Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ο Η. Μόσιαλος σε εκδήλωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σήμερα

Ο Η. Μόσιαλος σε εκδήλωση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης σήμερα

0

Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ξάνθης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα”Οικονομική κρίση, Βιώσιμη ανάπτυξη και Κράτος Πρόνοιας” με ομιλητήτον Ηλία Μόσιαλο, Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρο τουΙΣΤΑΜΕ, τηνΤρίτη 17 Αυγούστου στις 20:30 στο Ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Γραμματέα τουΕ.Σ. του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτή Ξάνθης, Σωκράτη Ξυνίδη.
 
Σύντομο βιογραφικότου κ. Η. Μόσιαλου:
Ο Ηλίας Μόσιαλος είναι Καθηγητής της πολιτικής της υγείαςκαι Διευθυντής του Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School ofEconomics. Η έρευνά του εστιάζεται σε πολιτικές υγείας που σχετίζονταιμεεθνικά συστήματα υγείας. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σταΓιαπωνέζικα,Κινέζικα, Ρώσικα και Ισπανικά. Το 1998 υπήρξε συνιδρυτής του ΕυρωπαϊκούΠαρατηρητηρίου Συστημάτων και Πολιτικών Υγείας, ένα σημαντικόερευνητικό κέντροανάλυσης μεταρρυθμίσεων συστημάτων υγείας του Παγκόσμιου ΟργανισμούΥγείας, τηςΠαγκόσμιας Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και τωνκυβερνήσεωντου Βελγίου, της Φιλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Ισπανίας,και τηςΣουηδίας. Σήμερα συνδιευθύνει το Παρατηρητήριο.
Είναι επίτιμος διευθυντής στη Δημόσια Υγεία στην ΑρχήΣτρατηγικής Υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας Νοτιοδυτικού Λονδίνου.ΕίναιΕπίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, στη Σχολή ΥγιεινήςκαιΤροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, και στη Εθνική Σχολή Δημόσιας ΥγείαςστηΓαλλία. Επιμελείται των εκδόσεων του Cambridge University Press για ταΟικονομικά, τις Πολιτικές και τη Διοίκηση της Υγείας. Είναιαρχισυντάκτης τουεπιστημονικού περιοδικού Health Economics, Policy and Law των εκδόσεωνCambridge University Press.
Έχει συμμετάσχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο ως σύμβουλος στοΠαγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την ΕυρωπαϊκήΕπιτροπή,την Παγκόσμια Τράπεζα, τα Υπουργεία Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων τηςΑυστρίας, του Βελγίου, της Βραζιλίας, της Κίνας, της Κύπρου, τηςΦιλανδίας, τηςΓαλλίας, της Ιρλανδίας, της Ρωσίας, της Νότιας Αφρικής, της ΝότιαςΚορέας, τηςΙσπανίας και της Σουηδίας. Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικούσυμβουλίου τουΕυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (2000-2003). Το 2000 και 2007 βραβεύτηκεαπό τονΕυρωπαϊκό Οργανισμό Διοίκησης Υγείας για την καλύτερη δημοσίευση γιατιςπολιτικές και τη διοίκηση υγείας στην Ευρώπη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επιτέλους χιόνια!

Το έστρωσε για τα καλά στα ορεινά του νομού μας, όπου οι χιονοπτώσεις ήταν έντονες το πρωί…