
γνωστοίκαι ως «Οι φιλοξενούμενοι»
 
«Τασυνεχή ερωτήματα πανικού από τους ‘Πολίτες για την αλλαγή»
Οιρητορικές ερωτήσεις, εκ μέρους του συνδυασμού ‘Πολίτες για την αλλαγή’και τουκυρίου Πούλιου συνεχίζονται στο ημερολόγιο ερωτημάτων που έχουνδημιουργήσειγια να πολώσουν το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών. Ολισθαίνουν,όμως,μέσα στον πανικό τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις γιαυποψηφίουςτης παράταξής μας.
Ταερωτήματα αναμενόμενα και προβλέψιμα.
Ηπαντελής έλλειψη δημιουργικών και εύστοχων πολιτικών επιχειρημάτωναπέναντι στοέργο του Μιχάλη Στυλιανίδη και της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 4χρόνια,αναγκάζουν τον κύριο Πούλιο να στοχεύσει πλέον σε υποψηφίους πουαρθρώνουνεύστοχο πολιτικό λόγο και εκτιμώνται υπέρ το δέον από τους συνδημότεςμας.
Όσογια τα ερωτήματα που αφορούν στον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο τουσυνδυασμού μαςΔημήτρη Μπένη:
Ηκύρια πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ μας υπήρξε το σχέδιο διαχείρισηςαπορριμμάτων. Τούτο, ως γνωστόν, έχει λήξει οριστικά.
Όσοναφορά τις πολιτικές διαφωνίες και θέσεις, κατά το διάστημα που ο κύριοςΔημήτρης Μπένης βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, μάλλον θα πρέπει κύριεΠούλιο νασας ‘γίνουν μάθημα’  γιατην υγιή καιδημιουργική άσκηση αντιπολίτευσης.
Οιαντιπολιτευτικές θέσεις μεταξύ μας δεν υφίστανται πλέον και πρέπει ναγνωρίζετεκύριε Πούλιο, ότι η σύμπλευση και η εκ νέου ενσωμάτωση του ΔημήτρηΜπένη πουδιαφωνούσε μαζί μας κατά το παρελθόν, είναι η καλύτερη απόδειξη για τηνεπιτυχημένη μας πορεία σε όλους τους τομείς της Δημοτικής Αρχής.
Όσοναφορά το τελευταίο σας ερώτημα, για το πόσο είναι νόμιμο και ηθικό νασυμμετέχει ο Δημήτρης Μπένης στο ψηφοδέλτιό μας, επιβάλλεται  να διαχωρίζετε τηνεπαγγελματική με τηνπολιτική υπόσταση ενός ατόμου, κάτι που δεν έχετε μάθει έως τώρα.
Τοέργο για την ενοποίηση των πλατειών δεν χαρίστηκε ούτε ανατέθηκε σεκανέναν. Ηεταιρία που υλοποίησε το έργο, το ανέλαβε έπειτα από Πανελλήνιομειοδοτικό διαγωνισμόκαι ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
 Κύριε Πούλιο, η πορεία τουκαθενός σ’ αυτήντην πόλη είναι γνωστή. Δεν είναι νόμιμο ούτε ηθικό να αφήνετεανυπόστατεςαιχμές να περιίπτανται για άτομα ηθικά και αποτελεσματικά, όπως είναι οΔημήτρης Μπένης. Άλλωστε για τα πολλά ερωτήματά σας, θα σας απαντήσεισυγκεντρωτικά ο Ξανθιώτικος λαός, την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010.  

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…