«Μύλος» στο Επιμελητήριο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
Marianaxan@yahoo.gr
 
 
Με πρόθεση να μπει ένα τέλος στοθέμα του προϊσταμένου Διεύθυνσης του Επιμελητηρίου Ξάνθης κ. ΔημήτρηΧατζόπουλου και των «παρατυπιών» που καταλογίστηκαν εις βάρος του απότονπρόεδρο κ. Ανδρικόπουλο σε προηγούμενο Δ.Σ., ένα θέμα που «σέρνεται»αρκετόκαιρό τώρα και εξ’ αυτού διασύρεται το Επιμελητήριο Ξάνθης, συνεδρίασεεκτάκτωςτην Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα αρχικά η Διοικούσα Επιτροπήκεκλεισμένωντων θυρών και στη συνέχεια το Διοικητικό συμβούλιο (ανοιχτών των θυρώνστουςδημοσιογράφους) εν απουσία όμως του ίδιου του ενδιαφερόμενου. Ησυζήτηση τωνμελών της Διοικούσας δεν αφορούσε τι είχε συμβεί καθώς αυτό είχεανακοινωθείστο προηγούμενο Δ.Σ. αλλά το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί και ηαπόφασηουσιαστικά πάρθηκε από την Διοικούσα Επιτροπή και στο Διοικητικόσυμβούλιοανακοινώθηκε και ψηφίστηκε σχεδόν ομόφωνα με μια μόνο αρνητική ψήφοαυτή του κ.Σιούτα.
 
«Πάγωσαν» τον Διευθυντή καιτον στέλνουν πειθαρχικό
Και ο κύβος ερρίφθη: Για 20εργάσιμες ημέρες μπαίνει στον «πάγο» ο προϊστάμενος Διεύθυνσης κ.ΔημήτρηςΧατζόπουλος και παραπέμπεται στο Πειθαρχικό συμβούλιο με την πρόταση ναεκπέσειτου αξιώματός του, παραμένοντας ως απλός υπάλληλος. Επίσης «παγώνει»και ηδιαδικασία μετάταξης της υπαλλήλου, θέμα που αποτελεί την αιχμή τουδόρατος,και γνωστοποιήθηκε, όπως αποκάλυψε ο κ. Ανδρικόπουλος από τον προσφάτωςπροαχθέντα σε προϊστάμενο κ. Αραλάγιο. Όπως ειπώθηκε αυτό προκάλεσε τηνδιερεύνηση του ιδίου, οπότε και διαπίστωσε ότι είχε άγνοια …τωνυπογραφών τουσε έγραφα και διοικητικά συμβούλια και εξ’ αυτού έθεσε θέμα«πλαστογραφιών» και«παρατυπιών».
 
 
Ένα αλαλούμ με τα πρακτικά
Το κλίμα ήταν τεταμένο και τοθερμόμετρο ανέβηκε ακόμη περισσότερο όταν ο κ. Σιούτας έθεσε θέμαηθικήςζητώντας την απολογία του διευθυντού και αποκαλώντας τους υπόλοιπους«χοντρόπετσους» Στο σημείο αυτό αντηλλάγησαν διάφορες «βαριέςκουβέντες» καιαλληλοκατηγορίες μεταξύ Σιούτα – Ανδρικόπουλου – Τσάβα – Μυλωνά, με τονκ.Ανδικόπουλο να προσπαθεί να του αφαιρέσει το λόγο και να αναρωτιέταιγια ποιολόγο άλλαξε τη στάση του ο κ. Σιούτας ενώ ο ίδιος στο προηγούμενο Δ.Σ.είχεπροτείνει την παρέμβαση εισαγγελέως για το θέμα Χατζόπουλου.  Σε αρένα μετατράπηκε ηαίθουσα και βγήκανπολλά στη φόρα με τον κ. Κουτσουρίδη να επιζητεί να πληροφορηθεί γιατίδενμαγνητοφωνήθηκε το προηγούμενο Δ.Σ. (το ανέφερε σε επιστολή του προςτον Τύπο οδιευθυντής) τον κ. Ζωγράφο να ζητά να ρυθμιστεί το θέμα όπως ορίζεταιαπό τονυπαλληλικό κώδικα και τον επιμελητηριακό νόμο. Επικράτησε μια γενικήασάφειαπερί του τι ισχύει, έγινε λόγος για το οργανόγραμμα προκειμένου νααποσαφηνιστεί αν είναι Διευθυντής ή προϊστάμενος διεύθυνσης και άλλαεπουσιώδη.Το ουσιώδες όμως απ’ την όλη συζήτηση ήταν ότι δόθηκε η εντύπωση ότιεπικρατείένα γενικό αλαλούμ με τα πρακτικά (διπλά πρακτικά και φωτοτυπημένα μεχειρόγραφες υπογραφές, διαγραμμένα ονόματα υπαλλήλων κ.λ.π., χωρίςσφραγίδες).Επ’ αυτού κλήθηκε ο νομικός κ. Βαζίκας, ο οποίος είπε εκτός ενός για ταυπόλοιπα δεν γνωρίζει και ότι θα τα ελέγξει.
Τέλος ψηφίστηκε η απόφαση τηςΔιοικούσας όπως περιγράφεται παραπάνω ενώ γνωστοποιήθηκε από τονπρόεδρο ότι οδιευθυντής κλήθηκε σε απολογία όμως αντ’ αυτού ο ίδιος έστειλε μιαεπιστολήόπου προβαίνει σε κρίσεις και μειωτικές εκφράσεις και δηλώνει ότι δενέχει λόγονα απολογηθεί», όπως είπε ο κ. Ανδρικόπουλος. Να σημειώσουμε ότι απότον κ.Ανδρικόπουλο κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Χατζόπουλου.   
 
Άρχισαν τα …εκλογικά όργανα
Αφού έκλεισε το θέμα Χατζόπουλουμε την ψηφοφορία, το ενδιαφέρον στράφηκε στη διαχείριση των προγραμμάτων VITO, WIDE SEA,  με τον κ. Αθανασιάδη νακραδαίνει από τουβήματος του Επιμελητηρίου έγγραφα από το υπουργείο Ανταγωνιστικότηταςτα οποίαδιάβασε καταγγέλλοντας «σπάσιμο» στο πρόγραμμα VITO«για να το αναθέσετε σε συγκεκριμένο άτομο», όπως χαρακτηριστικά είπε,παρατυπίες στις δημοπρατήσεις αλλά και στη διοικητική διαχείριση «λάθοςσυμβάσεις για τις οποίες πληρώσατε πρόστιμα και ζημιώθηκε τοεπιμελητήριο».
Η ένταση κορυφώθηκε και έπεσανπολλά κομματικού τύπου πυρά από τον κ. Στέλιο Μωραϊτη να στηλιτεύει τηνεπιλογήτου κ. Αθανασιάδη να ζητά μέσω του Τύπου την παραίτηση Ανδρικόπουλουκαι να τουλέει ότι δεν εκπροσωπεί κανένα παρά μόνο τον εαυτό του και τον συντάκτητωνκειμένων που διαβάζει κατηγορώντας τον ότι είναι άφαντος απόδιεκδικήσεις καινα τον κατηγορεί λέγοντας ότι: « όταν εκείνος έδινε μάχη στο νομαρχιακόσυμβούλιο για το θέμα της Αθωνικής εκείνος έκανε τουρισμό»!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …