Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 «Αντίπαλο στις εκλογές είχαμε… τα λεφτά!»

«Αντίπαλο στις εκλογές είχαμε… τα λεφτά!»

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Απηυδισμένος, από την τακτικήεξαγοράς ψήφων που ακολουθήθηκε ευρέως σε Δροσερό και Πούρναλικ, έκανεδηλώσειςστο «Ε» ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού ‘Ισότητα για το δήμοΞάνθης’,που με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών καταλαμβάνει μία έδρα στοδημοτικόσυμβούλιο του νέου δήμου Ξάνθης. «Εμείς δεν κάναμε εκλογές μεανθρώπους,αντίπαλό μας είχαμε τα λεφτά!» καταγγέλλει ο κ. Χουσεΐν Αχμέτογλου,μιλώνταςγια εκτεταμένα αλισβερίσια και για μεγάλα χρηματικά ποσά που«επενδύθηκαν» στηνεξαγορά ψήφων. Με πικρία και απογοήτευση ο νέος επικεφαλής τουμειονοτικούσυνδυασμού, ο οποίος ως βασικό σημείο αναφοράς είχε το μουσουλμανικόπληθυσμόσε αυτές τις περιοχές μιλά για «άνιση μάχη», αφού τους έπαιρναν τιςταυτότητες,τους έλεγχαν σωματικά και τους έβαζαν να ορκιστούν στο Κοράνι για ναεξασφαλίσουν το σταυρό. Και χώρια από τα 20ευρα και 50ευρα πουμοιράστηκαν,παροχές εξασφαλίστηκαν με κάθε είδους άλλο τρόπο, κυρίως καλύπτονταςβασικέςανάγκες των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης.«90.000 κιλάξύλα έφεραν και τα μοίραζαν», αναφέρει σαν παράδειγμα, ο κ. Αχμέτογλου,«ηδημοκρατία πάει περίπατο», σχολιάζει.
Και βέβαια, όπως στις τόσες άλλεςκαταγγελίες που έρχονται στα αυτιά και τα μάτια πολιτών, υποψήφιωνσυνδυασμώνκαι τοπικών ΜΜΕ, τα ονόματα όλων όσων είναι υποκινητές αυτών τωνεξοργιστικώνμεθοδεύσεων, δε βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας, καθώς δενυπάρχουναποδείξεις.
Συνυπολογίζοντας και τηνκαταγγελία του κ. Αχμέτογλου, ο συνδυασμός της ‘Ισότητας’ εμφανίστηκεαποδυναμωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, οπότεκαικατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 1,5% παραπάνω (2006: 8,44%, 2010:6,99%).
Πάντως, ο ίδιος ο κ. Αχμέτογλου,παρόλο που ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τη στάση θα κρατήσει ο συνδυασμόςσχετικάμε το δεύτερο γύρο των εκλογών υπογραμμίζει ότι «η συμμετοχή στιςεκλογές είναιπάντα σημαντική» και γι’ αυτό παρακινεί τους δημότες με τον ένα ή τονάλλοτρόπο να εκφράσουν τη γνώμη τους στις κάλπες της δεύτερης Κυριακής καινα μηναπέχουν».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται και κάποιοι ‘δε το κουνάνε’

Τα έβαλαν κάτω, έκαναν τις συναντήσεις τους και όρισαν τους νέους αντιδημάρχους οι δήμαρχο…