Κρυφτούλι παίζουν στην «Ισότητα»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Μια διγλωσσία,  μιασυγκεχυμένη, διφορούμενη κατάσταση που διατηρείται καιρό τώρα και  τροφοδοτεί αντικρουόμενεςφήμες. Έναγενικότερο αλαλούμ που αφήνει πολλά περιθώρια για παρασκηνιακέςενέργειες καιπροσωπικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα παραπέμπει σε καθοδηγούμενες καιχειραγωγούμενες ενέργειες από εξωαυτοδιοικητικούς χώρους. Όλα αυτάσυνθέτουν τοσκηνικό στο μειονοτικό χώρο του δήμου Ξάνθης και καθορίζουν τιςεξελίξεις σ’ότι αφορά την πορεία και την κάθοδο ή μη αυτόνομου μειονοτικούσυνδυασμού στοΔήμο Ξάνθης.
 
«Σκοτσέζικο ντους» …
Χρησιμοποιώντας την μέθοδο του «σκοτσέζικου ντους»επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους οι δημοτικοί σύμβουλοιτης«Ισότητας» αφού κάθε τόσο αποφασίζουν ότι θα κατεβούν και κάθε τόσοαναιρούναυτά που είπαν και αποφάσισαν. Άλλα λέει ο Μπαντάκ και άλλα κάνειπαρασκηνιακά…για αλλού τραβάει ο Μαλκότς και άλλα θέλει ο Μάντατζη. Εάνδενείναι στημένο το παιχνίδι κατ’ αυτό τον τρόπο και προαποφασισμένο ώστεναπετύχουν καλύτερους όρους διαπραγμάτευσης υπό τον φόβο της δεύτερηςΚυριακής με5 συνδυασμούς στο Δήμο Ξάνθης τότε όλα αυτά δείχνουν ότι όλοι όσοιτελικάεμπλέκονται στον αυτοδιοικητικό χώρο του δήμου Ξάνθης από πλευράςμειονότητας  δενξέρουν ούτε τι λένε ούτετι θέλουν να κάνουν…
 
Ποιος είναι οαρχηγός;
Τρεις συναντήσεις έγιναν και ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τιαποφάσισαν. Είπαν ότι ναι μεν θα συνεχίσει την πορεία του ο συνδυασμόςαλλά θαπεράσει μια περίοδο διαβούλευσης και συζήτησης με τα κόμματα και αν καιτι θαπροκύψει …και μετά θα αποφασίσουν… Στην τέταρτη συνάντηση που έγινε τηνΤετάρτητο απόγευμα στα γραφεία της ΠΕΚΕΜ (στην οδό Τσαλδάρη) και συμμετείχανμόνοαυτοί που πλαισίωσαν τον συνδυασμό «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης» (περίπου 14υποψήφιοι) αποφασίστηκε τελικά να ξεκινήσουν την προσπάθεια συγκρότησηςσυνδυασμού.
 
Τι δηλώνουν Μάντατζη– Μαλκότς – Μπαντάκ
Έτσι ο κ. Μπαντάκ δηλώνει στο «Ε»: «Προχωράμε Προς το παρόνείμαι εγώ επικεφαλής ..αλλά αν υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι θαγίνειψηφοφορία. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ να κατεβούμε αυτόνομα στο δήμο Ξάνθης».
Όμως ηγετικό ρόλο διεκδικεί και ο κ. Μαλκότς που είναι καιεπικεφαλής του συνδυασμού τα τελευταία 2 χρόνια: «Είμαστε στηνπροσπάθειααναζήτησης προσώπων που θα στελεχώσουν το συνδυασμού. Χρειαζόμαστεπερίπου 40και πλέον άτομα. Αν θα  μπορέσουννασυγκροτήσουμε ψηφοδέλτιο θα κατεβούμε αυτόνομα. Διαφορετικά θα δούμε τιθαγίνει…Ο κόσμος δεν εκδηλώνεται…άλλοι είναι θετικοί άλλοι αρνητικοί. Τιεπόμενεςμέρες θα πάρουμε την τελική απόφαση».
Στο μεταξύ ο κ. Τσετίν Μάντατζη εμμένει στη θέση του. Ναυπάρχει μεν σαν συνδυασμός αλλά να εκφραστεί μετά από διαπραγμάτευσημέσα απόάλλους συνδυασμούς: «Πάντα ήμουν της άποψης ότι πρέπει να συνεχίσει τηνπορείατου ο συνδυασμός «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης». Επιμένω όμως ότι πρέπειναβρεθούν δίαυλοι επικοινωνίας να έρθει σε επαφή και διαπραγμάτευση μετους  υπάρχοντεςσυνδυασμούς. Τίποτε ακόμη δεν έχειοριστικοποιηθεί…».
Να σημειώσουμε ότι  ηεπόμενη συνάντηση θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και εκεί στην οποίαθασυμμετέχει και ο κ. Μάντατζη (ας ελπίσουμε…) θα γίνουν πιο ξεκάθαρα ταπράγματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ιδέες που γίνονται πραγματικότητα

Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Συ…