Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Γιαννακίδης: «Δεσμεύομαι για την ανάπτυξη της Περιφέρειας

Γιαννακίδης: «Δεσμεύομαι για την ανάπτυξη της Περιφέρειας

0

«Η ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας καιΘράκης, είναι δέσμευση που έχω αναλάβει προσωπικά έναντι του λαού αυτής της περιοχής και θαφανώ συνεπής, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στον τόπο και τουςανθρώπους του. Ο λαός μας το γνωρίζει, και γι αυτό είμαι αισιόδοξος.Καλώ όλουςτους πολίτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της «Κοινωνικής Συμμαχίας»για ένακαλύτερο αύριο» τονίζει μεταξύ άλλων, μιλώντας στο «ΕΜΠΡΟΣ» ο υποψήφιοςΠεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας κ. Άρης Γιαννακίδης. Οι υποδομές,ηδημιουργία δικτύων, η αειφορία στην ανάπτυξη, η εξειδίκευση, ηιεράρχηση καιανάδειξη προτεραιοτήτων σε κάθε νομό, εξηγήθηκαν όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου απότον ίδιο, προκειμένου να δοθεί το στίγμα της «Κοινωνικής Συμμαχίας».Για τηνΠεριφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ο κ. Γιαννακίδηςτονίζει πως:«έχει ισχυρό συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς μέσω της Εγνατίας συνδέεταιμε 4χερσαίους διευρωπαϊκούς άξονες, διαθέτει στην Αλεξανδρούπολη και στηνΚαβάλαδύο σημαντικά λιμάνια και δύο σημαντικά αεροδρόμια ενώ υπάρχουν ήδητέσσεριςδιασυνοριακές «πύλες» με τη Βουλγαρία και δύο με την Τουρκία. Η Καβάλακαι ηΑλεξανδρούπολη μπορούν να εξελιχθούν σε κόμβους συνδυασμένων μεταφορών(ταυτόχρονη εξυπηρέτηση οδικών, σιδηροδρομικών, εναέριων και θαλάσσιωνμεταφορών). Είναι επιτακτική η σύνδεση τους με τα λιμάνια του ΕύξεινουΠόντουμε τα Παραδουνάβια λιμάνια. Αυτό είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα,αυτήείναι η απάντηση μας, στη νέα γεωγραφία, στην νέα χωροταξία, στην νέαοικονομία» λέει
Τον ρωτάμε πως εννοεί την ενσωμάτωση της Περιφέρειας στηννέα γεωγραφία και ποια τα οφέλη για τον τόπο, και μας απαντά: «Ηενσωμάτωση τηςΠεριφέρειας στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο θα συμβάλλει στην ανάπτυξητηςοικονομίας της, στη βελτίωση της ελκυστικότητάς της και της συνολικήςανταγωνιστικότητας της.
Η αξιοποίηση της θέσης της μπορεί να υποστηρίξει τηνανάδειξη νέων δυναμικών κλάδων, την προσέλκυση επενδύσεων, τηνεγκατάσταση νέωνεπιχειρήσεων και ανθρωπίνου δυναμικού. Και αυτό θα γίνει μέσα απόσυγκεκριμένεςδράσεις που τις έχουμε κάνει γνωστές στην κοινωνία μέσα από τοπρόγραμμά μας»τονίζει, χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς, με ισονομία καιισοπολιτεία. Τομέλλον ανήκει και ξεκινάει από την Περιφέρειά μας.
Ι.Π.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άλλοι πάνε, άλλοι έρχονται και κάποιοι ‘δε το κουνάνε’

Τα έβαλαν κάτω, έκαναν τις συναντήσεις τους και όρισαν τους νέους αντιδημάρχους οι δήμαρχο…