Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ουκ έσται τέλος στο ‘φάγωμα’ Περιφέρειας- Νομαρχίας

Ουκ έσται τέλος στο ‘φάγωμα’ Περιφέρειας- Νομαρχίας

0

Συνέχεια δίνουν Περιφέρεια και Νομαρχία σ’ ένα παιχνίδιεντυπώσεων που είχε σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μεταφορά τωνμαθητών στασχολεία έτι παραπάνω και η προσοχή να εστιαστεί σε σημείο διάφορο απότοπρωτεύον, αυτό του συμφέροντος των μαθητών, με συνεχείςαλληλοκατηγορίες για τοκόστος των μεταφορών, τις ευθύνες των καθυστερήσεων κλπ. Για το νέοεπεισόδιοαμφότεροι επιστρατεύουν ντοκουμέντα -χωρίς τα… μυστικά;-  προς απόδειξη τωνισχυρισμών τους, ενώ η έκτασηπου έχει πάρει η κόντρα και ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσεται, έχειμπερδέψειτον κόσμο σε σημείο να ξεφεύγει από το ενδιαφέρον του «ποιος τελικάέχειδίκιο».
Σημαντικό πάντως είναι ότι τα δρομολόγια εκτελούνταικανονικά και άρα οι μαθητές δε ζημιώνονται περαιτέρω.
Στο νέο της έγγραφο η Περιφέρεια ισχυρίζεται –με στοιχεία-ότι η Νομαρχία ψεύδεται σχετικά με τον αριθμό των μεταφερόμενων μαθητώνκαι τοκόστος των δρομολογίων για το προηγούμενο έτος, ενώ η νομαρχία με τηδική τηςανακοίνωση αντεπιτίθεται εμμένοντας -επίσης με στοιχεία- στα ποσά πουείχεδημοσιοποιήσει.
Οι ανακοινώσεις της Περιφέρειας και της Νομαρχίαςπαρατίθενται παρακάτω για όσους αντέχουν ακόμη να βρουν την άκρη.
 
ΠΑΜΘ: Έγγραφο τηςΝομαρχίας Ξάνθης ακυρώνει τους ισχυρισμούς του Νομάρχη κι επιβεβαιώνειταστοιχεία της Περιφέρειας ΑΜ-Θ
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Πίνακα Μεταφοράς Μαθητών που είχεκοινοποιήσει η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας ΞάνθηςστηνΠεριφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με το υπ. Αριθμ. Πρωτ.14053/2551έγγραφό της, το οποίο και επισυνάπτεται, προκύπτει ότι οι μαθητές πουμεταφέρθηκαν κατά το σχολικό έτος 2009 – 2010 ήταν πράγματι 2.758, όπωςανέφερεη Γενική Γραμματέας κ. Θεοδώρα Κόκλα και όχι 3.880, όπως ανέφερε σεχθεσινόδελτίο τύπου ο Νομάρχης Ξάνθης.
Συνεπώς, ο ισχυρισμός του κ. Νομάρχη ότι 3.880 μαθητέςμεταφέρθηκαν καθημερινά κατά τη σχολική χρονιά 2009 – 2010 είναιτελείωςαβάσιμος και διαψεύδεται από το έγγραφο της Υπηρεσίας που εποπτεύει.
Αβάσιμος αποδεικνύεται και ο ισχυρισμός του Νομάρχη ότι τοκόστος μεταφοράς μαθητών κατά τη σχολική χρονιά 2009 – 2010 ήταν3.500.000 ευρώμε ΦΠΑ και Φόρους.
Με βάση το ίδιο έγγραφο της Υπηρεσίας που εποπτεύει ο κ.Νομάρχης το κόστος των συμβάσεων (τελικό κόστος) κατά το έτος 2009 –2010ανέρχεται στο ποσό των 4.446.597 ευρώ, σύμφωνα με το παραπάνω έγγραφοπουαναλύεται στις εξής επιμέρους συμβάσεις:
ΚΤΕΛ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ 2.925.280 €
ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ 63.591 €
ΤΑΧΙ 1.433.122 €
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ 24.604 €
Αφήνουμε τα συμπεράσματα στους πολίτες για το ποιος ψεύδεται.  
 
Νομαρχία: Απάντησηπερί την μετακίνηση των μαθητών «ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ… ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ;;;»
Μετά την νεότερη ανακοίνωση και εμμονή σε ανυπόστατουςαριθμούς της κ. Κόκλα, αντί άλλης απαντήσεως, παραθέτουμε το από20-9-2010έγγραφο με τα τελικά στοιχεία της σχολικής χρονιάς 2009-2010, όπωςπαρατίθενταιαπό την αρμόδια οικονομική υπηρεσία, απ’ όπου και προκύπτει ότι τοκόστος είναι3,5 εκ., ετήσιο ανά μαθητή 907 ευρώ. Ο τελικός αριθμός μαθητώνδιαμορφώθηκε σε3.904 και το κόστος, ακόμη χαμηλότερα, σε 901 ευρώ/ μαθητή.
Σημειώνεται ότι για όλα τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες απότις υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τις αρμόδιες υπηρεσίες τηςΝομαρχίας καιτην αρμόδια Νομική Επιτροπή, με ομόφωνες αποφάσεις.
Τέλος, αντιγράφουμε αυτό που αναφέρει το δελτίο τύπου τηςκ.  Κόκλα: «Αφήνουμετα συμπεράσματαστους πολίτες  γιατο ποιος ψεύδεται.»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπό του μηδενός όλος ο νομός

Υπό του μηδενός βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ξάνθης, χιόνια παρατηρήθηκαν στα ο…