Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Σε πολλά επεισόδια το σήριαλ «Αναζητείται επικεφαλής»

Σε πολλά επεισόδια το σήριαλ «Αναζητείται επικεφαλής»

0

Μαριάννα Ξναθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
«Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει και ιδιαίτεραόταν ο κάθε «κόκορας για τη φωλιά του νοιάζεται»! Αυτό συμβαίνει καιμέσα στοσυνδυασμό «Ισότητα για τον Δήμο Ξάνθης» και γι’ αυτό τον τελευταίοκαιρόγινόμαστε εκούσια ή ακούσια θεατές στο σήριαλ με τίτλο: «Αναζητείταιεπικεφαλής» που όλο τελειώνει και τελειωμό δεν έχει! Και ίσως αυτό να αποτελεί και έναεπιδιωκόμενοαποτέλεσμα, να συντηρείται δηλαδή και να διαιωνίζεται μια κατάστασηλειτουργώντας παράλληλα  ως« μοχλόπίεσης» προς τους άλλους συνδυασμούς αυξάνοντας τονδείκτη…διαπραγμάτευσης σεμερικούς καθιστώντας τους περιζήτητους «γαμπρούς»! Άλλος ένας λόγος πουπαρατηρείται αυτή η παρελκυστικότητα και η δυστοκία είναι η απροθυμίατου κ.Μάντατζη που προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των καθηκόντων του ωςβουλευτήςτου ΠΑΣΟΚ και ως βουλευτής της μειονότητας δηλώνοντας από την μια ότι«καλύτεραείναι να γίνει μια διαβούλευση  -διαπραγμάτευση μεταξύ των συνδυασμών» και απ’ την άλλη ότι θα «στηρίξωτονσυνδυασμό». Γενικότερα στο όλο πλαίσιο λειτουργούν δυο ομάδες ως«δούρειοιίπποι» των δύο συνδυασμών ενώ «σκιώδης είναι ο ρόλος του κ. Μετέ.
 
Μια τρύπα στο νερό…
Έτσι άκαρπη απέβη και η συνάντηση της Τετάρτης στην οποίαεπρόκειτο να γίνει ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής. Ούτεψηφοφορίαέγινε ούτε επικεφαλής ορίστηκε έστω δια βοής και αυτό που έγινε ήταν …«μιατρύπα στο νερό» όπως σημειώνει ο κ. Χασάν Μαλκότς ο οποίος απηυδισμένοςαπό τα«παιχνίδια των τυχοδιωκτών» όπως υπογραμμίζει δηλώνει στο «Ε» ότι δενπρόκειταινα είναι υποψήφιος ούτε για επικεφαλής ούτε να συμμετέχει στοσυνδυασμό: «Ηαπόφασή μου είναι αμετάκλητη Δεν πρόκειται να είμαι υποψήφιος. Ζητώσυγγνώμηαπό τους Ξανθιώτες επειδή δεν μπόρεσα να περιφρουρήσω από τουςτυχοδιώκτες ότικαλό χτίσαμε από το 2006. Είμαι υπέρ μιας τέτοιας ανεξάρτητης κίνησηςαλλά δενπρόκειται να είμαι κομπάρσος σ’ ένα θίασο από τυχοδιώκτες», η δήλωση –καταπέλτης του κ. Μαλκότς ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αυτοπροτάθηκε όμωςδεν τοναποδέχτηκαν. Επίσης πρότειναν στους : Ορχάν Χατζηιμπράμ και ΜπηρόλΜπηρόλ καιαρνήθηκαν να ηγηθούν του συνδυασμού.
 
Μπαντάκ: «Δεν θαείμαι με κανένα υποψήφιος αν δενκατεβούμε ανεξάρτητοι…»
Όμως βαρύγδουπες δηλώσεις κάνει στο «Ε» και ο κ. ΧουσεϊνΜπαντάκ σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω του το βάρος τηςευθύνης νατον θεωρούν κάποιοι ως «δούρειο ίππο» του Μιχάλη Στυλιανίδη και να τουχρεώνουντο ατελέσφορο της διαδικασίας ανεύρεσης επικεφαλής.
«Αν δεν κατεβεί ο ανεξάρτητος συνδυασμός «Ισότητα για τοδήμο Ξάνθης» εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος με κανένα συνδυασμό» καιπροσθέτει ότι«δεν βιαζόμαστε…το πιο εύκολο πράγμα είναι να βρούμε επικεφαλής έχουμεακόμη 17μέρες…»!
 
Μάντατζη: «Ο καθέναςας αναλάβει τις ευθύνες του…»
Μια βδομάδα περιθώριο έδωσε ο κ. Μάντατζη τονίζοντας ότιμέσα σ’ αυτό το χρονικό περιθώριο θα ξεκαθαρίσουν τα πράγμα ενώεπανέλαβε τηθέση του: «Εξ’ αρχής ήμουν της άποψης να γίνει ένας διάλογος με τακόμματα.Πάρθηκε η απόφαση να κατεβεί ανεξάρτητος συνδυασμός. Ο καθένας αςαναλάβει τιςευθύνες του. Είναι σε εξέλιξη μια διαβούλευση…και θα αποφασιστεί ποιοςτελικάθα είναι ο επικεφαλής».
 
Εξέλεξαν μια επιτροπή
Να σημειώσουμε ότι η συγκέντρωση ήταν πολυπληθής συμμετείχεόλη η αφρόκρεμα της μειονότητας αρχής γενομένης από την ηγεσία: τουςβουλευτές:Μάντατζη και Χατζηοσμάν, αιρετούς καθώς και εκπροσώπους από τα Κιμμέρια,  το Δροσερό και άλλα απλάμέλη τηςμειονότητας. Το μόνο αποτέλεσμα που είχε είναι η σύσταση μιας επιτροπήςμε πρόεδροτον κ. Ορχάν Μεμέτογλου, δικηγόρο η οποία θα είναι επιφορτισμένη με τοσυντονισμό της προσπάθειας στελέχωσης του συνδυασμού και  ανάδειξης επικεφαλής τουσυνδυασμού εντός τωνπροσεχών ημερών.
Άφεριμ!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…