Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 ΛΑ.Ο.Σ. «Το παρακράτος επιβάλλει την άποψή του»

ΛΑ.Ο.Σ. «Το παρακράτος επιβάλλει την άποψή του»

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Πρωτοβουλία…ματαίωσης της προγραμματισμένης ομιλίας του βουλευτή του ΛΑΟΣ ΘανάσηςΠλεύρη –Παρασκευή στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης – ανέλαβε ομάδα 70ατόμων πουαυτοαποκαλούνται «Πρωτοβουλία Αντίστασης Ξάνθης» και αποτελούνται απόμιασυνένωση των δυνάμεων του αριστερού χώρου στο Δ.Π.Θ. Λίγο πριν αρχίσειη ομιλίακαι ενώ οι ίδιοι είχαν αναγγείλει αντισυγκέντρωση στην πλατεία – όπωςκαταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΛΑΟΣ Ξάνθης – μετέφεραν τη συγκέντρωσήτουςστο εργατικό κέντρο αποκλείοντας τον ομιλητή και τα μέλη που ήθελαν ναπαρακολουθήσουν την ομιλία.
 
Ο ΛΑΟΣ Ξάνθηςκαταγγέλλει «παρακράτος που δρα με την ανοχή του κράτους»
Ανάρτησαν πανό με συνθήματα: «Σε Ελλάδα , Τουρκία, Αλβανία οεχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία». Να υπενθυμίσουμε ότι ηομιλίατου κ. Πλεύρη είχε θέμα: «Ο επεκτατισμός της Τουρκίας στη Θράκη» καιόπωςκαταγγέλλει το ΛΑΟΣ αυτός ήταν ο λόγος όλης αυτής της …πρωτοβουλίας:«Τιφοβήθηκαν μην χαλάσει η …Ελληνοτουρκική φιλία; Ή μήπως εκνευριστεί οτούρκοςΠρόξενος και δεν συνεργαστεί στις επόμενες εκλογές της τοπικήςαυτοδιοίκηση;Μήπως δεν ήθελε ο χρηματοδότης των παραφυάδων της αριστεράς ΤζόρτζΣόρος»,τονίζεται στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ όπου κατατίθενται τα γεγονότα καιαποκαλείται «παρακράτος που δρα με την ανοχή του κράτους», η εν λόγωοργάνωση.
Το ΛΑΟΣ καταλογίζει «σκόπιμη ολιγωρία» και παρελκυστικήσυμπεριφορά της αστυνομίας που ενώ ειδοποιήθηκε έγγραφα πριν τρειςμέρες για τησυγκέντρωση του ΛΑΟΣ εντούτοις δεν προσήλθε έγκαιρα στο εργατικό κέντροκαιτελικά δεν απέτρεψε την ματαίωση της ομιλίας. Επίσης καταγγέλλεισυγκεκριμέναάτομα όπως μια διευθύντρια σχολείου καθώς και κάποιους από το Δ.Π.Θ καιισχυρίζεται ότι φορούσαν κουκούλες.
 
Ο Πλεύρης απέτρεψεεπεισόδια από οργισμένους οπαδούς του ΛΑΟΣ
Επίσης όπως σημειώνεται απετράπησαν επεισόδια απόοργισμένους οπαδούς του ΛΑΟΣ που ήθελαν να κινηθούν απειλητικά προς τομέροςτων συγκεντρωμένων που κατέλαβαν το εργατικό κέντρο οι οποίοι καιμεταφέρθηκανστα γραφεία του ΛΑΟΣ μετά από παρέμβαση του ίδιου του κ. Πλεύρη.
Να σημειώσουμε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΛΑΟΣ κατέθεσεμήνυση  – ηαστυνομία δεν μπορούσε ναπαρέμβει χωρίς εισαγγελική απόφαση (αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΛΑΟΣ  – διότι παρεμποδίστηκε να  διέλθει την είσοδο του ΕΚΞ.
Τέλος η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ καταλήγει: «Κύριε εισαγγελέα δενθα τραβήξουμε κανένα αυτί; Εμείς πάντων για όλα αυτά θα ρωτήσουμε τονυπουργόΔημοσίας Τάξεως κ. Χρυσοχοϊδη στην Βουλή να μας απαντήσει γιατί αυτά τασαπρόφυτα που ζουν στα λιμνάζοντα ύδατα των ελληνικών πανεπιστημίων,έχουν τόσηελευθερία να επιτίθενται σ’ ότι δεν τους αρέσει. Δεν λειτουργούν οινόμοι γιαυτούς;».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…