Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Με γαλάζιο χρίσμα οι Μίχογλου – Γαλανόπουλος

Με γαλάζιο χρίσμα οι Μίχογλου – Γαλανόπουλος

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από πλευράς Ν.Δ. σε Τόπειρο καιΆβδηρα. Με δυο κινήσεις ματ η Ν.Δ από τα κεντρικά αλλάζει τα δεδομέναδημιουργώντας ένα νέο πολιτικό σκηνικό στους δύο δήμους.
 
Δεν πάει να λέει ηΔΗΜΤΟ Τοπείρου …Μίχογλου ο  «εκλεκτός»!
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει η ανακοίνωση της τοπικής ΔΗΜΤΟ Ν.Δ.Τοπείρου που φέρει την υπογραφή του προέδρου κ. Νίκου Κιατύπη και τηςγραμματέως κας Κομματίδου Ελένης και στην οποία αναφέρεται επί λέξει:«Κατόπινδιεξοδικής συζήτησης για την κατάσταση του Δήμου και λαμβάνοντας σοβαράυπ’όψιν τα μηνύματα από τη βάση της παράταξής μας αποφασίσαμε ναστηρίξουμε την«Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών» του υποψηφίου Δημάρχου κ. ΣωτήρηΣτολίδη»και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Μιχαλολιάκοςέχρισε«εκλεκτό» της Ν.Δ. για τον Τόπειρο τον κ. Θωμά Μίχογλου. Η είδηση ήρθεαιφνιδιαστικά στις 5 το απόγευμα όμως από την ΔΗΜΤΟ δεν πρόλαβαν ναμαζέψουν τηνανακοίνωσή τους, η οποία είχε αποσταλεί στον Τύπο. Έτσι γίνεται φανερόότι άλλαλέει η τοπική οργάνωση και άλλες οι βουλές από τα κεντρικά γεγονός πουστηνανάλυσή τους εγείρουν ερωτηματικά για το κατά πόσο έχουν ισχύ οιαποφάσεις τωντοπικών οργανώσεων της Ν.Δ. καθώς ουσιαστικά πρόκειται για το απόλυτο«άδειασμα». Επίσης ως προς το αιτιολογικό της απόφασης από τα κεντρικάυπάρχειμια υφέρπουσα φημολογία ότι μ’ αυτό τον τρόπο η Ν.Δ. επιδιώκει να«λογικέψει»τον κ. Κοντό και να τον δεσμεύσει σε κομματική πειθαρχία καθώς  μόνο και μόνο με τηνπαρουσία του κ. Ράπτηστον συνδυασμό του κ. Στολίδη παρέπεμπε συνειρμικά σε στήριξη ΣτολίδηαπόΚοντό.
 
Αποστάσεις από ΝΟΔΕ
Αποστάσεις κρατά ηπρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Σούλα Ιακωβίδου ρίχνοντας το μπαλάκι στακεντρικά καιτονίζοντας ότι η ΝΟΔΕ δεν είχε καμιά ανάμειξη και ότι όλα αποφασίζονταιαπό τηνκεντρική Γραμματεία Αυτοδιοίκησης: «Εμείςθα συστρατευτούμε στις κεντρικές αποφάσεις του κόμματος», επεσήμανεη καΙακωβίδου.
Αναδιπλώθηκε ο κ.Κιατύπης και παρέπεμψε σε νέα σύσκεψη της ΔΗΜΤΟ Τοπείρου στηνοποία θαεξεταστούν τα νέα δεδομένα και θα παρθούν νέες αποφάσεις.
Αποστάσεις κράτησε και οκ. Στέλιος Μωραϊτης ο οποίος είχε καταθέσει αίτησηυποψηφιότητας. Κληθείςαπό το «Ε» επιφυλάχθηκε για δηλώσεις εντός των προσεχών ημερών.
Εμφανώς ικανοποιημένος οκ. Μίχογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσωτο Κόμμα τηςΝέας Δημοκρατίας και τον Αρχηγό Αντώνη Σαμαρά, για την επιλογή τουπροσώπου μουως υποψηφίου Δημάρχου Τοπείρου με την επίσημη στήριξη της παράταξης,αλλάπερισσότερο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλους αυτούς πουτόσαχρόνια με στηρίζουν με την προτίμηση τους και με εκλέγουν Δημοτικόσύμβουλοστον Δήμο Τοπείρου. Ο Καλλικράτης είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο και ηεπιλογήτης ΝΔ να με στηρίξει σε αυτήν την δύσκολη για την χώρα περίοδο, αλλάκαι ακόμαδυσκολότερη για την περιοχή μας, με τιμά ιδιαίτερα και μου δίνεικουράγιο νααγωνιστώ με περισσότερο ζήλο για το καλό και την ανάπτυξη του ΔήμουΤοπείρου,πράγμα για το οποίο πάλεψαν και οι αξιόλογοι προκάτοχοι μου υποψήφιοιΔήμαρχοιμε την στήριξη της ΝΔ, χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα, αφού οιγνωστές σεόλους μας συντεχνίες του κατεστημένου δεν τους άφηναν και πολλάπεριθώρια. Καλώόλους όσους θέλουν την αναπτυξιακή πορεία του αρκετά παραμελημένου σευποδομέςκαι έργα Δήμου Τοπείρου, από την νυν Δημοτική Αρχή, να συστρατευτούνστο πλευρόμου και να δώσουμε από κοινού την προεκλογική μάχη, με στόχο την νίκηστιςεκλογές του Νοεμβρίου, για το καλό και μόνο της περιοχής. Σας ζητώ ναγίνουμεόλοι μια γροθιά, κτυπώντας το κατεστημένο και βάζοντας τέλος σεσυντεχνίες,κολλητούς και παρέες, που τόσα χρόνια ενδιαφέρονταν για τα προσωπικάτους καιμόνο συμφέροντα».
 
Με «γαλάζιο» χρίσμα οΓαλανόπουλος
Ήταν να μην πάρει φόρα η Ν.Δ. και προκειμένου να προλάβει ανάλογεςκαταστάσεις και στα Άβδηρα πρωί πρωί ο κ. Μιχαλολιάκος τηλεφωνικάέχρισε«εκλεκτό» του για τα Άβδηρα τον κ. Δημήτρη Γαλανόπουλου, βγάζοντας απότο«παιχνίδι» δύο εν ενεργεία δημάρχους. Ο κ. Γαλανόπουλος πήρε την εντολήσχηματισμού συνδυασμού. Έτσι προχθές (πριν ακόμη του έρθει το χρίσμα)συναντήθηκε με τους δημοτικούς συμβούλους του κ. Ζλάτκου και χθες μετουςδημοτικούς συμβούλους της κα Τσακίρη. Όπως ο ίδιος μας πληροφόρησεδιαπίστωσεμεγάλη αποδοχή. Επίσης σημείωσε ότι θεωρεί το χρίσμα τυπικό και ότι οίδιοςποτέ δεν έβαλε κομματικές ταμπέλες στους ανθρώπους. Γι αυτό θαεπιδιώξει έναάνοιγμα στην κοινωνία και θα προσπαθήσει να εντάξει στον συνδυασμό τουυποψήφιους απ’ όλους τους χώρους. Μοναδικό του κριτήριο η αξιοσύνη καιηδιάθεση προσφοράς των εν δυνάμει υποψηφίων.
Έως και «ανατρεπτική» μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση τηςΝ.Δ. αλλά στο παρασκήνιο λέγεται ότι ο κ. Μιχαλολιάκος οδηγήθηκε σ’αυτή μετάαπό άρνηση της κας Τσακίρη η οποία εξακολουθεί να εμμένει στηνανακοίνωσή τηςσύμφωνα με την οποία προτίθεται να στηρίξει ένα ανεξάρτητο συνδυασμό

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Επαναφέρει το μέτρο των αποδείξεων η κυβέρνηση και προκειμένου να ελέγξει τη φοροδιαφυγή κ…