Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Κυριακάτικο …ξύπνημα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο

Κυριακάτικο …ξύπνημα με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Συνεχίζει το «σκληρό πόκερ» των εντάσεων η Τουρκία και μεσυντονισμένες κινήσεις αποδεικνύει πόσο ψηλά έχει στην πολιτική τηςατζέντα τημουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Έτσι την ίδια στιγμή που η Άγκυραέστελνε(το Σαββατοκύριακο) και πάλι το «Πίρι Ρέις» εντός της ελληνικήςυφαλοκρηπίδαςνοτίως του Καστελόριζου, συντηρώντας την ένταση και δημιουργώνταςπροβληματισμόστην Αθήνα, καθώς η τουρκική τακτική εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση καικαθιστάκαχύποπτη την κοινή γνώμη έναντι των προσπαθειών βελτίωσης τωνελληνοτουρκικώνσχέσεων, έστειλε και τον Αντιπρόεδρό της Μπουλέντ Αρίντς  και Αναπληρωτή τουπρωθυπουργού ΤαγίπΕρντογάν, με αφορμή το μνημόσυνο για την 15η επέτειο του θανάτου τουΑχμέτΣαδίκ.
 
Περιοδεία του ΤούρκουΑντιπροέδρου και στην Ξάνθη
Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος συνοδεύονται από υψηλόβαθμουςαξιωματούχους και παρέστη στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου στο μνημόσυνοτουΣαδίκ. Στις 7 μ.μ. παρακολούθησε θρησκευτική τελετή (μεβλήτ) στο Εσκίτζαμί τηςΚομοτηνής.  Στις8.30 παρακάθισε σε γεύμαπου παρέθεσε προς τιμή του η άτυπη συμβουλευτική επιτροπή τηςμειονότητας καιστις 10.30 το βράδυ παρακολούθησε τον τελικό αγώνα ποδοσφαίρου πουγίνεται κάθεχρόνο στη μνήμη του Αχμέτ Σαδίκ με τελετή απονομής επάθλων.
Την Ξάνθη επισκέφτηκε όλο το κλιμάκιο νωρίς το πρωί τηςΚυριακής. Πρώτος σταθμός το κτίριο της εν διαλύσει ΤΕΞ. Είχεσυναντήσεις με τονκ. Μετέ καθώς και με τον κ. Τσετίν Μάντατζη οι οποίοι και τονσυνόδευσαν καιστην περιοδεία του μέχρι τον Εχίνο. Την περιοδεία κάλυπταν τουρκικάκανάλια καιτουρκόφωνος τύπος.
 
Έτσι για να λέμε τασύκα σύκα…
Και τίθενται τα …ρητορικά ερωτήματα:Το γεγονός ότι ητουρκική κυβέρνηση επέλεξε φέτος να εκπροσωπηθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο,καθώς οκ. Αρίντς υπήρξε και πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης και είναι από τουςστενότερουςσυνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τι καταδεικνύει; Μήπως ότι το θέμαμειονότητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του πάζλ της τουρκικήςπολιτικής μεμεγάλη μετοχική αξία;
Και προς τον κ. Μάντατζη: Ενόχλησε τον κ. Μάντατζη ηπαρουσία του διευθυντή του γραφείου Πολιτιστικών Υποθέσεων, κ.Αλεξανδρή μετάτης κας Κόκλα στις Θέρμες, προϊσταμένη αρχή του οποίου είναι ο ίδιος οπρωθυπουργός ως υπουργός Εξωτερικών και του απέστειλε επιστολή«υπενθυμίζοντας»ότι παρεκκλίνει από την εξαγγελθείσα πολιτική του.
Ο ίδιος ο κ. Μάντατζη συνόδευε τον τούρκο αντιπρόεδρο ωςεκπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου και μάλιστα της κυβερνώσαςπαράταξηςκατόπιν εντολής του πρωθυπουργού; Κι αν ήταν επίσημη η επίσκεψη τουγιατί δενεπισκέφτηκε κανένα τοπικό παράγοντα πλην τους παράγοντες τηςμειονότητας;

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…