«Κοινωνική συμμαχία» για την ΑΜΘ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
«Κοινωνική συμμαχία» είναι το όνομα του συνδυασμού τουυποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Άρη Γιαννακίδη και στο λογότυπό τουαναφέρεται ηφράση «με ενιαία περιφερειακή συνείδηση», ενώ παράλληλα η απεικόνισηενόςπαιδιού, ενός δέντρου με κλαδιά ανθρώπινες μορφές και το πράσινο χρώμαπουείναι κυρίαρχο αποτυπώνουν με συμβολισμούς τους τρεις βασικούς άξονεςπάνωστους οποίους στηρίζεται η πολιτικοϊδεολογική πλατφόρμα του συνδυασμού.  Κυρίαρχα επιμέρουςστοιχεία που ολοκληρώνουντο πολιτικό μανιφέστο: Η κοινωνική συνοχή, ισότητα για όλους ανεξάρτητααπόθρησκεία, οικονομική ή κοινωνική προέλευση, αξιοκρατία, διαφάνεια,πράσινηανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και έμφαση στην καινοτομία. Ηπαρουσίαση τουσυνδυασμού συνοδευόμενη από την Διακήρυξη αρχών και θέσεωνπραγματοποιήθηκεδιαδοχικά σ’ όλες τις πόλεις της περιφέρειας από τον κ. Γιαννακίδηπλαισιωμένο μετους αντίστοιχους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες καθώς και υποψήφιουςπεριφερειακούς συμβούλους.  ΣτηνΞάνθηπραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 1 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Νατάσσα» και οκ.Γιαννακίδης μετά του κ. Φώτη Καραλίδη έδωσαν τα πρώτα επίσημα«διαπιστευτήριά»τους στο ξανθιώτικο κοινό.
 
«Όλα πάνω στοτραπέζι, όλα στο φως…»,
Χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακίδης για την προεκλογική τουεκστρατεία:  «Σαςπληροφορώ ότι σε αυτήντην προεκλογική εκστρατεία έχουμε αποφασίσει να κινηθούμε στο πνεύματηςεποχής, αφήνοντας δαπανηρές και ατελέσφορες πολιτικά πρακτικές τουπαρελθόντοςμακριά από στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις. Όλα πάνω στο τραπέζι, όλαστοφως…», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ιστοσελίδα του συνδυασμού που ξεκίνησε τη λειτουργία τηςκαι «θα συνεχίσει να υπάρχει και μετά τις εκλογές για να υπενθυμίζειτιςπροεκλογικές μας δεσμεύσεις» όπως είπε προαναγγέλλοντας ίσως και τιςπολλέςχρήσεις του διαδικτύου που προβλέπονται στις προγραμματικές θέσεις τουσυνδυασμού του.  Ακολούθωςδιάβασε στουςπαριστάμενους δημοσιογράφους, στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως ο γραμματέας Ν.Ε.Ξάνθηςκ. Αχιλλέας Τσαρτσάρας και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ξάνθης κ. Πούλιος καιΑβδήρωνκ. Τσολακίδης καθώς και υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού του τηνιδρυτικήδιακήρυξη του συνδυασμού του.
 
 
 
Η Ξάνθη πουονειρευόμαστε…
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ.  ΦώτηςΚαραλίδης  ο οποίοςέδωσε έμφαση στο θέμα τηςενδυνάμωσης της περιφερειακής συνείδησης επαναφέροντας το κεντρικό τουπροεκλογικό  σύνθηματης «ΥπερνομαρχίαςΠολιτών». Αναφερόμενος στην Ξάνθη και τις προγραμματικές του θέσειςσημείωσε:«Από  την σημερινή  πραγματικότητα,  του οικονομικού  μαρασμού,  ο νομός  της  Ξάνθης μπορεί να γίνει  ένας  σύγχρονος προορισμός  για την  εγκατάσταση  επιχειρήσεων που  δραστηριοποιούνται  στα Βαλκάνια, στις  υπηρεσίες,  το εμπόριο,  την  συσκευασία, τις  μεταφορές.Το  Πανεπιστήμιο μπορεί  να  γίνει κέντρο   καινοτομίας  και έρευνας. Υπήρξε  σχετική πρόταση μας  στο Ν. Σ.  για δημιουργία  Τεχνολογικού  Πάρκου. Οι πρακτικές  παραγωγής  ποιοτικών γεωργικών  προϊόντων,  ο Αγροτουρισμός,  οι  ομορφιές της  Πόλης,  της υπαίθρου,  των  ακτών, δημιουργούν  μια  περιοχή σύγχρονου  τουριστικού  προορισμού. Όλα  αυτά απαιτούν  έναελκυστικό  περιβάλλον, σύγχρονη  και  αποτελεσματική  διοίκηση ανοιχτή  στον Πολίτη,  τον  επιχειρηματία,  τον εργαζόμενο»,  σημείωσεκαικατέληξε εκφράζοντάς την πρόθεσή του να «φέρει το χαμόγελο στουςπολίτες τηςπεριοχής.»
 
Στο τέλος τηςεβδομάδας η παρουσίαση του συνδυασμού στην Ξάνθη
Να σημειώσουμε ότι όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση ο συνδυασμόςτης Ξάνθης θα ανακοινωθεί πιθανότατα μέχρι το τέλος της εβδομάδας.Αυτός έχειήδη κλείσει αλλά 3 ονόματα, για λόγους τακτικής όπως αναφέρθηκε δεναποκαλύπτονται και θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα. Εμφανίστηκανπάντωςοι πρώτοι από τους υποψήφιους όπως: Μπάμπης Χρυσοχοϊδης, οσυνδικαλιστής τωνσυνεταιριστικών και μέλος του Δ.Σ. της ΣΕΚΑΠ, Μαραγκού Γεωργίανομαρχιακήσύμβουλος, Σεραφιά Τάνια δημοτική σύμβουλος Δήμου Βιστονίδας, Κιούση –ΣιούτηΚική, δικηγόρος, Δημήτρης Σαλτούρος δικηγόρος και Δημήτρης Χαϊτίδης,μηχανικός
οι οποίοι και φωτογραφήθηκαν με τον κ. Γιαννακίδη καιΚαραλίδη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…