Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Την οριστική «μοιρασιά» των εδρών έκανε το Πρωτοδικείο της Ροδόπης

Την οριστική «μοιρασιά» των εδρών έκανε το Πρωτοδικείο της Ροδόπης

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Μετά την παρέλευση 15 πλήρων ημερών από τη διεξαγωγή τωνεκλογών της δεύτερης Κυριακής και συγκεκριμένα την 29ηΝοεμβρίου τοΠολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης εξέδωσε την απόφαση με αριθμό 24/2010σχετικά μετο αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών για την Ανατολική Μακεδονία καιΘράκη,σύμφωνα με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας.
Οι δικαστικοί και το προσωπικό του Πρωτοδικείου κλήθηκαν γιαπρώτη φορά να εφαρμόσουν το πολύπλοκο σύστημα που προβλέπει εγκύκλιοςτουυπουργείου Εσωτερικών για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών στονΚαλλικράτη.Η απόφαση περιέχει εκτενέστατη περιγραφή των ψήφων και των σταυρών πουσυγκεντρώθηκαν, του εκλογικού μέτρου, του τρόπου κατανομής των εδρώνκαι τέλοςτην ανάδειξη του περιφερειάρχη, των αντιπεριφερειαρχών και του νέουπεριφερειακού συμβουλίου.
Σύμφωνα λοιπόν, με τα στοιχεία που παρέχονται περιφερειάρχηςορίζεται ο Άρης Γιαννακίδης και αντιπεριφερειάρχες τα πρόσωπα πουυποστηρίχθηκαν από το συνδυασμό ‘Κοινωνική Συμμαχία’ για τη θέση αυτή.
Όσον αφορά στην κατανομή των εδρών η πλειοψηφούσα παράταξηκαταλαμβάνει 6 έδρες στη Δράμα, 6 στον Έβρο, 5 στην Καβάλα, 1 στη Θάσο,6 στηνΞάνθη και 7 στη Ροδόπη. Η ‘Περιφερειακή Αναγέννηση’ του κ. Παυλίδηλαμβάνει 3στην Καβάλα, 4 στον Έβρο, 4 στην Καβάλα, 3 στην Ξάνθη και 2 στη Ροδόπη.Η‘Λαϊκή Συσπείρωση’ παίρνει τις δύο έδρες της σε Έβρο και Καβάλα, η‘ΑριστερήΟικολογική Συνεργασία την καταλαμβάνει στον ‘Έβρο’ και η ‘Οικολογία-Αλληλεγγύη’ στην Καβάλα.
Στην απόφαση επεξηγείται επίσης, με ακρίβεια ο τρόπος πουκαθορίζει την κατάληψη των εδρών από τους υποψηφίους με βάση τουςσταυρούς πουσυγκέντρωσαν ανά περιφερειακή ενότητα και αναφέρει όλα τα τακτικά καιαναπληρωματικά μέλη του συμβουλίου.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με όσα είχεκαταγράψει το «Ε» δύο μόλις ημέρες μετά τις επαναληπτικές εκλογές στοφύλλο της16ης Νοεμβρίου 2010, πράγμα πουεπαναεπιβεβαιώνει την άμεση καιέγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καλή χρονιά σε όλους!

Τις ευχές τους στην εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρον…