Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ξυλοκόπησε νοσηλευτή γιατί του είπε να περιμένει στην ουρά!

Ξυλοκόπησε νοσηλευτή γιατί του είπε να περιμένει στην ουρά!

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Ένα απίστευτο σκηνικό βίας καιξεσπάσματος εκτυλίχθηκε στο χώρο των επειγόντων του νοσοκομείου τοβράδυ τηςΔευτέρας, όπου κάτοικος του Δροσερού δυσανασχετώντας επειδή έπρεπε ναπεριμένειστην ουρά για να νοσηλευτεί επιτέθηκε σε νοσηλευτή, στέλνοντας τον στηχειρουργική κλινική του νοσοκομείου, όπου και νοσηλεύεται με μώλωπεςκαιεκδορές, εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγωάνδρας δυσανασχέτησε ενώπιον της γιατρού που εφημέρευε στα επείγοντα, ηοποίατου ζήτησε να κόψει χαρτάκι και να περιμένει στην ουρά. Αυτός απαίτησεάμεσηνοσηλεία, καθώς, όπως υποστήριξε είναι καρδιοπαθής, αν και , σύμφωνα μετιςίδιες πληροφορίες, προσφάτως είχε διαφύγει λάθρα από την παθολογικήκλινική,όπου και νοσηλευόταν.
Ωστόσο αυτός αντί να περιμένειφώναξε τους «δικούς» του και επέστρεψαν με επιθετικές διαθέσειςεναντίον τηςγιατρού. Νεαρός νοσηλευτής των επειγόντων που προσπάθησε να τουςαποτρέψειέπεσε ο ίδιος θύμα ξυλοδαρμού, μέχρι του σημείου, σύμφωνα με μαρτυρίες,νασηκώσουν και καρέκλα εναντίον του, έτοιμοι να του προκαλέσουν ακόμημεγαλύτερηζημιά. Τέτοιες αρνητικές συνέπειες εμποδίστηκαν και ο νοσηλευτήςμεταφέρθηκεστη χειρουργική.
Το γεγονός έχει προκαλέσει σάλοστην ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα, αφού, όπως υποστηρίζει ο κ.Νικηφορίδης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, οιελλείψειςτου νοσοκομείου, η αύξηση των νοσηλευομένων λόγω της οικονομικής κρίσηςκαι ημείωση του προσωπικού έχουν δημιουργήσει ακραίες καταστάσεις.«Επιβεβαιώνονταιόλα όσα λέγαμε τις προηγούμενες ημέρες, ότι αυτός ο φόρτος και οιανάγκες τουνοσοκομείου θα δημιουργήσουν σοβαρότερα προβλήματα», σημειώνει ο κ.Νικηφορίδης, πληροφορώντας ότι το σωματείο συμπαρίσταται στον άτυχονοσηλευτήκαι θα ενημερώσει την κοινή γνώμη για το συμβάν τις επόμενες μέρες.Προσθέτειακόμη ότι, αρνητική εντύπωση στους κύκλους γιατρών και νοσηλευτώνπροκάλεσε τογεγονός ότι τόσο η διοίκηση όσο και η διεύθυνση της ιατρικής υπηρεσίας,υποστήριξαν ότι μεμονωμένα το θύμα θα πρέπει να υποβάλει μήνυσηεναντίον τωνδραστών. Κάτι τέτοιο, λένε οι γιατροί, αποδεικνύει ότι το νοσοκομείοδενπροστατεύει το προσωπικό.
Πάντως, και ο αστυνομικόςδιευθυντής κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης επιβεβαιώνει ότι επισήμως τίποτα δενέχεικατατεθεί ακόμη στην αστυνομία για το συμβάν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ιδέες που γίνονται πραγματικότητα

Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Συ…