Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 ‘Κόμπος στο λαιμό’ για τους υπαλλήλους η ‘πρώτη μέρα’ του Καλλικράτη

‘Κόμπος στο λαιμό’ για τους υπαλλήλους η ‘πρώτη μέρα’ του Καλλικράτη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Τη στιγμή που υπάρχει μία μαζική τάση προβληματισμού καιενασχόλησης με το σκηνικό των εκλογών και των εκλογικών συνδυασμών, οιυπάλληλοι των κατά τόπους νομαρχιών βρίσκονται σε άλλο μήκος κύματος,έχονταςέντονη ανησυχία για την Καλλικρατική εποχή που καταφτάνει την 1ηΙανουαρίου2011. Οι πολιτικοί που διεκδικούν την ψήφο μπορεί να μην προσηλώνονταιστα κενάκαι τα προβλήματα προσαρμογής στη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, ωστόσοοι υπάλληλοι,με δεδομένο και τις μετατάξεις, εντοπίζουν συνεχώς ασάφειες και σημείασταοποία χρειάζονται διευκρίνιση, προσοχή και επιπλέον βαρύτητα.
Για το λόγο αυτό η κ. Μαρία Μωυσίδου από τη Νομαρχία τηςΞάνθης και υπάλληλος από τη νομαρχία της Δράμας επισκέφθηκαν τακεντρικάγραφεία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Νομαρχιακών ΑυτοδιοικήσεωνΕλλάδος(ΟΣΥΝΑΕ), ως εκλεγμένα μέλη του ΔΣ και εκπρόσωποι της ΑνατολικήςΜακεδονίας καιτης Θράκης, όπου και κατέθεσαν τις προτάσεις και τις παρατηρήσεις τωνυπηρεσιών,που συγκεντρώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης του υπουργείουΕσωτερικών.Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας θα μεταφέρει τις προτάσεις αυτές σεσυνάντηση πουθα πραγματοποιήσει με τον υφυπουργό κ. Ντόλιο.
Η κ. Μωυσίδου μας ενημέρωσε ότι όλες οι υπηρεσίες τηςΝομαρχίας της Ξάνθης κατέθεσαν τις προτάσεις τους, από τη διεύθυνσηΔημόσιαςΥγείας έως τη διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και από τις οικονομικέςκαιδιοικητικές υπηρεσίες έως το τμήμα Σχεδιασμού και προγραμματισμού,καθώς έντονηείναι η ανησυχία σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο που θαδιευκρινιστούν οιαρμοδιότητες, ενώ προϊστάμενοι υπηρεσιών, καθώς και άλλοι υπάλληλοιπροβληματίζονται σχετικά με το κατά πόσο θα είναι λειτουργική η νέαδομή τωντμημάτων και κατανομή ρόλων και ευθυνών, για να διασφαλιστεί ηαποτελεσματικότητα και η εξυπηρέτηση των πολιτών.
«Σε όλες τις νομαρχίες τα προβλήματα που απασχολούν τουςεργαζόμενους κάθε διεύθυνσης και τα κενά που παρατηρούνται είναι πάνωκάτω ταίδια», εξηγεί η κ. Μωυσίδου, προσθέτοντας ότι «κομβικό είναι το ζήτηματωναρμοδιοτήτων», το οποίο ναι μεν δεν εμπλέκεται με τις υποχρεωτικέςμετατάξειςτων νομαρχιακών υπαλλήλων, αλλά οπωσδήποτε είναι σχετικό, αφού μπορείναπροταθεί σε άτομα με πείρα και εξειδίκευση η μετακίνησή τους στηναντίστοιχηυπηρεσία του δήμου ή της Περιφέρειας.
Αναφορικά με το θέμα των μετατάξεων, μετά την ολοκλήρωση τωνεθελοντικών, σειρά έχουν οι υποχρεωτικές που αναμένονται προσεχώς,καθώς είχεειπωθεί ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Να θυμίσουμε ότιστην Ξάνθηοι εθελοντικές μετατάξεις ήταν 21 και κυρίως προς το δήμο, ενώ τώρα ηανησυχίατων υπαλλήλων κορυφώνεται όσο πλησιάζει το δεύτερο μέρος τηςδιαδικασίας αυτότων υποχρεωτικών μετατάξεων, καθώς θα πρέπει πανελλαδικά έως το τέλοςτου έτουςπερίπου 14.000 υπάλληλοι νομαρχιών να μετακινηθούν στις περιφέρειες,3.000στους δήμους και 5.000 από τις περιφέρειες στις επτά υπό σύστασηκρατικέςδιοικήσεις. Πάντως παρά τον φόβο των υπαλλήλων κατηγορηματικά έχειαρνηθεί τουπουργείο την πιθανότητα να μετατάσσεται ο υπάλληλος εκτός του νομού,όπουυπηρετεί, ενώ έχει διευκρινιστεί ότι το προσωπικό των ΚΕΠ μετατάσσεταιαυτοδικαίως από 1.1.2011 στο δήμο όπου λειτουργούσε το ΚΕΠ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ιδέες που γίνονται πραγματικότητα

Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Συ…