Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Καταγγελία Γαλανόπουλου για Κοντό, Ζλάτκο, Τσακίρη

Καταγγελία Γαλανόπουλου για Κοντό, Ζλάτκο, Τσακίρη

0

Την δημόσιο δήλωση μέσω έντυπης αναφοράς προτίμησε οΔημήτρης Γαλανόπουλος για να κάνει γνωστούς τους λόγους που τονοδήγησαν στηνπαραίτησή του από την υποψηφιότητα του δημάρχου του νέου ΚαλλικρατικούΔήμουΑβδήρων.
Ο κ. Γαλανόπουλος εξηγεί αναλυτικά τι τον οδήγησε στηναπόφασή του και επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στους δημάρχους Ζλάτκο καιΤσακίρηγια τις εναντίον του συντεχνιακές συμπεριφορές, ενώ μεγάλο ποσοστόευθύνηςαποδίδει και στον βουλευτή Αλεξ. Κοντό και του ασκεί κριτική για τις ωςτώραενέργειές του. Προχωρώντας μάλιστα ακόμη παραπέρα, ζητώντας τη διαγραφήτουΚοντού από τη Νέα Δημοκρατία!
Από τα παραπάνω γίνεται φανερό ότι πλέον τα πράγματα στηνΝέα Δημοκρατία Ξάνθης αποκτούν μια άλλη διάσταση, αυτής της διαμάχηςκαιαπώλειας της ψυχικής επαφής μεταξύ των μελών της.
 
Η Δήλωση Γαλανόπουλου
Σήμερα, αναγκασμένος από τις εξελίξεις να πω τα πράγματα μετο όνομά τους για να γνωρίζουν οι πάντες, αλλά κυρίως οι Δημότες τουνεοσύστατου Δήμου Αβδήρων, θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα όλους όσουςπίστεψανσε μένα και με στήριξαν σε αυτήν την έστω μικρή αλλά καθαρή και τίμιαδιαδρομήμου στην προεκλογική περίοδο που διανύουμε.
Ξεκίνησα, θεωρώντας πως μπορώ να προσφέρω από τη θέση τουΔημάρχου Αβδήρων, εφόσον το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν νικηφόρο γιαεμένα καιτους συνεργάτες μου, θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της παράταξής μας,αλλά κάτωαπό συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις, όπως αυτές της σύμπνοιας,αλληλεγγύης και κυρίως ενότητας, μια ήπια και ξεκάθαρη πορεία.
Επιδίωξα πρώτα να βρεθώ και να κουβεντιάσω με τους νυναυτοδιοικητικούς παράγοντες σε Βιστωνίδα και Άβδηρα, αφού πρώτα είχεπροηγηθείη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση της Δημάρχου Αβδήρων Εύας Τσακίρη, πουέκανε λόγογια την συστράτευση των νυν Δημοτικών Αρχών Αβδήρων, Βιστωνίδος, σε ένανέοάφθαρτο πρόσωπο, με στόχο να καταλήξουμε στην μετέπειτα συντονισμένηκαι απόκοινού εκλογική διεκδίκηση του νεοσύστατου Δήμου Αβδήρων.
Έθεσα ως προτεραιότητα, την αναπτυξιακή πορεία και τηναπαρίθμηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχήςκαι ηανταπόκριση του συνόλου των συμβούλων σε Άβδηρα και Βιστωνίδα, ήτανκάτιπερισσότερο από θετική αφού όσοι είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν τηναυτοδιοικητική τους πορεία, τόνιζαν ότι θα βρεθούν στο πλευρό μου.
Τα όσα εξελίχθησαν το τελευταίο διάστημα, αποτέλεσαν τοκερασάκι στην τούρτα, που με ανάγκασε να αποφασίσω την μη κάθοδό μουστιςερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, όχι γιατί δεν κατάφερα, όπως συγκεκριμένοικύκλοιτοπικών ΜΜΕ αναφέρουν, να καταρτίσω ψηφοδέλτιο, αλλά γιατί δεν ανέχομαιάλλοτις εναντίον μου συντεχνιακές συμπεριφορές των νυν Δημάρχων τηςπεριοχής, οιοποίοι άλλα έλεγαν και άλλα έπρατταν, με στόχο να με πλήξουν.(Τρανταχτόπαράδειγμα, η επιλεκτική άγνοια για την έγγραφη στήριξη που μου παρείχετοκόμμα).
Δυστυχώς για ακόμα μια φορά και καθώς συνέχιζα τη μικρή σεδιάρκεια, όπως φάνηκε, προεκλογική πορεία, διαπίστωσα το μένος τουΒουλευτή τηςΝΔ Αλέξανδρου Κοντού, πράγμα το οποίο ακόμα και σήμερα επιβεβαιώθηκεμέσα απότα γραφόμενα στον φίλα προσκείμενο στον ίδιο τοπικό Τύπο. Σας αναφέρωεπιγραμματικά, πως άνθρωποι οι οποίοι συζήτησαν μαζί του την κάθοδότους με τοψηφοδέλτιο που είχε ως επικεφαλή εμένα, ζητώντας του στήριξη, έλαβαναρνητικήαπάντηση χειρίστου είδους.
Αυτά τα στοιχεία και το βρώμικο παρασκήνιο το οποίο γνώριζανκαι οι νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι των δύο Δήμων, ήταν αρκετά για ναξεχειλίσει τοποτήρι της υπομονής μου και με οδήγησαν στο ξέσπασμα καταγγελιών κατάτησυνεδρίαση της ΝΟΔΕ Ξάνθης την περασμένη Πέμπτη. Τα όσα ειπώθηκαν απόεμέναμέσα στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, έθεσαν προ των ευθυνών τους τόσο τους δύοΔημάρχους που προανέφερα, όσο και τον Βουλευτή της ΝΔ, ο οποίοςενοχλημένος απότα όσα του μετέφεραν, με απείλησε τηλεφωνικά την Κυριακή το πρωί,βρίζοντάς μεσκαιότατα. Ας είμαι το τελευταίο θύμα αυτού του κατεστημένου, το οποίοευθύνεται για την κατάντια της ΝΔ στο Νομό μας και για το ποσοστό του26%, όπωςεπίσης για το κλείσιμο των συνεταιριστικών εργοστασίων που είχεαποτέλεσμα τηναλματώδη αύξηση της ανεργίας στο Νομό.
Κλείνοντας, καλώ όλους τους Υγιείς Νεοδημοκράτες καθώς καιτον Πρόεδρο της παράταξης Αντώνη Σαμαρά, να δώσουμε τη μάχη για νασπάσειεπιτέλους αυτό το απόστημα στον Νομό Ξάνθης, ζητώντας την άμεσηδιαγραφή τουΒουλευτή Αλέξανδρου Κοντού από το κόμμα.
Τέλος, θέλω για  ακόμαμια φορά να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους όσους μεστήριξαν σεαυτήν μου την προσπάθεια, όπως και τα τοπικά ΜΜΕ που στάθηκαν μεαντικειμενικότητα στην υπόθεση αυτή, χωρίς να εξυπηρετούν τα προσωπικάσυμφέροντα των κατά καιρούς κολλητών τους.
Ιδιαίτερα όμως, θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΝέαςΔημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, τον Γραμματέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησηςκ. ΒασίληΜιχαλολιάκο, την Πρόεδρο και τα Μέλη της ΝΟΔΕ Ξάνθης για τη στήριξη πουπαρείχαν στο πρόσωπό μου.
 
Με εκτίμηση
Δ. Γαλανόπουλος

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.grΜε αιχμή του δόρατος τα μέτρα της κυβέρνησης τα οπο…