Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Μνημείο διχασμού» και …ανορθογραφίας του δήμου!

«Μνημείο διχασμού» και …ανορθογραφίας του δήμου!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
  
 
Σε μνημείο…ανορθογραφίας και κακοτεχνίας τείνει να καταστεί τοΜνημείο Πεσόντων που βρίσκεται στο ομώνυμο πάρκο επί της οδού Ηρώων.Επιπρόσθετα πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο Μνημείο, θέμα που έθεσε στοδημοτικόσυμβούλιο η δημοτική παράταξη «Πολίτες για την Ξάνθη» υποστηρίζονταςότι είναιδιχαστικό εξαιτίας μιας μονόπλευρης αντίληψης στην αναγραφή τωνονομάτων τωντιμωμένων και έχει γίνει πολλές φορές στόχος βανδαλισμών πιθανόταταεξαιτίαςαυτού ή και της γενικότερης αμφισβήτησης της άποψης περί ηρωισμού απόμερίδατης νεολαίας.
 
Μνημείο ανορθογραφίας…
Η συντήρηση του Μνημείου που ανεγέρθηκε μετά από πρωτοβουλία τουΣυνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ξάνθης κατά την δεκαετία του 1970 κατά τοπρότυποενός αναλόγου μνημείου στις ΗΠΑ που παριστάνει μια ρουκέτα πεσμένη στοέδαφος,είναι αρμοδιότητα του δήμου Ξάνθης. ¨Όπως προαναφέρθηκε το μνημείο κάθετόσογίνεται στόχος βανδαλισμών και είτε γράφονται διάφορα συνθήματα είτεαποξηλώνονται γράμματα των ονομάτων των αναγραφόμενων πεσόντων. Κάθετόσο οδήμος προβαίνει σε καθαρισμό και αντικατάσταση των γραμμάτων …όμωςοφείλει ναείναι πιο προσεκτικός καθώς όπως διαπιστώνεται υπάρχουν ανορθογραφίες ,λάθηστα επώνυμα και συντομεύσεις που καταδεικνύουν κακοτεχνίες,προχειρότητα καιαυτό κάθε άλλο παρά σεβασμό περιποιεί για τους πεσόντες!
 
Μνημείο διχασμού…
Αυτό τον χαρακτηρισμό απέδωσε στο Μνημείο Πεσόντων ο κ. ΝίκοςΑνταμπούφης όταν πριν 2 χρόνια έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο καιτο ίδιουποστήριξε μιλώντας στο «Ε»: «Το μνημείο στέλνει λάθος μήνυμα καθώςαναγράφονται μόνο οι πεσόντες της μιας πλευράς κατά τον εμφύλιο πόλεμο.Καιείναι ευνόητο να καταλάβουμε από ποια πλευρά και γιατί αν αναλογιστούμετηνεποχή που αναγέρθηκε. Πρόκειται για απομεινάρι ενός παρελθόντος πουλειτουργείδιχαστικά ενώ θα’ πρέπει να είναι ενωτικό. Υπάρχουν αποκλεισμοί καιαυτό δενμας τιμά σαν δήμο. Γι’ αυτό πρότεινα στο δήμαρχο Ξάνθης επ’ ευκαιρίατηςσυνένωσης των πλατειών να γίνει και συνένωση των μνημείων. Δηλαδή νασυνδεθείτο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Ελευθερίας μ’ αυτό τοΜνημείοκαι να γίνονται στο χώρο αυτό (πάρκο Πεσόντων) οι τελετές καθώςενδείκνυταιπερισσότερο. Και παρότι ο δήμαρχος ήταν θετικός στα λόγια στην πράξηδεν είδαμετίποτε…», επισημαίνει ο κ. Ανταμπούφης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…