Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Στα «σκαριά» νέος μειονοτικός συνδυασμός στο Σέλερο;

Στα «σκαριά» νέος μειονοτικός συνδυασμός στο Σέλερο;

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Ως κεραυνός εν αιθρίαέπεσε η είδηση ότι στο Δήμο Σελέρου κάτι μαγειρεύεται…τον τελευταίοκαιρό καικυρίως από τότε που ο δήμαρχος Σελέρου κ. Μπηρόλ δήλωσε ότι δεν θαείναι υποψήφιοςκαι ότι τάσσεται στο πλευρό του Βασίλη Τσολακίδη. Αυτό προφανώς ήταν ηεμφανήςαφορμή της δημιουργία αυτόνομου μειονοτικού συνδυαμσού καθώς η απόφασηωςφαίνεται ήταν προειλημμένη και επιβεβαιώνεται το «Ε» όταν για πρώτηφορά με τηνψήφιση ακόμη του Καλλικράτη έγραψε ότι η μειονότητα θα επιδιώξει νακατεβάσειδύο μειονοτικούς συνδυασμούς στους τέσσερις δήμους της Ξάνθης. και δη:Ξάνθης ,Αβδήρων. Η είδηση διέρρευσε από τις μαζώξεις που γίνονται τιςτελευταίες μέρεςστο Σέλερο, επιβεβαιώθηκε από αιρετό κάτοικο του Σελέρου αλλά κυρίωςαπό τονβουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη ο οποίος μιλώντας στο «Ε» δήλωσε ότι είναιγνώστηςκίνησης αυτής και ότι τα μηνύματα που λαμβάνει για δημιουργίαμειονοτικούσυνδυασμού είναι: «θετικά και όχι απόλίγους», όπως είπε χαρακτηριστικά.
 
Μάντατζη: «Θα στηρίξωαυτό που θέλει ο κόσμος…»
Κληθείς να πάρει θέση και αν θα στηρίξει μια τέτοιαπροσπάθεια τη στιγμή που υπάρχει συνδυασμός που στηρίζει το κόμμα τουστο ΔήμοΑβδήρων ο κ. Μάντατζη μίλησε ως βουλευτής της μειονότητας και όχι τουΠΑΣΟΚ.
Μάντατζη: «Είναιαυτονόητο δημοκρατικό τους δικαίωμα.Θέλουν να κατεβάσουν μειονοτικό συνδυασμό. Εγώ μπορεί να είμαιβουλευτής τουΠΑΣΟΚ όμως θα κάνω αυτό που θέλει ο κόσμος της μειονότητας. Αναποφασίσειαυτόνομη εκπροσώπηση εγώ θα στηρίξω την προσπάθεια».
Να σημειώσουμε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες μας – υπάρχει πολύς ζήλος στο Σέλερο αλλά και στηΓενισέα για την ευόδωση της προσπάθειας και το όνομα του επικεφαλής δεν προβληματίζει ιδιαίτερα αλλάούτε και ηστελέχωση του αφού υπάρχει προσφορά σε Σέλερο – Γενισέα τα μειονοτικάχωριά τουΔήμου Βιστονίδας ακόμη και από τους λιγοστούς μουσουλμάνους του ΔήμουΑβδήρων.
Νέα δεδομένα στο ΔήμοΑβδήρων…
Σε περίπτωση που τελεσφορήσει αυτή η κίνηση τότε νέαδεδομένα διαγράφονται στο δήμο Αβδήρων καθώς πιθανότατα αυτός οσυνδυασμός θαπροκαλέσει συσπείρωση της μειονότητας, ηοποία στο νέο δήμο Αβδήρων των 18.573 κατοίκων είναι κάτι λιγότερο απότο 50%.Το γεγονός πάντως ότι εκδηλώθηκε αυτή η κίνηση δείχνει ότι η επιλογήτου κ.Μπηρόλ δεν βρήκε αποδοχή από το σύνολο της μειονότητας και ότι μεγάλομέρος της– σύμφωνα μ’ αυτά που λέει ο κ. Μάντατζη –  θέλεινα εκπροσωπηθεί αυτόνομα. Υπάρχει βέβαιακαι μια άλλη…αντίρροπη δύναμη σ’ ότι αφορά την πολιτική ψήφο τηςμειονότητας, ηοποία απέδειξε ότι κατά μεγάλη πλειοψηφία ψηφίζει ΠΑΣΟΚ. Αν αυτόεκφραστεί τότεο κ. Τσολακίδης θα είναι ο αδιαμφισβήτητος δήμαρχος. Αν όμως υπάρξειμεγάλησυσπείρωση κάτι που θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες τότε όλα είναιανοιχτά…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …