Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Πολιτικός καύσωνας σε Τόπειρο – Άβδηρα

Πολιτικός καύσωνας σε Τόπειρο – Άβδηρα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Παράλληλα με τονκλιματικό καύσωνα και …πολιτικός καύσωνας βρίσκεται σε εξέλιξη στο νομόμαςκαθώς απομένουν δυόμισι μήνες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ακόμητοτοπίο χαρακτηρίζεται από ρευστότητα. Πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστουκαι τοπολιτικό σκηνικό μοιάζει με κινούμενη άμμο και ενώ τα «μπάνια του λαού»είναιστην κορύφωσή τους κάποιοι αναζητούν το πολιτικό «κολύμπι» σε«κολυμβήθρες τουΣιλωάμ» προκειμένου να σχηματοποιήσουν ανεξάρτητα σχήματα να τουςπροσδώσουναυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά αποδεσμευμένα από κομματικά άρματαπροκειμένου ναπετύχουν την μεγαλύτερη δυνατή διεισδυτικότητα στις τοπικές κοινωνίες.
 
Ανατρεπτική η ΔΗΜΤΟΤοπείρου
Έφτασε στα ύψη ο υδράργυρος το τριήμερο τουΔεκαπενταύγουστου στον δήμο Τοπείρου με προεξάρχον γεγονός τη Διακήρυξηδημιουργίας του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» από τον π.βουλευτή τουΠΑΣΟΚ κ. Σωτήρη Στολίδη αλλά και με επακόλουθο την σχεδόν ομόφωνηαπόφαση (Απότους 9 οι 8 είπαν ΝΑΙ και ο ένας ψήφισε ΛΕΥΚΟ) της Δημοτικής ΤοπικήςΟργάνωσηςΝ.Δ. Τοπείρου (πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή), σύμφωνα μετην οποίαπαρέχει στήριξη στο νέο συνδυασμό με επικεφαλής τον Σωτήρη Στολίδη.Κίνηση πουαιφνιδίασε και εμπεριέχει έντονο το στοιχείο της ανατροπής καθώς έγινεσε μιαστιγμή που υπάρχουν δύο «γαλάζιες» υποψηφιότητες (Μίχογλου – Μωραϊτης)και ηΝΟΔΕ Ξάνθης δεν έχει ακόμη αποφανθεί. Μ’ αυτή την κίνησή της η ΔΗΜΤΟΤοπείρουπροκαταλαμβάνει ενδεχομένως την απόφαση της ΝΟΔΕ και δημιουργεί νέαδεδομέναστον Τόπειρο που πιθανόν να λειτουργήσουν ως ντόμινο για ανάλογεςκινήσεις σεάλλους δήμους.
 
Τι λένε Στολίδης –Ράπτης – Κιατύπης
«Οδηγηθήκαμε σ’ αυτή την απόφαση αφουγκραζόμενοι την τοπικήκοινωνία και συμμεριζόμενοι τα θέλω των δημοτών μας και την πλειοψηφίατης βάσητης Ν.Δ.  που θέλειμια κοινή πορεία, μιασυμπόρευση όλων για το καλό του δήμου μας», επισημαίνει ο πρόεδρος τηςΔΗΜΤΟΤοπείρου κ. Νίκος Κιατύπης που σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» θα είναιυποψήφιος στον νέο συνδυασμό.
Η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων που θα στελεχώσουν την«Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών» θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος Αυγούστουαλλάσύμφωνα με πληροφορίες μας βέβαια θεωρείται η συμμετοχή του κ. ΓιάννηΡάπτη,του κ. Καστρινάκη του κ. Κοτόπουλου την κας Πολυχρονιάδου και του κ.ΆγγελουΓιοβανόπουλου όπως και αρκετών γνωστών ατόμων από την μειονότητα.
Εισπράττω πολύ θετικά μηνύματα. Έχει δημιουργηθεί μιακοινωνική συμμαχία που έχει ως στόχο στην αλλαγή της δημοτικής αρχήςστονΤόπειρο που έχει γίνει καθεστώς και έχει 12 χρόνια τώρα καταδικάσει σευποβάθμιση τον δήμο μας. Αυτές οι εκλογές είναι εκλογές ευθύνης καιέχουνωριμάσει οι συνθήκες στη συνείδηση των πολιτών ότι η τοπικήαυτοδιοίκηση πρέπεινα απεγκλωβιστεί από τα κομματικά άρματα και να χαράξει νέους δρόμους»τονίζειμε έμφαση ο Σωτήρης Στολίδης.
Πιο οξύς ο Γιάννης Ράπτης κάνει αίσθηση μιλώντας για «ζυγό Χατζηευαγγέλου»: «Πρέπει ν’αποτινάξουμε το ζυγό μιας αποτυχημένης δημοτικής αρχής που επί 12χρόνια δενέκανε τίποτε. Μια βόλτα στα χωριά του δήμου το επιβεβαιώνει. Κανέναέργο καιόπου να κοιτάξεις υποβάθμιση. Αν μου έλεγε κάποιος πριν χρόνια ότι θαείμαιμαζί με τον Σωτήρη Στολίδη στον ίδιο συνδυασμό δεν θα το πίστευα. Όμωςαυτό πουπροέχει είναι το καλό του δήμου μας. Οι κοινωνίες προσπερνούν τακόμματα. Μόνοέτσι ενωμένοι μπορούμε να βγάλουμε το δήμο μας απ’ αυτό το τέλμα»,διατείνεταιο κ. Ράπτης.
 
 
Τσακίρη ήΓαλανόπουλος στο δήμο Αβδήρων;  
Κινούμενη άμμος το σκηνικό στο Δήμο Αβδήρων με μόνη σταθεράμέχρι στιγμής την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Τσολακίδη, ο οποίος καισύμφωνα μετις εξαγγελίες του θα κάνει επίσημη ανακοίνωση του συνδυασμού του περίτα τέληΑυγούστου. Η αποχώρηση Ζλάτκου που έγινε την πρώτη εβδομάδα τουΑυγούστου καιεπιβεβαιώνει την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε για «πιέσεις» πουδεχόταν απότους δημοτικούς του συμβούλους, δημιούργησε νέα δεδομένα. Ήτοι: «Παίρνει κεφάλι ο π.αντινομάρχης κ.Δημήτρης Γαλανόπουλος ο οποίος διενεργεί ένα αγώνα δρόμου επαφώνβολιδοσκοπώντας κυρίως τις προθέσεις της δημάρχου Αβδήρων κας ΕύαςΤσακίρη. Οκ. Γαλανόπουλος φέρεται να δηλώνει σε τοπικά έντυπα ότι θα αποχωρήσειαν η καΤσακίρη δηλώσει υποψήφια, όμως μιλώντας στο «Ε» διαψεύδει κάτι τέτοιοσημειώνονταςότι στις δύο συναντήσεις που είχε με την κα Τσακίρη εκείνη του είπεαυτολεξεί:«Κατέβα, ανακοίνωσε υποψήφιος ως ανεξάρτητος και εγώ θα σε στηρίξω» καιότι τουξεκαθάρισε ότι η ίδια δεν θα είναι υποψήφια. Αναφορικά με τις προθέσειςότι οίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει χρίσμα από την Ν.Δ. αλλά δεν θα είναιυποψήφιοςαν δεν είναι ο μόνος από την Ν.Δ. 
 
 
Άτυπη συνάντησηΠασόκων στα Άβδηρα
Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γαλανόπουλο σ’ ότι αφορά τηνκα Τσακίρη, η δήμαρχος Αβδήρων εμμένει στην ανακοίνωσή της όμωςπληροφορίες του«Ε» μιλούν για πλούσιο παρασκήνιο που εκτυλίσσεται γύρω από την ίδιαόπουφέρεται να δέχεται «πιέσεις» από πολλούς παράγοντες και χώρους γιακάθοδό τηςστις εκλογές ως ανεξάρτητη. Μάλιστα σε πρόσφατη άτυπη συνάντηση τωνμελών τηςΔημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ μόνο από τα Άβδηρα όπου συζητήθηκε  η στάση τους στις εκλογέςμε δεδομένη τηναντίδρασή τους στην υποψηφιότητα Τσολακίδης εξαιτίας του χειρισμού τουστο θέματης μεταφοράς της έδρας, μετά από πολύωρη συζήτηση άφησαν ανοιχτό τοενδεχόμενονα στηρίξουν εκείνο τον υποψήφιο που θα δηλώνει ανεξάρτητος και δεν θαέχειχρίσμα από κανένα κόμμα.    

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…