Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Υπό διαπραγμάτευση η «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης»

Υπό διαπραγμάτευση η «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
«Η αδικία στηνεκπροσώπηση της μειονότητας στο δήμο Ξάνθης», ήταν το διακύβευμα και ηγενεσιουργός αιτία της δημιουργίας το 2006 της δημοτικής Παράταξης«Ισότητα γιατο Δήμο Ξάνθης», όπως έλεγε τότε, ο εκλιπών πλέον πρώτος επικεφαλήςΧοσνιούΣεδαρζαδέ. Τέσσερα χρόνια μετά την ανάδειξη του συνδυασμού σε δεύτερηκατάσειρά αντιπολιτευτική δύναμη στο Δημοτικό συμβούλιο με την εκλογή 2δημοτικώνσυμβούλων, η πορεία του συνδυασμού υπ’ αυτή την μορφή και σύνθεσητίθεται εναμφιβόλω και επαφίεται στη συνάντηση της ηγεσίας της μειονότητας καιπαντόςενδιαφερομένου, ν’ αποφασίσει κατόπιν διαβούλευσης αν θα συνεχίσει μεαμιγώςμειονοτική σύνθεση ή θα «τροφοδοτήσει» με δημοτικούς συμβούλους τουςάλλουςσυνδυασμούς. Αυτό είναι και το κομβικό σημείο που αποκωδικοποιεί ως έναβαθμότις διάφορες διαπραγματευτικού χαρακτήρα κινήσεις δημοτικών συμβούλωντουσυνδυασμού. Ουσιαστικά ο μειονοτικός συνδυασμός «χρησιμοποιήθηκε» ωςμοχλός«πίεσης» ιδιαίτερα προς τη Δημοτική παράταξη του Δημάρχου κ. Στυλιανίδηπου δενείχε την ανάλογη εκπροσώπηση της μειονότητας στις τάξεις της. 
 
Ο Μαλκότς ρίχνει τογάντι σε Στυλιανίδη και Πούλιο
Η συνάντηση έχει οριστεί για την Τετάρτη 14 Ιουλίου στηνταβέρνα «Χρυσή Φωλιά» στις 8 μ.μ. και όπως μας πληροφορεί ο επικεφαλήςκ. ΧασάνΜαλκότς πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της παράταξης, ενώ πρόκειται ναπροσκληθεί ο βουλευτής κ. Τσετίν Μάντατζη, η Συμβουλευτική Επιτροπήκαθώς όλοιοι αιρετοί δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι καθώς και παράγοντες καιαπλοίδημότες από την μειονότητα. Μάλιστα θα είναι ανοιχτή για τα Μ.Μ.Ε.
«Πραγματοποιούμε αυτή τη διαβούλευση για ν’ αποφασίσουμε ανθα συνεχιστεί η πορεία του συνδυασμού μας «Ισότητα για το δήμο Ξάνθης».Αφήνουμε τη βάση ν’ αποφασίσει. Προσωπικά πιστεύω ότι η κίνηση αυτήαπέφερεκαρπούς αφού αποσπάσαμε την προσοχή της δημοτικής αρχής αλλά και τηςμειονότητας και άρχισε να δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για τιςδημοτικέςεκλογές. Τόσα χρόνια η δημοτική αρχή χρησιμοποιούσε τα τοπικά συμβούλιατωντοπικών διαμερισμάτων για να βγάζει χριστιανούς δημοτικούς συμβούλουςκαιμειονοτικούς τοπικούς συμβούλους. Είναι η πρώτη φορά που η συμπολίτευσηέκανεαντιδήμαρχο απ’ την μειονότητα( τον κ. Μπεκτές)». Τάδε έφη ο κ. Μαλκότςοποίοςεπιπρόσθετα ξεκαθάρισε ότι ο στόχος του δεν είναι να είναι επικεφαλής ήακόμηκαι υποψήφιος αλλά αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει μια ομάδα ναισχυροποιείται και να έχει τη δυνατότητα να εκλέξει εκπροσώπους τηςμειονότηταςστο δήμο Ξάνθης. Άφησε δε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση πουδενκατεβεί αυτόνομος μειονοτικός συνδυασμός να είναι υποψήφιος μεΣτυλιανίδη ήΠούλιο.
 
Ο Μπαντάκ λέει όχι σεΣτυλιανίδη
Και ενώ ο κ. Μαλκότς ρίχνει το γάντι σε Στυλιανίδη καιΠούλιο ο κ. Μπαντάκ διαψεύδει το «φλερτάρισμά» του με τον κ.Στυλιανίδη: «Δενυπάρχει περίπτωση», τονίζει στο «Ε» και προσθέτει: «Δε θα καταργηθεί οσυνδυασμός μας. Θα πάρουμε μια απόφαση αν θα κατεβούμε ανεξάρτητοι ή ανθασυνεργαστούμε. Αυτό βέβαια θα γίνει κατόπιν διαπραγμάτευσης. Μηνξεχνάμε ότιμέχρι τώρα η μειονότητα μόνο έδινε και ποτέ δεν έπαιρνε. Επειδήκατεβήκαμεεμείς ανεξάρτητοι είδαμε τον πρώτο αντιδήμαρχο από την μειονότητα. Ημειονότηταψηφίζει χριστιανούς και το βλέπουμε αυτό και στα Κιμμέρια απ’ όπουβγάνουνχριστιανοί δημοτικοί σύμβουλοι. Οι χριστιανοί δεν ψηφίζουνμειονοτικούς. Πρέπεινα υπάρχει μια αμοιβαιότητα», καταλήγει ο κ. Μπαντάκ.
 
Μπεκτές με Στυλιανίδη
Ο κ. Σαμπρή Μπεκτές ο πρώτος αντιδήμαρχος από την μειονότηταπου πήρε τη θέση μετά την παραίτηση του κ. Στάμου Τριμίντζιου μιλώνταςστο «Ε»δεν άφησε καμιά «σκιά» ως την κατεύθυνση που θ’ ακολουθήσει: «Καιβέβαια θαείμαι εκ νέου υποψήφιος με την παράταξη του δημάρχου. Και τηνπροηγούμενη φοράμου έκαναν πρόταση να είμαι με τον μειονοτικό συνδυασμό και δενδέχτηκα. Θαυπάρξει εκπροσώπηση της μειονότητα σ’ όλους τους συνδυασμούς στιςφετινέςεκλογές».
 
Στο δια ταύτα:Ηαπόφαση θα παρθεί από Μάντατζη – Μετέ
Υπάρχει έντονος προβληματισμός και από τους ιδρυτές τουσυνδυασμού αν επαναληφθεί το εγχείρημα ή θα υπάρξει διάχυση της δύναμηςτηςμειονότητας σε άλλους συνδυασμούς με περισσότερες προοπτικές εκλογής.Δύοπαράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο ως προς την τελική απόφασηείναι τόσοο κ. Μάντατζη όσο και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής κ. Μετέ. Και μπορείναλέγεται ότι θ’ αποφασίσει η βάση αλλά και μόνο η συμμετοχή τους δίνειτοστίγμα.
Το ζητούμενο βέβαια είναι να συμφωνήσουν …καθώς σύμφωνα μεπληροφορίες μας οι σχέσεις τους συνεχίζουν να βρίσκονται στο …ναδίρ!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

Επαναφέρει το μέτρο των αποδείξεων η κυβέρνηση και προκειμένου να ελέγξει τη φοροδιαφυγή κ…