Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ έχουν …υιοθετήσει τα παιδιά του Γυμνασίου Σμίνθης!

Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ έχουν …υιοθετήσει τα παιδιά του Γυμνασίου Σμίνθης!

0

Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ έχουν …υιοθετήσει τα παιδιά του ΓυμνασίουΣμίνθης!
 
Εδώ και 5 χρόνια βραβεύουντους αριστούχους
 
Επισκέπτονται την περιοχή καιδιοργανώνουν μεγάλη γιορτή στο σχολείο
 
Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Οι συνταξιούχοι των Ηλεκτρικών ΣιδηροδρόμωνΑθηνών – Πειραιώς (ΗΣΑΠ) έχουν το δικό τους …σχολείο! Και δεν είναικάποιο τωνΑθηνών ή  τουΠειραιώς αλλά το Γυμνάσιοτης Σμίνθης που το έχουν υιοθετήσει και κάθε χρόνο έρχονται στη Σμίνθη,διοργανώνουν μια μεγάλη γιορτή στην αυλή του Γυμνασίου και βραβεύουντουςαριστούχους.
 
Οι συνταξιούχοι του ΗΣΑΠ κοντάστα παιδιά της Σμίνθης
Έτσι και φέτος, παρά την κρίσηκαι παρά τα προβλήματα που έχουν αυτό τον καιρό γενικά τα ασφαλιστικάταμείαδεν αθέτησαν την υπόσχεσή τους που δόθηκε πριν 5 χρόνια όταν τα παιδιάτουΓυμνασίου της Σμίνθης συνοδευόμενα από τον Διευθυντή τους κ. Δεληγιώργηκαιτους καθηγητές του σε εκδρομή του στον Πειραιά επισκέφτηκαν το ΜουσείοτουΗΣΑΠ, ένα δημιούργημα του από το 1994 μέχρι και σήμερα, πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΗΣΑΠ κ.Φωτόπουλο Μανώλη. Ένας άνθρωπος  μεπλούσια συνδικαλιστική αλλά και κοινωνική δράση που ενδιαφέρθηκε ναμάθειπερισσότερα για το σχολείο, συνομίλησε με τα παιδιά και τους καθηγητέςκαι τουςέδωσε την υπόσχεση ότι θα επισκεφτεί την περιοχή. Έτσι και έγινε.Συνοδευόμενοςαπό μέλη του σωματείου επισκέφτηκαν την άλλη χρονιά το Γυμνάσιο και όλητηνορεινή περιοχή και έμειναν ενθουσιασμένοι γιατί όπως είπαν: «Θυμηθήκαμετανιάτα μας …τα χωριά μας και οι άνθρωποι είναι τόσο καλοί καιφιλόξενοι», μας μεταφέρειο κ. Δεληγιώργης.
 
Βράβευσαν τους αριστούχους σεμια μεγάλη γιορτή που διοργάνωσαν οι ίδιοι
Αποφάσισαν λοιπόν να …υιοθετήσουντο σχολείο βραβεύοντας με το ποσό των 100 ευρώ – ποσό με το οποίοβραβεύουν καιτα δικά τους παιδιά –  όλουςτους αριστούχους.Φέτος ήρθαν 47 συνταξιούχοι και τα ετοίμασαν όλα …Νόστιμα εδέσματα ,μουσικήκαι  προπαντόςέκδηλα αισθήματα αγάπης.Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα βραβεύτηκαν 17 μαθητές. Μάλιστα για ναμηναφήσουν παραπονεμένα τα παιδιά εκτός Γυμνασίου τους μοίρασαν δώρα ως ΑηΒασίληδες!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπό του μηδενός όλος ο νομός

Υπό του μηδενός βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ξάνθης, χιόνια παρατηρήθηκαν στα ο…