Πολίτες με ΌΡΑΜΑ έτοιμοι για ΔΡΑΣΗ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
 
Η αποφασιστικότητα, ο δυναμισμός και η διάθεση να αγωνιστούνγια να κατακτήσουν ένα «καλύτερο μέλλον» για τους δημότες και το δήμοτηςΞάνθης μέσα στα νέα δεδομένα που θέτει ο «Καλλικράτης», χρησιμοποιώνταςως«εργαλεία»  το«όραμα και τη δράση», ήταντα κύρια χαρακτηριστικά που αποτελούν το ιδεολογικό πλαίσιο του νέουσυνδυασμούτης Δημοτικής Παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή», η παρουσίαση τουοποίουπραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου το απόγευμα σε γνωστόξενοδοχείοτης πόλης μας. Στην εκδήλωση ήταν παρών ο αναπληρωτής υπουργόςΠεριφερειακήςΑνάπτυξης κ. Σωκράτης Ξυνίδης καθώς επίσης και ο δήμαρχος κα.Χατζηευαγέλου, ουποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Αβδήρωνκ.Τσολακίδης, ο γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ κ. Τσαρτσάρας, νομαρχιακοίσύμβουλοι,μέλη της Νομαρχιακής, των Δημοτικών οργανώσεων και στελέχη του ΠΑΣΟΚ παλαιά και νέα. Η παρουσίααυτή έφερε τον απαραίτητο συμβολισμό που έγινε και πιο σαφής στη δήλωσητουΣωκράτη Ξυνίδη που καταγράφεται παρακάτω. 
 
Δράση χωρίς όραμα ο …εφιάλτης που ζούμε!
Ο επικεφαλής της παράταξης που ιδρύθηκε το 2006 κ. ΧρίστοςΠούλιος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην πορεία και στο έργο πουπαρήχθηόλα αυτά τα χρόνια από την θητεία της παράταξης στα έδρανα της μείζονοςαντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, σημειώνοντας και τις δύοδεσμεύσεις του για «συνέπεια και συνέχεια», τις έκανε πράξη καθώς σ’ότι αφοράτη συνέπεια: «θεωρούμε ότι, με τα όποια ανθρώπινα λάθη μας στην άσκησητουθεσμικού μας ρόλου, τιμήσαμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη τωνσυνδημοτών μας»,και στη συνέχεια: «…να’ μαστε σήμερα εδώ πιστοί στις δεσμεύσεις μας για υλοποίηση και της δεύτερηςκύριαςεξαγγελίας μας.
Αναφερόμενος στην ιδεολογική πλατφόρμα που διαπνέει τονπρογραμματικό του σχεδιασμό τόνισε ότι αυτή βρίσκεται σε δύο φράσειςπουαποτελούν και το σύνθημά του : «Όραμα και δράση λοιπόν είναι το σύνθημάμας γιατην αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας δεκαετίας» και χρησιμοποίησεμιαγιαπωνέζικη ρήση που όπως είπε τον σημάδεψε: «Όραμα χωρίς δράση είναιονειροπόληση.  Δράσηχωρίς όραμα είναισκέτος εφιάλτης».
Ο κ. Πούλιος απευθυνόμενος στους συνεργάτες του δεσμεύτηκε:«δεν πρόκειται ποτέ να προδώσω την εμπιστοσύνη τους και ως πρώτοςμεταξύ ίσων,γιατί έτσι εννοώ τον ρόλο μου, θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστετηνεπόμενη μέρα, τη μέρα που θα κληθούμε να αναλάβουμε τις τύχες του Δήμουμας,μαζί θ’ ανοίξουμε διάπλατα τις πόρτες και τα παράθυρα του Δήμου ώστε ναμπειάπλετο φως διαφάνειας στη διοίκηση και στην καθημερινή διαχείριση. Μαζίθακάνουμε πράξη τα «θέλω» όλης της κοινωνίας.
Μαζί θα σχεδιάσουμε και θα οικοδομήσουμε το μέλλον ενόςΔήμου ανοιχτού, σύγχρονου, λειτουργικού χωρίς διακρίσεις, χωρίςεξαρτήσεις, μεισόρροπη ανάπτυξη κέντρου και οικισμών, ενός Δήμου που θα αποτελεί τοσπίτιόλων των Δημοτών».
Σ’ ότι αφορά τα κριτήρια επιλογής των μελών του συνδυασμούτου είπε: « Η επιλογή των συνεργατών μου έγινε με βασικό κριτήριο τοίχνοςκοινωνικής διαδρομής του καθενός και της καθεμίας όταν μιλάμε γιαανθρώπουςκαταξιωμένους στο χώρο τους, επιστήμονες, επαγγελματίες, άνθρωποι τηςδιπλανήςπόρτας, άνθρωποι της προσφοράς και με γνώμονα την προσδοκία και τηνελπίδα πουαντιπροσωπεύει η νεότερη γενιά των υποψηφίων. Χωρίς κόμπλεξ, χωρίςταμπού,χωρίς μικροκομματικές δεσμεύσεις. Γιατί είναι βαθύτατο πιστεύω μου ότιταπροβλήματα του τόπου δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα, δεν έχουνθρησκεία αλλάθέλουν  κοινήαντιμετώπιση και άμεσηεπίλυση».
 
Εκπρόσωπος Τύπου ο κ.Σάββας Μελισσόπουλος
Με τον κ. Πούλιο τη σκυτάλη πήρε ο κ. Σάββας Μελισσόπουλος οοποίος δεν συμμετέχει μεν στο συνδυασμό εξαιτίας του ασυμβίβαστου με τηθέσητου προϊσταμένου πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όμως έχει αναλάβει ωςεκπρόσωποςΤύπου καθώς πλέον δεν δεσμεύεται από τους περιορισμούς για την προβολήτωνυποψηφίων. Ο κ. Μελλισσόπουλος παρουσίασε τους υποψήφιους αναφέρονταιστοιχείααπό το βιογραφικό τους την ίδια στιγμή που ο υποψήφιος αντάλλασσεχαιρετισμό μετον επικεφαλής κ. Πούλιο. Πρωτύτερα ο κ. Μελισσόπουλος απευθυνόμενοςστο κοινόκαι ως μέλος της παράταξης τα 4 αυτά χρόνια έκανε μια καυστική κριτικήγια τηλειτουργία της δημοτικής αρχής: «Η αυτοδιοίκηση έγινε μαγαζί για τηνεξυπηρέτηση των προσωπικών συμφερόντων της δημοτικής αρχής» την οποίαχαρακτήρισε «ανίκανη να διαχειριστεί τα ζητήματα της πόλης». Παράλληλα,έθεσεως δίλημμα των εκλογών «αν θα κάνουμε το μεγάλο βήμα ή θα δώσουμε χώροσελογικές ”αδελφού” που χτυπούν την πλάτη μας για να κάνουν τη δουλειάτους καιέχουν φέρει την πόλη σε αυτό το σημείο».
 
 
Οι υποψήφιοι: Έντονοάρωμα γυναίκας…
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συνολικά 55 υποψήφιοι εκ των οοποίων οι 42 είναι υποψήφιοι για το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης (40 γιαΞάνθη και2 για Σταυρούπολη) και 13 τοπικοί σύμβουλοι. Μεγάλη συμμετοχή τωνγυναικών αφούξεπερνά την ποσόστωση του 30% (35 άνδρες και 20 γυναίκες). Ο μέσος όροςηλικίαςτων υποψηφίων είναι κάπου στα 40 ενώ εκπροσωπούν όλους τουςκοινωνικούς,επαγγελματικούς, εργασιακούς και επιστημονικούς χώρους και προέρχονταιαπό όλοτο πολιτικό φάσμα και όχι μόνο από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Σ’ ότι αφορά ταεπαγγέλματα το προβάδισμα  στουςυποψήφιους δημοτικούς συμβούλους κατέχουν οι εκπαιδευτικοί (7) καιακολουθούνοι Οικονομολόγοι και Γιατροί (από 5) καθώς επίσης οι νομικοί καιμηχανικοί (από4). Οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται επίσης μέσω συλλόγων και έχουνκοινωνικήδράση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…