Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Σε χέρια ιδιωτών» θέλει η ΑΤΕ τη ΣΕΚΑΠ – ΕΒΖ – ΕΛΒΙΖ

«Σε χέρια ιδιωτών» θέλει η ΑΤΕ τη ΣΕΚΑΠ – ΕΒΖ – ΕΛΒΙΖ

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Σε «εξυγίανση» του χαρτοφυλακίου της προβαίνει η ΑΤΕ και γιατο λόγο αυτόσύμφωνα με τον διευθυντή της ΑΤΕ Ιωάννη Βαλάκα (όπως ανέφερεστο ΑΠΕ/ΜΠΕ) από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν διαγωνισμοί για το μηδενισμότηςμετοχικής συμμετοχής του ομίλου της ΑΤΕbank σε εταιρίες εκτός τουχρηματοπιστωτικού τομέα, όπως ηΔωδώνη, η ΣΕΚΑΠ, η ΕΛΒΙΖ και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης. Ο κ.Βαλάκαςγνωστοποίησε τις προθέσεις της ΑΤΕ με την δήλωσή του:  «ηΑΤΕbankδεν έχει το Know Howγια τη λειτουργία των εταιριών και είναι καλύτερα και για τις ίδιες ναπεράσουνσε χέρια ιδιωτών». Συνεπώς δεν επρόκειτο για κινδυνολογίες τα όσαλέχθηκαν γιατον ρόλο της ΑΤΕ από τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ παρότι ο πρόεδρος κ.Πράτσοςδήλωσε ότι δεν πρόκειται να πωληθεί η ΣΕΚΑΠ. Το νέο στοιχείο είναι ότιη ΑΤΕεφαρμόζει την ίδια πολιτική και στη Δωδώνη, στην ΕΛΒΙΖ και στην Ε.Β.Ζ.Μεταξύάλλων, ο κ. Βαλάκας ανέφερε ότι η τράπεζα πρόκειται να προχωρήσει σεαύξησημετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να έχει την αιτούμενη κεφαλαιακήεπάρκεια καιότι θα ενταχθεί στο ειδικό ταμείο χρηματοπιστωτικής στήριξης, που είναιυπόίδρυση. Και το αιτιολογικό αυτών των ενεργειών σύμφωνα με τον κ. Βαλάκαείναιότι η διαδικασία εξυγίανσης κρίνεται απαραίτητη, τόσο εξαιτίας τηςοικονομικήςκρίσης, όσο και επειδή θα συνεχιστούν οι έλεγχοι του ΔΝΤ.
 
Διαψεύδει τα περίλουκέτου στο Εργοστάσιο Ζάχαρης Ξάνθης ο πρόεδρος της ΕΒΖ
Στο μεταξύ, ο  πρόεδροςτης ΕΒΖ, Χρυσόστομος Γερούκης, διέψευσε (στο ίδιο μέσο) κατηγορηματικάτα περίπώλησης του ποσοστού συμμετοχής της ΑΤΕbank στο μετοχικό κεφάλαιο τηςβορειοελλαδικής εταιρίας. Ανέφερε,επίσης, πως το επενδυτικό σχέδιο, που κατέθεσε στο διοικητή της ΑΤΕ,για τηβελτίωση της εικόνας της εταιρίας βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση.
Επιπλέον, ο κ. Γερούκης διέψευσε και τα σενάρια περίλουκέτου στο εργοστάσιο της Ξάνθης. Επισήμανε δε ότι στις συγκεκριμένεςεγκαταστάσεις γίνεται η παραλαβή της πρώτης ύλης, μετά φεύγει γιαεπεξεργασίαστις Σέρρες και επιστρέφει και πάλι για συσκευασία. Αντίστοιχηδιαδικασίαγίνεται και στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της εταιρίας στη Λάρισαμε τοΠλατύ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Και τα Ξανθιώτικα προϊόντα μέσα στο «καλάθι της ΑΜΘ»

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr     Μια πολύ σημαντική αν…