Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Έμφραγμα» στην Καρδιολογική Ξάνθης

«Έμφραγμα» στην Καρδιολογική Ξάνθης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Ένα «έμφραγμα» στην καρδιολογικήκλινική προστίθεται στα ήδη συσσωρευμένα προβλήματα του ΝοσοκομείουΞάνθης, πουπροέκυψε από την παραίτηση ενός καρδιολόγου και τη μετάθεση άλλου ένα,ενώ έχειήδη συνταξιοδοτηθεί ο τ. διευθυντής κ. Β. Χατζηαποστόλου και τελείωσεστις 15Δεκεμβρίου και ένας επικουρικός γιατρός. Τις εφημερίες πλέον καλύπτει ηκαρδιολόγος που απέμεινε, καθώς και ο παθολόγος διευθυντής του Κ.Υ.Αβδήρων κ.Σάββας, ο οποίος είχε αποσπαστεί εκεί από το Μάρτιο.
Φυσικά, αυτό αποτελεί μίαεξαιρετικά πρόσκαιρη διευθέτηση του θέματος, τη στιγμή που οι γιατροίπεριμένουν εναγωνίως την έγκριση των προσλήψεων νέων γιατρών στονοσοκομείο,που οπωσδήποτε θα δώσει «ανάσα» στους καθημερινούς «φρενήρεις» ρυθμούςλειτουργίας τμημάτων του νοσοκομείου. «Ακούω γιατρούς να μιλάνε γιαπαραιτήσειςαν δε βελτιωθεί η κατάσταση», σημειώνει η πρόεδρος των νοσοκομειακώνγιατρών κ.Θεοδώρα Λεπτίδου- Κερεστετζή, εξηγώντας ότι οι γιατροί συνυπολογίζουνκαι τιςεκρήξεις ασθενών και επισκεπτών που αντιμετωπίζουν τον τελευταίο καιρό.Στονπρόσφατο ξυλοδαρμό νοσοκόμου στα Επείγοντα προστίθεται και νέα επίθεσηεναντίοντου νοσηλευτικού προσωπικού το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ασθενήςτωνΕπειγόντων που λίγο πριν κρατούσε το στομάχι του από τον πόνο, όπωςλέγεται,χειροδίκησε εναντίον νοσηλεύτριας και χρειάστηκε η επέμβαση γιατρών καιτηςαστυνομίας, προκειμένου να μην εκτραχυνθεί η κατάσταση. 
Μάλιστα, η πρόεδρος τωννοσοκομειακών γιατρών αναφέρει ότι «αυτό το κλίμα έχει δημιουργήσεικακή εικόναγια το νοσοκομείο μας» και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι από τους 7υποψήφιουςγια 2 συγκεκριμένες θέσεις στο νοσοκομείο, αποσύρθηκαν οι 6».
Η κ. Λεπτίδου ως λύση προτείνεικαι την παρέμβαση της Περιφέρειας να δώσει εντολή για κάποιεςμετατάξεις μεδεδομένο ότι η Μακεδονία και Θράκη αποτελούν κοινή υγειονομική ενότητα.
Την «ανάσα» που θα φέρουν οι νέεςπροσλήψεις σε διάφορες ειδικότητες περιμένουν εναγωνίως οι γιατροί τουνοσοκομείου, ώστε να μπει σε μία πιο σταθερή τροχιά η λειτουργία τουνοσοκομείου, όπου τα προβλήματα ουσιαστικά ξεκίνησαν με το κύμασυνταξιοδότησης8 τουλάχιστον γιατρών (2 αναισθησιολόγων, 3 παθολόγων 2 ορθοπεδικών και1γυναικολόγου). Οι διαδικασίες των προκηρύξεων ολοκληρώθηκαν τοΔεκέμβριο καιμία ακόμη για το Πνευμονολογικό ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ σύμφωνα μεόσαλέγονται σε ένα τρίμηνο, δηλαδή το Μάρτιο περίπου, αναμένεται να έρθουνοιεγκρίσεις των προσλήψεων από το υπουργείο Υγείας, ωστόσο οινοσοκομειακοίγιατροί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους.
Δυστυχώς, παρά τις αλλεπάλληλεςπροσπάθειές μας δεν καταφέραμε να μιλήσουμε με το διοικητή τουΝοσοκομείου κ.Θανάση Μπαμπαλίδη για να καταθέσει και ο ίδιος την άποψή του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Επαναφέρει το μέτρο των αποδείξεων η κυβέρνηση και προκειμένου να ελέγξει τη φοροδιαφυγή κ…