«Τα βρόντηξε» ο Γαλανόπουλος

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
«Τα βρόντηξε» ο Δημήτρης Γαλανόπουλος και παραιτήθηκε απότην υποψηφιότητά του για τον Καλλικρατικό δήμο Αβδήρων, αφού δήλωσεαδυναμίαστελέχωσης του συνδυασμού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης της ΝΟΔΕ τοβράδυ τηςΠέμπτης.
Στόματα ερμητικά κλειστά διατήρησαν Ιακωβίδου καιΓαλανόπουλος, μη θέλοντας να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση. Η ΝΟΔΕ απόμέρουςτης δε θέλησε να δημοσιοποιήσει το γεγονός ελπίζοντας ότι θα μεταπείσειτον κ.Γαλανόπουλο, ωστόσο το περιβάλλον Γαλανόπουλου μιλά για οριστικήπαραίτηση πουδεν θα ανακληθεί.
Σε μία κρίσιμη περίοδο και ενώ τα χρονικά περιθώριαστενεύουν όσο πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι περισσότεροισυνδυασμοί στους δήμους του νομού έχουν ήδη στελεχωθεί ο κ.Γαλανόπουλος στησύσκεψη της ΝΟΔΕ απείλησε ότι θα παραιτηθεί διαμαρτυρόμενος ότι δενμπορεί ναβρει τα πρόσωπα εκείνα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του. Πληροφορίεςθέλουντον πρώην υποψήφιο δήμαρχο Αβδήρων να επιρρίπτει ευθύνες σεπρωτοκλασάταστελέχη της ΝΟΔΕ, υπονοώντας την κ. Τσακίρη και τον κ. Ζλάτκο, οιοποίοι δεντου παρείχαν τη στήριξη που επιθυμούσε ως «εκλεκτού» της παράταξης γιατηνπεριοχή, με τρόπο που αποτελούσε ‘τρικλοποδιά’ στην προσέγγισηδημοτικώνσυμβούλων των δήμων Βιστονίδας και Αβδήρων.
Μετά την παραίτηση Γαλανόπουλου, που έγινε γνωστή τηνΠαρασκευή, «ξεκρέμαστη» μένει η Νέα Δημοκρατία στο δήμο Αβδήρων, ενώ ηεξέλιξηαυτή αποτελεί ακόμη μία απόδειξη, αδιαμφισβήτητη αυτή τη φορά,ενδεικτική τουκλίματος που επικρατεί στη ΝΟΔΕ, ότι η τελευταία έχει χάσει πια τονέλεγχο καιαποπροσανατολισμένη δεν μπορεί να καθορίσει τις εσωκομματικέςπεριστάσεις. Η«απειθαρχία» την ΔΗΜ.ΤΟ. Τοπείρου έκανε την αρχή και τώρα έρχεται ηδιαπίστωσηαδυναμίας στελέχωσης συνδυασμού από μέρους του κ. Γαλανόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες και με δεδομένο ότι η ΝΔ πρέπει ναδράσει γρήγορα, φαίνεται ότι θα στραφεί τελικά στην κ. Τσακίρη, αν καισύμφωναμε τις τελευταίες δηλώσεις τις ιδίας λίγες ημέρες πριν, εμμένει στηθέση τηςγια κατάρτιση ανεξάρτητου συνδυασμού, θέση την οποία δεν έχειανακαλέσειδημοσίως μέχρι τώρα. Πάντως, στους κύκλους της ΝΟΔΕ κυκλοφορούν καιάλλαονόματα, ωστόσο «κολλάνε» στη ερώτημα «πώς θα καταφέρουν να επιτύχουνπερισσότερα απ’ όσα ο Γαλανόπουλος;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…