Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Εκλογικά νέα από την … «κλειδαρότρυπα»

Εκλογικά νέα από την … «κλειδαρότρυπα»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
Μια περίεργη …ομερτά πλανάται στα κομματικά στελέχη κυρίωςτου ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τον υποψήφιο στην περιφέρεια. Άγνοια δηλώνουν οιπάντεςακόμη και για τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης, που τέλειωσεμόλιςτην Κυριακή και βρίσκεται ήδη στο συρτάρι του πρωθυπουργού,  τόσο για τα ποσοστά όσακαι για τα πολιτικάπρόσωπα που μετρήθηκαν. Το «Ε» στην προσπάθειά του να σφυγμομετρήσειτονεκλογικό παλμό και να ανακαλύψει τα πρόσωπα εκείνα που θα παίξουν τονπρωτεύοντα ρόλο στην περιφέρεια μας συνέλεξε …σκόρπιες πληροφορίες μετηνμέθοδο της «κλειδαρότρυπας» (οι πληροφορίες είναι διασταυρωμένες αλλάδεναναφέρεται η πηγή) τις οποίες και παρουσιάζει καθώς είναι ενδεικτικέςτουκλίματος και της εκλογικής ….προσωπογραφίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
 
Ξεφούσκωσε οΓιαννακίδης – Δυνατά παίζει ο Τιμοσίδης
Σύμφωνα μ’ αυτές: «Ξεφούσκωσε η υποψηφιότητα του νομάρχηΡοδόπης Άρη Γιαννακίδη που μέχρι πριν λίγο καιρό θεωρούνταν φαβορί.Λέγεται ότιο κ. Γιαννακίδης δεν πήρε καλό βαθμό στις τελευταίες δημοσκοπήσεις καιαπό τοΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να το ρισκάρουν. Αυτό που «παίζει» πολύ δυνατά είναι οβουλευτής Καβάλας κ. Τιμοσίδης όμως ο ίδιος δείχνει απρόθυμος ναπαρατήσει τηβουλή για την αυτοδιοίκηση εκτός και αν του ζητηθεί από τονπρωθυπουργό. Ο κ. ΠαναγιώτηςΣγουρίδης αν και τα πήγε πολύ καλά στις δημοσκοπήσεις δεν θεωρείται ότιτελικάθα φτάσει στην πηγή…Ενδεικτικό είναι ότι στην τελευταία δημοσκόπηση δενσυμπεριλαμβάνονταν η υποψηφιότητά του.
 
Και Ντόλιος μήπως;
Και μπορεί η πλάστιγγα να γέρνει υπέρ της υποψηφιότηταςΤιμοσίδη (κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Καβαλιώτης βουλευτής θ’ αποτελέσειαντίβαρο στην περιφέρειά μας επειδή Ξάνθη και Κομοτηνή εκπροσωπούνταιστηνκυβέρνηση και το κόμμα, ενώ η Καβάλα όχι) όμως δεν αποκλείονται καιεκπλήξειςτης τελευταίας στιγμής. Τέτοια  είναιηυποψηφιότητα Ντόλιου που κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ την θεωρούν πολύπιθανή. Αυτόπου θεωρείται απίθανο είναι μια υποψηφιότητα του κ. Ξυνίδη ή του κ.Πεταλωτήκαθώς μέσα στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται ότι μπορεί να εισπράξουν όλη τηδυσαρέσκειααπό  την κυβερνητικήπολιτική καθώς είναιπρωτοκλασάτα στελέχη.
 
«Κλείνει» ο Καραλίδης
Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στην πρώτη γραμμή της πολιτικήςσκηνής, ένα βήμα πιο πίσω και δη στους αντιπεριφερειάρχες από την Ξάνθηδυνατάσυνεχίζει ο Φώτης Καραλίδης ο οποίος δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα μεόποιονυποψήφιο περιφερειάρχη. Μάλιστα έχει ολοκληρώσει τον συνδυασμό τουαφήνονταςμόνο δύο θέσεις μία απ’ τις οποίες αναμένεται να κλείσει σύντομα μ’ ένανέοαλλά γνωστό στο χώρο όνομα για το οποίο ερίζει κι άλλος υποψήφιος.
 
«Πονοκέφαλος» η Ξάνθηγια τον Παυλίδη
Απ’ την πλευρά της Ν.Δ. ο κ. Γιώργος Παυλίδης μπορεί να«τακτοποίησε» όπως επεδίωκε τα της υποψηφιότητάς του, δηλώνοντας μενανεξάρτητος αλλά έχοντας και τη στήριξη της .Ν.Δ. αλλά αντιμετωπίζειδυσκολίεςνα «τακτοποιήσει» και να κλείσει τον συνδυασμό του και μάλλον στουςνομούς τηςπεριφέρειας τα πάει πιο καλά απ’ ότι στο νομό μας. Έτσι «κλείδωσε» ωςυποψήφιοςαντιπεριφερειάρχης στην Καβάλα ο αντινομάρχης κ. Ανδρέας Μπαλίκας αλλάγια τηνΞάνθη η θέση παραμένει ανοιχτή καθώς μέχρι στιγμή ο κ. Παυλίδης έχειεισπράξειτρεις αρνήσεις. Απ’ τον κ. Στάμο Τριμίντζιο, ο οποίος κατά πληροφορίεςστρέφειτο ενδιαφέρον του πλέον για τον δήμο και οι ίδιες πηγές λένε ότι θαείναιυποψήφιος στον συνδυασμό του κ. Στυλιανίδη. Άρνηση εισέπραξε και απότον κ.Καραπαπάζογλου αλλά και την κα Συμπιλίδου και με δεδομένο ότι ο κ.Ταρενίδηςείναι υποψήφιος στο δήμο προβληματίζεται πολύ και στρέφεται ολοένα προςτον κ.Πασχάλη Λύρατζη. Στο συνδυασμό του θα είναι και ο κ. Τουρκές αλλά πολύπιθανόνκαι ο κ. Γιουσούφ παρότι εξεδήλωσε την επιθυμία να είναι στον συνδυασμότου κ.Αγκά στην Μύκη.
Προβλημα αντιμετωπίζει και στην Κομοτηνή ο κ. Παυλίδης καισ’ αυτό αποδίδουν σ’ αυτή την ξαφνική επίσκεψη Ζαγορίτη. Ακούγεται δενότι ο κ.Παυλίδης κατέληξε στον κ. Μπαμπασίδη, ως αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης.    

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας!

Με μια πεσιμιστική διάθεση που όμως έχει ρεαλιστική βάση το αιτιατό αποτέλεσμα της οικονομ…