Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Πήρε «χρίσμα» της μειονότητας ο Χουσεϊν Αχμέτογλου

Πήρε «χρίσμα» της μειονότητας ο Χουσεϊν Αχμέτογλου

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ο κύβος ερρίφθη και η«Ισότητα για το δήμο Ξάνθης» οδεύει σταθερά με επικεφαλής τον κ.ΧουσεϊνΑχμέτογλου και σχεδόν ολοκληρωμένο συνδυασμό στη διεκδίκηση εδρών στοδήμοΞάνθης. Η τελεσίδικη απόφαση,  μετάαπότις γνωστές παλινωδίες του τελευταίου διαστήματος, πάρθηκε ομόφωνα τοβράδυ τηςΤετάρτης στη συγκέντρωση στο κτίριο της ΤΕΞ, όλων των μελών τουσυνδυασμού καιτων συν αυτώ, παρουσία του βουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη και τωνεκλεγέντων το 2006δημοτικών συμβούλων κ. Μπαντάκ και Μαλκότς καθώς και του εκπρόσωπου τουκ.Μετέ.
 
Η επιλογή Αχμέτογλου ο οποίος είναι ένας νέος άνθρωπος πουδηλώνει αγρότης και εργάζεται ως γυμναστής στο χορευτικό συγκρότημα τηςενδιαλύσει ΤΕΞ αποτελεί διαφυγή από το αδιέξοδο στο οποίο είχαν περιέλθειοισυζητήσεις τον τελευταίο καιρό με ισχυρό το ενδεχόμενο της μη καθόδουτουσυνδυασμού. Παράλληλα όμως εμπεριέχει και το μήνυμα ότι η μειονότητακάνει τόποστα νιάτα της με την ελπίδα να καταφέρει ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα.Ο ίδιοςο κ. Αχμέτογλου μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι η «Ισότητα για το ΔήμοΞάνθης»επιθυμεί να είναι η διεκδικητική φωνή της μειονότητας και ότι έχει τιςίδιεςπρογραμματικές θέσεις με το 2006 παρότι ο συνδυασμός είναι κατά πολύανανεωμένος.
 
Ούτε ο Μπαντάκ ούτε οΜαλκότς υποψήφιοι…
Και ως προς τούτο: Δεν θα είναι υποψήφιος ο κ. Μαλκότς όπωςάλλωστε είχε δηλώσει προ ημερών αλλά απέκλεισε και το ενδεχόμενο ναείναιυποψήφιος με οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό παρά το … «φλερτάρισμα (μεδηλώσειςτου στο «Ε» με τον κ. Πούλιο.
Επίσης δεν θα είναι υποψήφιος και ο κ. Χουσεϊν Μπαντάκ οοποίος επέλεξε να …δώσει τόπο στα νιάτα( επιβεβαιώνοντας απόλυταομότιτλορεπορτάζ του «Ε») και συγκεκριμένα στον 29χρονο γιο του Σαμπάν που έχειπτυχίοΔιοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Και μετά απ’ αυτόδενυφίστανται οι φήμες περί υποψηφιότητάς του με τον συνδυασμό Στυλιανίδη.
 
Υποψήφια η καΜάντατζη και ο οδηγός του κ. Μάντατζη
Η στάση του κ. Μάντατζη χαρακτηρίστηκε «θολή» από κύκλουςτης μειονότητας και επικρίθηκε αρκετά. Συγκεκριμένα εκφράστηκε μιαδυσφορίακαθώς του καταλόγισαν διγλωσσία, αναποφασιστικότητα, δειλία καιγενικότερα μιατάση διφορούμενη και αντιφατική. Μάλιστα κάποιοι έλεγαν ότι ούτε ωςβουλευτήςτου ΠΑΣΟΚ φέρεται καθώς θα έπρεπε να υποστηρίζει τον συνδυασμό του κ.Πούλιουαλλά ούτε τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ της αυτόνομης καθόδου μειονοτικούσυνδυασμού σεμια προσπάθεια να αποσείσει από πάνω την ευθύνη. Η τελευτάια του όμωςκίνησηήταν ξεκάθαρη. Συγκεκριμένα: Η κα Μάντατζη θα είναι υποψήφια καθώςεπίσης και οοδηγός του.
Να σημειώσουμε ότι έντονη ήταν η παρουσία του Δροσερού καιστη συγκέντρωση αλλά πρόκειται να είναι και στο συνδυασμό. Υποψήφιος θαείναι οΜερτζάτ Ογλου Ζια , ασφαλιστής αλλά και άλλοι. Ο συνδυασμός έχει σχεδόνκλείσεικαι όπως μας πληροφόρησε ο κ. Αχμέτογλου πολύ σύντομα (έως και σήμερατοαπόγευμα) πρόκειται να δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οιπρογραμματικές θέσεις του συνδυασμού και οι υποψήφιοι.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…