Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Απολύσεις στον «Γερμανό» και στο «Le chalet»

Απολύσεις στον «Γερμανό» και στο «Le chalet»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
Ημέρα Πανευρωπαϊκής Δράσης ενάντια στα μέτρα λιτότητας πουυιοθετούνται εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης η χθεσινή καικινητοποιήσειςπραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. Στη χώρα μας  24ωρη απεργία έχουνκηρύξει οι νοσοκομειακοίγιατροί, ενώ με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσαμεταφοράςκαι οι λιμενεργάτες. Παράσταση διαμαρτυρίας οργάνωσαν στις 10 το πρωίοισυνδικαλιστικές οργανώσεις. Συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα, στηνπλατείαΚλαυθμώνος, είχαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
 
ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντιαστη Λιτότητα
«Oι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλοίπολίτες της χώρας μας που πλήττονται από τις σκληρές, άδικες καιυφεσιακέςπολιτικές του Μνημονίου των δανειστών θα δώσουν αγωνιστικό παρών στοΣυλλαλητήριο των συνδικάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.
«Τον τελευταίο χρόνο οι εργαζόμενοι της χώρας μας βιώνουμετην πιο βάρβαρη επίθεση σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικώνδικαιωμάτων,των εργασιακών σχέσεων, των συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας»τονίζει,από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, υπογραμμίζοντας πως «οι κοινωνικέςανισότητεςμεγαλώνουν, η ανεργία αυξάνεται, το εισόδημά μας περιορίζεται, νέαφορολογικάβάρη φορτώνονται στις πλάτες μας, τα δημόσια αγαθά υποβαθμίζονται καιεμπορευματοποιούνται, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα καταργούνται, ηοικονομίαοδηγείται σε ύφεση και όλο και περισσότεροι οδηγούμαστε στη φτώχεια καιτην εξαθλίωση».
 
Απολύσεις στονΓερμανό και στο Lechalet
«Σιωπηλή» ήταν η διαμαρτυρία του ΕΚΞ αφού τα Εργατικά Κέντραδεν συμμετείχαν στην παράσταση διαμαρτυρίας. Αλλά όπως πληροφορηθήκαμεαπό τοσωματείο νοσοκομειακών γιατρών Ξάνθης κανείς γιατρός δεν απείργησε. Καιμπορείμεν στην Ξάνθη να μην υπήρξε διαμαρτυρία ή οποιαδήποτε δράση στηνλιτότητα,όμως η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του νομούολοέναχειροτερεύει. Έτσι όπως πληροφορηθήκαμε δύο εργαζόμενοι αυτή τηνεβδομάδαέχασαν τη δουλειά τους και το κατήγγειλανστο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.Ένας απότον Γερμανό και μία υπάλληλος από το Lechaletμετά από 7 χρόνια εργασία. Και αυτά είναι τακαταγγελλόμενα καθώς υπάρχουν και απολύσεις που δεν γνωστοποιούνται…
 
Ολοένα καιχειροτερεύουν τα πράγματα…
Ιδιαίτερα ανήσυχος και προβληματισμένος ο πρόεδρος του ΕΚΞΞάνθης κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης για τα εργασιακά πράγματα στο νομό:«Βουλιάζουμε…ολοένα και χειροτερεύουν τα πράγματα. Πουθενά δουλειά καιπαντούπροβλήματα και απολύσεις. Οι εργαζόμενοι περνούν πολύ δύσκολες ώρες.  Είμαστε σε πολύ δύσκοληθέση. Όμως είμαστεαποφασισμένοι ν αντιδράσουμε σθεναρά σ’ όλους αυτούς που καταπατούνδικαιώματαεργαζομένων. Θα μας βρουν απέναντι…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Επαναφέρει το μέτρο των αποδείξεων η κυβέρνηση και προκειμένου να ελέγξει τη φοροδιαφυγή κ…