Αποχώρηση με το «καλημέρα»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
«Έλαμψαν» δια της απουσίας τους ή ακριβέστερα, δια τηςαποχώρησής τους από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου –τελευταίαπριν τιςεκλογές- οι ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ κατηγορώντας για μεροληψία τοπροεδρείοτου δημοτικού συμβουλίου που δεν επέτρεψε στον κ. Φερντούν Χασάνογλουνατοποθετηθεί ενισχυτικά σε πρόταση του επικεφαλής της αξιωματικήςαντιπολίτευσηςκ. Χρίστου Πούλιου, ο οποίος ζήτησε από τη δημοτική αρχή να εκλείψουναπό τηνπροεκλογική περίοδο φαινόμενα ψηφοθηρικών ηλεκτροδοτήσεων στον οικισμότουΔροσερού, ένα θέμα ευαίσθητο αφού «κινητικότητα με ονοματεπώνυμο», όπωςείπε οκ. Πούλιος, παρατηρήθηκε κατά την προηγούμενη προεκλογική περίοδο.
Αρχικά ο δήμαρχος κ. Μιχάλης Στυλιανίδης στήριξε «εγκαρδίως»την πρόταση Πούλιου, ομολογώντας ότι τον πλησίασαν κάποιοι «που θεωρούνότι όλαγίνονται στις εκλογές», αλλά ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «από το δήμο δενυπάρχειπερίπτωση να δοθεί άδεια αν δεν υπάρχει έγκριση του υπουργείουΠεριβάλλοντος ήαν δεν παρέμβει ο Εισαγγελέας. Κι όπως είθισται να συμβαίνει σε κάθεσυζήτησηγια τις περίφημες ηλεκτροδοτήσεις στο Δροσερό, η ατμόσφαιρα«ηλεκτρίστηκε» ότανο κ. Χασάνογλου προσπάθησε να εξηγήσει ότι από την πλευρά τουσυνδυασμού του κ.Στυλιανίδη, συγκεκριμένα άτομα (υποψήφιος και πρώην υποψήφιος τουσυνδυασμού)ήδη άρχισαν να «κινούνται» και να δίνουν την αίσθηση ότι «αν και 4χρόνιαδιεκδικούμε στο Δροσερό και τίποτα δεν γίνεται, πριν τις εκλογές όλαγίνονται!». Ο κ. δήμαρχος αντέδρασε έντονα λέγοντας ότι δεν επιτρέπεταιτοποθέτηση στον κ. Χασάνογλου διότι δεν πρόκειται για θέμα προςσυζήτηση, ενώάλλοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του τον προκαλούσαν να μιλήσειμεονόματα. Μέσα σε κατάσταση έκρυθμη και με αλληλοκατηγορίες άνευμικροφώνουακόμα και επί προσωπικού, οι ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ αποχώρησανδιαμαρτυρόμενοι, καθώς ο λόγος δόθηκε στον κ. Κυριακίδη να τοποθετηθείγια τοθέμα, αλλά όχι στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης.
Αμέσως, οι ‘Πολίτες για την Αλλαγή’ έκαναν αίτηση στηνυπηρεσία Πρωτοκόλλου απ’ όπου ζήτησαν να τους χορηγηθούν όλοι οιαριθμοίπρωτοκόλλου (που αναφέρονται στις δραστηριότητες των υπηρεσιών σχετικάμε τααιτήματα των πολιτών) από την  1ηΑυγούστου έως και τη χθεσινή μέρα προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όντωςδενυποκινήθηκαν «δραστηριότητες» με άρωμα εκλογικό.
 
Στα επείγοντα…
θέματα –και όχι περιστατικά (!)- συζητήθηκε, ανάμεσα σταάλλα, η οικονομική ενίσχυση της Φιλοπρόοδης Ένωσης Ξάνθης για τοφεστιβάλ ‘ηΞάνθη του Μάνου Χατζιδάκι’, αφού πρώτα ο κ. Νίκος Ανταμπούφης έθεσεεκτόςημερησίας το θέμα του φετινού Χατζιδάκειου φεστιβάλ της ΣτέγηςΓραμμάτων, αν θαπραγματοποιηθεί και αν διαφαίνεται ματαίωση του θεσμού. Ο κ. δήμαρχοςαπάντησεότι δεν έχει αποφασιστεί κατάργηση ή ματαίωση, αλλά οπωσδήποτε ηοικονομικήσυγκυρία επιτρέπει συρρίκνωση χρονική και εκδηλώσεις χωρίς την αίγλητωνπροηγούμενων χρόνων με ενεργοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικούδυναμικού, ενώδεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί καθόλου φέτος. Μετηναντίθετη γνώμη του κ. Χασάν Μαλκότς που διαφώνησε με την οικονομικήενίσχυσηπολιτιστικών φορέων, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της ΦΕΞ με 3.000ευρώ, αφούπρώτα ο κ. Ανταμπούφης σχολίασε ότι από την ποικιλία και την ποιότητατουπρογράμματος του φεστιβάλ της ΦΕΞ, η Στέγη Γραμμάτων πρέπει να πάρεικάποιαμαθήματα.
Ακόμη, συνδιοργανωτής γίνεται ο δήμος στην εκδήλωση τουσωματείου κρεοπωλών για το φωτογραφικό λεύκωμα συνεισφέροντας 300 ευρώ.
 
Στα τακτικά…
Διαδικαστικού τύπου ήταν τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιαςδιάταξης ενώ εκτενώς συζητήθηκε το 20ο θέμα σχετικά με την υπογραφή τηςσύμβασης συνεργασίας με την Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ για την οργάνωσηΟλοκληρωμένου Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών(πλαστικών) στοδήμο, για το οποίο ο κ. Ανταμπούφης ζήτησε αναβολή της συζήτησης,προκειμένουοι δημοτικοί σύμβουλοι να ενημερωθούν για τα κριτήρια με τα οποίαεπελέγη η ενλόγω εταιρία και όχι η εμπειρότερη Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης αλλάκαι για τοποιόν και τη δραστηριότητα της εταιρίας, αφήνοντας αιχμές αναφερόμενοςσεενστάσεις γύρω από τις πρακτικές της ΑΕ και την αδειοδότησής της, ενώστηλίτευσε την αργοπορία του δήμου της Ξάνθης όσον αφορά τα θέματα τηςανακύκλωσης. Ο κ. δήμαρχος αντέδρασε στις κατηγορίες για αδράνειασχετικά μετην ανακύκλωση και ανέφερε μερικές από τις επεμβάσεις που ετοιμάζονταικαιέχουν φτάσει σε τελευταία στάδια, ενώ όσον αφορά την επιλογή τηςεταιρίαςσημείωσε ότι «αυτή είναι η απάντηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ναεπιλέγει μίαεταιρία που ξεκινά να δραστηριοποιείται και να προσφέρει σπάζοντας τομονοπώλιοτης ΕΕΑ, στην οποία αν και είμαστε μέτοχοι (με μειοψηφία) ‘μας χορεύειστοταψί’».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπό του μηδενός όλος ο νομός

Υπό του μηδενός βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ξάνθης, χιόνια παρατηρήθηκαν στα ο…