Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Κλειστά χαρτιά, ανοιχτοί δρόμοι για το νομάρχη

Κλειστά χαρτιά, ανοιχτοί δρόμοι για το νομάρχη

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Όλο και ‘φουντώνει’ ένα κλίμα ένθερμης υποστήριξης στοπρόσωπο του νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργου Παυλίδη για το ‘χρίσμα’ τουυποψήφιουΠεριφερειάρχη από γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη της ΠεριφέρειαςΑνατολικήςΜακεδονίας και Θράκης. Το όνομα του κ. Παυλίδη ‘παίζει΄ τις τελευταίεςμέρες ωςτο επικρατέστερο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας –κάποιοι το θεωρούνακόμη καιειλημμένη απόφαση-, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι οι νομάρχες ΚαβάλαςκαιΔράμας, καθώς και ο υπερνομάρχης κ. Τάτσης απέστειλαν επιστολή στήριξηςστηναρμόδια επιτροπή της γαλάζιας παράταξης, στην οποία συμμετέχουν οπρόεδρος τηςΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο υπεύθυνοςτουΤομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείαςΑυτοδιοίκησηςΒασίλης Μιχαλολιάκος.
Η αποδοχή αυτή είναι ευρεία, όπως διαπιστώνει και ο ίδιος οκ. Παυλίδης, που συνεχώς λαμβάνει μηνύματα στήριξης όχι μόνο από τη ΝΔ,αλλάκαι από άλλους ‘χρωματικά’ χώρους σε όλη την Περιφέρεια.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο «Ε» τον τιμά, βέβαια, ηεκτίμηση και το ενδιαφέρον αυτό προς το πρόσωπό του, ωστόσο η τελικήαπόφασήτου θα υπαγορευτεί από «καινούργιους πολιτικούς όρους». 
«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θεωρώ ότι πρέπει να έχουνμεγαλύτερες αγκάλες. Τα πολιτικά ζητήματα σήμερα είναι διαφορετικά καιέχονταςεπιβεβαιώσει ότι η πάγια τακτική μας είναι έξω από κόμματα και αφορά σεόλουςτους πολίτες εναποθέτω τον προβληματισμό μου για την τελική απόφασηπάνωακριβώς σε αυτό το σκεπτικό», επεσήμανε ο κ. Παυλίδης, υπονοώνταςπροφανώς ότιεπιθυμεί να ηγηθεί ενός συνδυασμού με στοιχεία υπερκομματικά,δυνατότητα που,όπως είπε, «θα υπαγορευτεί από τη διάθεση των πολιτών, ενώ και σε άλλοσημείοτης δήλωσής του αναφέρει «αν ήταν ζήτημα της ΝΔ ή ενός μόνο συνεδρίουθα είχεκλείσει».
Διαφαίνεται, λοιπόν, αρχικά μία θετική στάση από μέρους τηςΡηγίλλης να στηρίξει μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα Παυλίδη, τη στιγμή πουο ίδιοςδείχνει να μην είναι διατεθειμένος να εμπλακεί σε μία εκλογικήαναμέτρηση γιατην αυτοδιοίκηση με αμιγώς κομματικά κριτήρια. Ο νομάρχης Ξάνθηςπάντως,δηλώνει ότι θα προβεί σε δημόσια ανακοίνωση όταν αποφασίσει και αν καιο ίδιοςεπισημαίνει ότι «δεν είναι θέμα ενός συνεδρίου η απόφασή του», πολλέςανεπίσημες κυρίως, συζητήσεις του σαββατοκύριακου θα έχουν ενδιαφέρονπρος αυτήτην κατεύθυνση.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…