Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Εύκολες οι κριτικές «έξω από το χορό»

Εύκολες οι κριτικές «έξω από το χορό»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
«Ευχές και ευχολόγια, θεωρητικές αναζητήσεις και δογματικέςπροσεγγίσεις είναι πολύ εύκολο να γίνονται από τον καθένα. Όποιοςνομίζει ότιζούμε σε περιβάλλον αποστειρωμένο, που έχει σχέση μόνο με ιδεολογίαείναι σαφέςότι δεν προσφέρει υπηρεσίες στον Έλληνα πολίτη», είπε σχολιάζοντας τοασφαλιστικό που κατατέθηκε την Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απότηνΚομοτηνή, με αφορμή τη βράβευση του 13χρονου Παγκόσμιου ΠρωταθλητήΑυτοάμυναςστο Πρωτάθλημα της Αλεξανδρούπολης Μανόλη Αλεξίου από τον ίδιο στοπολιτικό τουγραφείο.
«Για πρώτη φορά γίνεται μία τόσο μεγάλη προσπάθεια για τηδιασφάλιση της βιωσιμότητας ενός ασφαλιστικού συστήματος κατά το δυνατόδικαιότερο τρόπο κι αυτό από μόνο του είναι η μεγαλύτερη κατάκτηση»,σημείωσε οκ. Πεταλωτής σχετικά με τα νέα ασφαλιστικά και εργασιακά μέτρα πουκατατέθηκανπρος ψήφιση στη Βουλή, ενώ σχετικά με την κριτική που ασκείται στηνκυβέρνησηαπό ένθεν κακείθεν απάντησε ότι: «το να ερχόμαστε και να κάνουμεκριτικήλεπτομέρειας είναι πολύ σημαντικό φυσικά γιατί θεσμός δημόσιαςδιαβούλευσηςστηρίζουμε και θεσμοθετήσαμε, ωστόσο η κριτική που βασίζεται σεευχολόγια καιιδεολογία δεν παρέχει ουσιαστική βοήθεια».
Ακόμη, ο κ. Πεταλωτής τόνισε πολλές φορές την προσπάθεια πουκάνει η κυβέρνηση να δώσει προοπτική και όραμα που θα δώσειπερισσότερεςεπιλογές και ελευθερία στις νέες γενιές, θα δώσει βάσεις στην μετά τηνκρίσηεποχή και θα αυξήσει την ποιότητα ζωής των ελλήνων πολιτών στο μέλλον,αφού μετην υπάρχουσα κατάσταση «χωρίς αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση σε λίγοκαιρό δε θαμπορούσαν να πληρωθούν συντάξεις. Μπροστά μας είχαμε ένα τεράστιοδίλημμα στηδιαπραγμάτευση που κάναμε με την τρόικα αλλά και στις λεπτομέρειες πουθέλαμενα διασφαλίσουμε για τη βιωσιμότητα αυτού του συστήματος», στο οποίο,όπως είπεο κ. Πεταλωτής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απαντά με την θεσμοθέτηση βάσεων«για ναδημιουργήσουμε μία κοινωνία και – γιατί όχι- ένα πολιτικό σύστημα τοοποίο θαείναι ανάλογο των απαιτήσεων των καιρών, τότε θα έχουμε επιτελέσει τοκαθήκονμας».
 
Προχωρούν μπροστά τακόμματα που εκφράζουν την ανησυχία των πολιτών
Σχετικά με την αύξηση των χρωματικών συνδυασμών στο πολιτικόσκηνικό και κυρίως, τη δημιουργία του νέου κόμματος της ΑνανεωτικήςΠτέρυγαςτου Συνασπισμού και το συνδυασμό της Μπακογιάννη που «ψάχνει ευνοϊκήσυγκυρίαγια να ξεμυτίσει», ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι: «Τα κόμματααντικατοπτρίζουνκαι αντανακλούν την ίδια την κοινωνία. Οι ανάγκες της κοινωνίαςεκφράζονταιμέσα από πολιτικό σύστημα είτε συμφωνούμε είτε όχι. Ο πλουραλισμόςείναιεπίτευγμα της δημοκρατίας, ωστόσο προχωράνε μόνο τα κόμματα πουεκφράζουνσυγκεκριμένες ανησυχίες, αυτά που κοιτάζουν μπροστά και σκύβουν στααληθινάπροβλήματα, ενώ αυτά που κοιτούν τις ιδεολογίες δε βρίσκουν έρεισμαστηνκοινωνία και παραμένουν στάσιμα».
 
«Σκόπιμα δημιουργείπαρεξηγήσεις ο ξένος Τύπος»
Απόλυτος και κατηγορηματικός ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωποςσχετικά με το δημοσίευμα του Guardian που αναφερόταν στην πώλησηελληνικώννησιών από μέρους της κυβέρνησης για να αντιμετωπίσει την οικονομικήκρίση. Οκ. Πεταλωτής υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση απάντησε με αυστηρό τρόπο–κατηγορηθήκαμε και γι’ αυτό- αλλά η διάδοση ειδήσεων χωρίς στοιχειώδηυπόστασηαλήθειας μας προσβάλλει και γι’ αυτό τα κόβουμε και τα ξεκόβουμε μεαπόλυτοτρόπο. Ο ξένος Τύπος επιχειρεί σκόπιμα –μάλλον- να μπερδέψει την πώλησηιδιωτικών εκτάσεων με την πώληση από την ελληνική Πολιτεία. Δε φτάσαμεκαι δεθα φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο»
 
«Κάθε υπουργείο έχειτη δική του τεράστια λίστα παράνομων προσλήψεων»
Ο βουλευτής Ροδόπης και εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησηςαπάντησε ακόμη στο θέμα των παράνομων προεκλογικών προσλήψεων της ΝέαςΔημοκρατίας, σχολιάζοντας αρχικά ότι: «δεν υπάρχει υπουργείο του οποίουη νέαηγεσία να μην έχει τεράστια λίστα με ονόματα παράνομων προσλήψεων πουέγινανακόμη και μία εβδομάδα πριν τις εκλογές». Γι’ αυτές τις προσλήψεις πουχαρακτήρισε «των κομματικών κριτηρίων» ή «της περιβόητης συνέντευξης» οκ.Πεταλωτής τόνισε ότι: «αυτοί οι διορισμοί εφόσον κριθούν νόμιμα ότιείναιπαράνομοι θα ακυρωθούν γιατί κάτι τέτοιο αφορά τη νομιμότητα και τηνίδια τηνυπόσταση των υπόλοιπων πολιτών. Και θα προβούμε σε αυτές τις ενέργειεςχωρίςίχνος ρεβανσισμού και εκδίκησης προς την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά μεγνώμονατη δημιουργία τομών και θεσμών έτσι ώστε κανείς από αυτή την κυβέρνησηνα μηνμπορεί να διανοηθεί ότι θα βολεύει τους δικούς του, με το γνωστό τρόποπουγινόταν χρόνια και η ΝΔ το ανήγαγε σε επιστήμη» και ενημέρωσε ότι σελίγουςμήνες θα είναι έτοιμο το ενιαίο μητρώο πληρωμής δημοσίων υπαλλήλων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Δεν ξεχνάμε οι ξανθιώτες κ. Κοντέ!»

Αντεπιτίθεται στα ‘κατηγορώ’ του βουλευτή Ξάνθης κ. Α. Κοντού σχετικά με τους χειρισμούς τ…