Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Και πάλι πρώτη η Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης στο Οικονομικό Επιμελητήριο

Και πάλι πρώτη η Ανεξάρτητη Κίνηση Θράκης στο Οικονομικό Επιμελητήριο

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
Εκλογοαπολογιστικό ήταν το σαββατοκύριακο που μας πέρασε γιατους οικονομοτεχνικούς του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος- ΠαράρτημαΘράκης,οι οποίοι προσήλθαν στις κάλπες την Κυριακή για να ψηφίσουν την 7μελήτοπικήδιοίκηση και τους εκπροσώπους τους στο κεντρικό όργανο της συνέλευσηςτωναντιπροσώπων. Η θητεία των οργάνων είναι τριετής.
Εντυπωσιακά υποτονική ήταν η συμμετοχή στην Ξάνθη, όπου απότους 160 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 81, σε αντίθεση με την Κομοτηνή,όπουψήφισαν 180 και την Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετείχαν 225 μέλη τουΕπιμελητηρίου.
Εξήγηση αποτελεί το γεγονός ότι από την Ξάνθη στο ΟΕΕσυμμετέχουν πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι, τραπεζικοί, τελωνειακοί,εφοριακοί, οιοποίοι δεν έχουν άμεσο ενδιαφέρον ή σχέση με το ΟικονομικόΕπιμελητήριο. Σεσυνδυασμό δε με το υποτονικό ενδιαφέρον και δραστηριοποίηση από μέρουςτωνπαρατάξεων στην πόλη μας, δεν υπάρχει ισχυρή κινητοποίηση ώστε νατακτοποιηθούνοικονομικά οι οικονομοτεχνικοί κι έτσι παρατηρείται μεγάλη αποχή.
Την εμπιστοσύνη οικονομοτεχνικών και λογιστών ανανεώνει ηΑνεξάρτητη Κίνηση Ξάνθης και ο νυν πρόεδρος του ΟΕΕ Μενέλαος Μαλτέζος,ο οποίοςσυγκέντρωσε την πλειοψηφία των σταυρών, συγκεντρώνοντας 137 σταυρούς.Αντίθεταμε το γενικό «ρεύμα» η Ξάνθη στήριξε την ΠΟΦΕΕ που στηρίζεται από τηνΠανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών. Μάλιστα, οΦίλιπποςΠαραστατίδης, υποψήφιος με την παράταξη, συγκέντρωσε την πλειοψηφία τωνσταυρώντης Ξάνθης, λαμβάνοντας 39 ψήφους.
Βάσει των αποτελεσμάτων όλης της Θράκης, η Ανεξάρτητη ΚίνησηΘράκης, η ΔΗΚΙΟ και η ΠΑΣΚΟ λαμβάνουν από 2 έδρες και η ΠΟΦΕΕ μία. Τααποτελέσματα παρατίθενται στους πίνακες αναλυτικά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ανατροπή» με Μπεκτές αντιδήμαρχο

Μπορεί να μην έκανε μεγάλες αλλαγές στους αντιδημάρχους του ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μιχάλης Σ…