Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Οι εθελοντές «φύλακες άγγελοι» του περιαστικού

Οι εθελοντές «φύλακες άγγελοι» του περιαστικού

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

 

 

 

Την υπεραξία που αποτελεί για μιακοινωνία ο εθελοντισμός,ως κίνημα ευαισθητοποίησης, ενεργοποίησης και ενδυνάμωσης τηςαυτοπροστασίαςτης, καλύπτοντας τα κενά της πολιτείας, τίμησε στο «πρόσωπο» τωνεθελοντικώνομάδων: Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,Ελληνική ΟμάδαΔιάσωσης  -Παράρτημα Ξάνθης, ΣώμαΕλλήνων Προσκόπων, Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Ξάνθης, Αεροαθλητικό ΚέντροΞάνθης«Δημόκριτος», Σώμα Απόστρατων Αστυνομικών, Κυνηγετικό σύλλογο Ξάνθης,Τηλεπικοινωνιακή Ένωση Θράκης, σε μια τιμητική εκδήλωση – την Τετάρτη 7 Ιουλίου στις 9μ.μ. στο Lechallet–ο Νομάρχης Ξάνθης,απονέμοντας επαίνους κοινωνικής προσφοράς στους επικεφαλής των ομάδωναλλά καιβραβεύοντας με ειδικούς τιμητικούς επαίνους εθελοντές με προσφορά άνω των 6 ετών.

 

Τιμή στονΕθελοντισμό

Η εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης τουέργου των εθελοντώνστην πρόληψη και πυροπροστασία που μαζί με τις υπηρεσίες της πολιτείαςαποτελούντην «ασπίδα προστασίας» του περιαστικού δάσους της Ξάνθης αποτελεί«έθος», αφούπραγματοποιείται για 11η  συνεχήχρονιά.Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απένειμαν τους επαίνους ο σεβασμιότατοςκ.Παντελεήμων ο νομάρχης κ.Παυλίδης, ο περιφερειακός διευθυντής τηςΠυροσβεστικής κ. Αρσενίου, εκπρόσωπος του Δ.Σ.Σ. ο αστυνομικόςδιευθυντής κ.Τσουκνάδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Γενιτσές, οδήμαρχοςΣελέρου κ. Μπηρόλ, ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Λεωνίδας Κωνσταντινίδης, οπρόεδροςτου ΕΚΞ κ. Μπεμπεκίδης, ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΕ κ. Τσιακίρογλου καθώς καισύσσωμεςοι ομάδες εθελοντών.

 

Πολλά«εύγε»…στουςεθελοντές

Πολλά «εύγε» εισέπραξαν από τις αρχέςτου τόπου οι εθελοντέςπου θυσιάζουν τον προσωπικό τους χρόνο περιπολώντας στην ορεινή περιοχήκαι στοπεριαστικό δάσος …για να κοιμόμαστε εμείς ήσυχοι, καθώς και τηναυξημένηευαισθητοποίησή τους που τους ωθεί στην κοινωνική προσφορά. Κοινήδιαπίστωσηόλων ότι ο Εθελοντισμός ανθεί στην Ξάνθη και ότι υπάρχει χρείαενδυνάμωσηςαυτού του κινήματος με την συνδρομή της πολιτείας, καθώς αποτελεί  δείγμα παιδείας καιωριμότητας της τοπικήςκοινωνίας, συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα της πρόληψης και κάνειαποτελεσματικότερη την καταστολή.

Τις ευχαριστίες της τοπικής κοινωνίαςμετέφερε ο νομάρχηςλέγοντας: «Τα κενά της πολιτείας πρέπεινα καλύπτονται απ’ όλους μας με διάθεση προσφοράς με μεράκι…Αυτό πουγίνεταιεδώ και 11 χρόνια είναι πολύ σημαντικό. Είναι κάτι που κτίστηκε πάνωστη δικιάσας διάθεση προσφοράς. Σας ευχαριστώ όλους και να ευχηθώ να μην έχουμε προβλήματα και αν υπάρξουν ναείμαστεαποτελεσματικοί»,

 

Αριστείακοινωνικήςπροσφοράς και βράβευση εθελοντών με προσφορά πάνω από 6 έτη

Ο κ. Νομάρχης εξήρε τη συνεισφορά τηςΜητρόπολης στη φύλαξητου περιαστικού (πλησίον των μοναστηριών) και των αρμόδιων υπηρεσιώντηςπολιτείας (πυροσβεστική, στρατό, αστυνομία) και όλων των εθελοντών και των πυροσβεστών Στο τέλος τηςεκδήλωσηςαπονεμήθηκαν έπαινοι κοινωνικής προσφοράς σε συλλόγους αλλά τιμήθηκαν με επαίνους εθελοντές που έχουν ενεργή συμμετοχήπάνω από 6συνεχή έτη.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…