Κάνουν …ταμείο τα κόμματα

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Στο μικροσκόπιο τωνκομμάτων μπαίνει το εκλογικό αποτέλεσμα του α’ και του β’ γύρου τωνπεριφερειακών και δημοτικών εκλογών σε μια προσπάθεια αποτίμησης τουεκλογικούαποτελέσματος καθώς επίσης και αποκωδικοποίησης των μηνυμάτων τηςκάλπης. Σετοπικό επίπεδο οι 5 κομματικοί εκπρόσωποι …κάνουν ταμείο, μετρώντας ανκέρδισανή έχασαν! Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους όλοι τους δηλώνουν ευχαριστημένοιεκτόςαπό το ΣΥΝ αλλά και τον ΛΑΟΣ που μιλούν απλά για «κράτημα δυνάμεων».
 
 
Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚΞάνθης, Αχιλλέας Τσαρτσάρας
 «Ολαός αποφάσισε σωστά και ψήφισε τησταθερότητα στη χώρα. Παρόλο που είχαμε πει πως πρέπει να ψηφίσουμεΚαλλικρατικά, σύσσωμη η αντιπολίτευση και πρωτίστως ο κ. Σαμαράςαδιαφορώνταςγια την κατάσταση της χώρας προσπάθησαν να δώσουν άλλο νόημα σ’ αυτέςτιςεκλογές. Ήμασταν υποχρεωμένοι να σηκώσουμε το γάντι. Δεν τουςκάθισε…Δενπέτυχαν τους σκοπούς τους και γι’ αυτό ζητήσαμε στον επαναληπτικό γύροτωνεκλογών να ψηφίσει ο κόσμος αυτοδιοικητικά. Αυτό έπραξε ο λαός και αυτόφαίνεται από τα αποτελέσματα.
Σ’ ότι αφορά τους πολίτες της Ξάνθης απέδειξαν στονεπαναληπτικό γύρο ότι θέλουν τη διαφάνεια, θέλουν την Αλλαγή. Ειδικά οιδημότεςτης Ξάνθης έδειξαν αυτή τους την διάθεση και κάνανε την ανατροπή στηνΞάνθη.Αλλά οι δημότες της Σταυρούπολης , χωρίς να τους κατηγορώ, δεν τουςξέρανε καιτους ψηφίσανε. Εύχομαι μόνο να μην απογοητευτούν οικτρά.
Ο κ. Τσαρτσάρας ερωτηθείς για όλα αυτά που καταγγέλθηκαν γιαεξαγορά ψήφων από το δήμαρχο Ξάνθης τόνισε με έμφαση: «Όσον αφορά εμάςκαλά θακάνουν να πάψουν να μιλάνε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου γιατίόλα αυτάπου είδαν οι δημότες της Ξάνθης τις τελευταίες μέρες έκαναν πολλούς ναντρέπονται που είναι δημότες αυτής της πόλης». Τέλος ο κ. Τσαρτσάραςδιέψευσεκατηγορηματικά δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Ξυνίδη να έχει συνάντησημε τονκ. Μετέ καθώς επίσης και ότι έγινε μυστική συνάντηση Παπανδρέου με τους5υπουργούς της ΑΜΘ στην Κομοτηνή: «Πιστεύω πως είναι προϊόνπαραπληροφόρησης καιαποκυήματα φαντασίας νοσηρών εγκεφάλων».
 
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ξάνθης,Σούλα Ιακωβίδου
«Ευχαριστώ τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της Ν.Δ. καισυγχαίρω όλους αυτούς που εκλέχτηκαν αλλά και αυτούς που δεν εκλέχτηκανγια τονκαλό αγώνα που έδωσαν. Θα σταθούμε όλοι στο πλευρό του…Η Ν.Δ. συνεχίζειτοναγώνα της. Βγήκαμε δυνατοί απ’ τις εκλογές καθώς στον πρώτο γύροεκλέχτηκαν  με τηστήριξή  μαςυποψήφιοι σε 33 απ’ τους 54 νομούς ενώστις εκλογές του 2009 είχε μόνο 6.
Η αποχή είναι ένα αυστηρό μήνυμα που πρέπει όλους να μαςπροβληματίσει. Η Ν.Δ. πήρε το μήνυμα και τώρα ο στόχος της είναι με τιςθέσειςκαι τις προτάσεις της να δώσει την ελπίδα και την προοπτική στον τόπο».
Αναφορικά με την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στηνπεριφέρεια και στο δήμο Ξάνθης η κα Ιακωβίδου σημείωσε: «Στηνπεριφέρειά μαςδόθηκε μια πολύ σκληρή και έντιμη μάχη από τον κ. Παυλίδη. Επικρατήσαμεστους 3από τους 5 νομούς. Η μειονότητα όμως μας γύρισε την πλάτη. Σ’ ότι αφοράτο δήμοΞάνθης συγχαίρω τον κ. Στυλιανίδη για την εκλογή. Ήταν μια εκλογήδύσκολη αλλάδίκαιη και καθαρή».
 
Γραμματέας της Ν.Ε.ΣΥΝ Ξάνθης, Νίκος Καλιαμπάκας
«Το πανελλαδικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΝ απέδειξε ότι είχαμεαντοχή παρά τις διασπάσεις. Δεν είμαστε βέβαια ικανοποιημένοι γιατί ηαριστεράέπρεπε να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτές τις εκλογές και όχι να παίξει ρόλοκομπάρσου. Στις περιφερειακές εκλογές ο νομός μας είχε το καλύτεροαποτέλεσμαγια το ΣΥΝ απ’ όλους τους νομούς και θα μπορούσαμε να έχουμε καιδεύτερη έδρα.Συνολικά είχαμε άνοδο στην περιφέρεια. Σ’ ότι αφορά τις δημοτικές καιστον δήμοΞάνθης θεωρώ ότι παρά την πόλωση κρατήσαμε τις ψήφους μας».
 
Γραμματέας της Ν.Ε.ΚΚΕ Ξάνθης, Κώστας Βογιατζής
«Το ΚΚΕ με τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν το μοναδικό κόμμα που αύξησε τιςδυνάμεις του σε πανελλαδικό , περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Καλέσαμετονκόσμο να αποδοκιμάσει τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Το μήνυμάμας πέρασεστον λαό και ως ένα βαθμό  εκφράστηκεηδυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική του μνημονίου. Ο λαός έδειξε ότιθέλει ναπεράσει στην αντεπίθεση, να ενταχθεί στο μέτωπο και στην πάλη ενάντιασταμέτρα. Ακόμη και η αποχή είναι μια μορφή αντίδρασης και δυσαρέσκειαςκαι πρέπειτο επόμενο διάστημα αυτοί που απείχαν να συμπορευτούν με το ταξικόσυνδικαλιστικό μας κίνημα».
Σ’ ότι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα του ΚΚΕ στην περιφέρειαόπου κερδίζει μια έδρα και στους δήμους Ξάνθης (μετά από 25 χρόνια) καιΑβδήρωνο κ. Βογιατζής επεσήμανε: «Είναι ένα πολύ θετικό βήμα και θαπροσπαθήσουμεστους δήμους Ξάνθης και Αβδήρων ν’ αναδείξουμε τα λαϊκά προβλήματα».
 
Γραμματέας της Ν.Ε.Λ.Α.Ο.Σ. Ξάνθης κ. Ιωσήφ Χαραλαμπίδης 
«Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας. Όπου ο Λ.Α.Ο.Σ. έδωσε τηστήριξή του κέρδισαν οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς. Ιδιαίτερα στον δήμοΞάνθης,ο δήμαρχος κ. Στυλιανίδης χρωστά την εκλογή του στους ψηφοφόρους τουΛ.Α.Ο.Σ. πουτον στήριξαν ακολουθώντας τη γραμμή του κόμματος».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Υπό του μηδενός όλος ο νομός

Υπό του μηδενός βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του νομού Ξάνθης, χιόνια παρατηρήθηκαν στα ο…