Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Πάτωσαν» οι μειονοτικοί συνδυασμοί και τώρα γκρινιάζουν…

«Πάτωσαν» οι μειονοτικοί συνδυασμοί και τώρα γκρινιάζουν…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Αλλιώς τα περίμεναν αλλά δεν τους βγήκαν τα κουκιά …καθώς η μειονότητατους γύρισε πλάτη επιδεικνύοντας ωριμότητα και αποδεικνύοντας ότι σ’ένα μικρόμέρος της μειονότητας περνούν οι εθνικιστικές κορώνες και οιπροσπάθειεςχειραγώγησης  τηςμειονοτικής ψήφου καιέτσι η κα Σιμπέλ Μουσταφάογλου και στελέχη του συνδυασμού της «Πρώτοβήμα γιατη Ισότητα» στο δήμο Κομοτηνής κάνουν λόγο για «νοθεία τουαποτελέσματος» και«παράξενα παιχνίδια» ενώ προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τονίζουν ότιστιςεπόμενες εκλογές θα ζητήσουν παρατηρητές από τις ευρωπαϊκές χώρες!
 
Περίμεναν διψήφιο νούμερο αλλά …ατύχησαν! Τυχαίο;
Μεγάλη η απογοήτευση επικρατεί στο επιτελείο της κας Μουσταφάογλουκαθώς συνδυασμός έλαβε 2.727 ψήφους και ποσοστό 8,40% και εξέλεξε 2δημοτικούςσυμβούλους. Περίμεναν να λάβουν παραπάνω από 5.000 ψήφους και διψήφιονούμεροποσοστού, υπολογίζοντας – όπως λέγεται – και  σεαυτούς και τους 4.000ψηφοφόρους που ήρθαν στη Θράκη για τις εκλογές από την Προύσα Τουρκίας.
Έτσι η αποτυχία έφερε την αντίδραση και την γκρίνια…έως του σημείουμειονοτικό στέλεχος του συνδυασμού να αμφισβητήσει ευθέως τααποτελέσματα καιόπως δήλωσε σε έντυπο της Κομοτηνής «το ότι το ποσοστό του συνδυασμούτο πρωίτης 8 ης Νοεμβρίου ήταν 13% και αργότερα στο 8% αποτελεί αντίφαση.Γιατίάργησαν να ανακοινωθούν τόσο πολύ τα αποτελέσματα; Τι έγινε στηΝομαρχίαΡοδόπης; Ποιοι παίζουν παιχνίδια με τις ψήφους και τις κάλπες;».Σύμφωνα με τηνίδια πηγή, το επιτελείο του συνδυασμού κάνει σκέψεις για τα επόμεναβήματα καιτις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ενώ δεν αποκλείεται ακόμα και ηπροσφυγήσε διάφορους φορείς.
 
Πιο ήπιοι τόνοι στην Ξάνθη
Στο μεταξύ ο «συγγενής» συνδυασμός «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης κρατάπιο ήπιους τόνους με τον επικεφαλής του κ. Αχμέτογλου να συνδέει τομονοψήφιοποσοστό του όχι με νοθεία αλλά με τους μηχανισμούς εξαγοράς της ψήφου(ρεπορτάζτου «Ε» στο χθεσινό φύλλο).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…