Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Με καθυστέρηση ξεκινά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστονίδας

Με καθυστέρηση ξεκινά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστονίδας

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Με καθυστέρηση ξεκινά τη λειτουργία του το ΚέντροΠεριβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστονίδας, που οφειλόταν σε αργοπορίασχετικά μετην απόσπαση εκπαιδευτικών. Είχαν εκφραστεί φόβοι ότι η απειλή τωνκενών σταέδρανα των δασκάλων στα σχολεία ενδεχομένως να εμπόδιζαν την στελέχωσητουπεριβαλλοντικού κέντρου τη νέα σχολική χρονιά, φόβοι που αυξήθηκαν λόγωτηςκαθυστέρησης έναρξης λειτουργίας του Κέντρου.
Ωστόσο, οι φόβοι αυτοί διαψεύστηκαν αφού, όπως μαςπληροφόρησε η υπεύθυνη του κέντρου, εκπαιδευτικός κ. Τζένη Καφετζή, για5ησυνεχή χρονιά το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστονίδας θαξεκινήσει τοσυντομότερο τη λειτουργία του. Όπως μας εξήγησε η κ. Καφετζή, αν και οιδιαδικασίες έπρεπε να ξεκινήσουν το καλοκαίρι, το υπουργείο διασφάλισεπρώτατην κάλυψη των κενών στα σχολεία και στη συνέχεια προχώρησε στηναπόσπασηεκπαιδευτικών για τα περιβαλλοντικά κέντρα. Το έγγραφο της έγκρισης τηςαπόσπασης μάλιστα, όπως και η ίδια ενημερώθηκε την Πέμπτη, στάλθηκε απότουπουργείο στην Περιφέρεια και με την κοινοποίησή του το Κέντρο μπορείναξεκινήσει να λειτουργεί κανονικά ακολουθώντας το οργανόγραμμα που θαδιαμορφώσει το υπουργείο Παιδείας.
Οι προηγούμενες αποσπάσεις έληξαν στις 31/8/2010 και οιτέσσερις αποσπάσεις που αναμένονται αποτελούν ουσιαστικά παράταση τηςαπόσπασηςτων ιδίων εκπαιδευτικών, με μικρό χρονικό περιθώριο, έτσι ώστε να μηδημιουργηθούν προβλήματα με τη μεταφορά της αρμοδιότητας του Κέντρουαπό τηνΠεριφέρεια στον οικείο δήμο, αφού, όπως ο Καλλικράτης ορίζει, τα ΚέντραΠεριβαλλοντικής Εκπαίδευσης μεταφέρονται στη δικαιοδοσία των δήμων απότηνέναρξη εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Με στόχο το «μπλοκάρισμα» στην ανεργία

Τάξη στον τομέα της εργασίας σε μια εποχή αυξανόμενης ανεργίας επιχειρεί να βάλει το υπουρ…