Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Η κυβέρνηση στοχεύει πλέον στην ανάπτυξη

Η κυβέρνηση στοχεύει πλέον στην ανάπτυξη

0

Mεγάλη «ανάσα» συνιστά για την κυβέρνηση το ότι κέρδισε τη«μάχη» του ασφαλιστικού χωρίς «τραύματα» που θα δημιουργούσαν πρόβλημαστηνΚοινοβουλευτική της Ομάδα.
Στο Mέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι η κυβέρνηση πέρασε ένα σημαντικότατο«σκόπελο» και ως εκ τούτου τώρα μπορεί να ξεδιπλώσει το δεύτερο μέροςτουπρογράμματός της, που έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με την ανάπτυξηαλλά και τηβελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.
Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που έπεται, και αναμένεται ναψηφιστεί μέχρι το τέλος του μηνός, δεν αναμένουν ότι θα συναντήσειμεγάλεςαντιδράσεις και πάντως δεν του δίνουν την ίδια σημασία που έχει τοασφαλιστικό.
Το βλέμμα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου είναι τώραστραμμένο στη ΔΕΘ και η εντολή που έχουν υπουργοί και συνεργάτες τουείναι ναεπεξεργαστούν πολύ καλά προτάσεις προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτον,ανάπτυξη, πουθεωρείται αναγκαία για να δώσει ώθηση στην οικονομία και, δεύτερον, ένακοινωνικό μνημόνιο που θα δημιουργεί δίχτυ ασφαλείας για τουςοικονομικάασθενέστερους –όχι στη λογική της επιδοματικής πολιτικής– και θαδιευκολύνει τηζωή των πολιτών χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερα χρήματα.
Ήδη ο πρωθυπουργός έδωσε μια πρόγευση περί αυτού με τηνεπίσκεψή του στο Ίλιον, όπου προήδρευσε σύσκεψης για τα ναρκωτικά, αλλάκαι τιςεξαγγελίες στο τελευταίο Yπουργικό Συμβούλιο περί ενίσχυσης τωνπρονοιακώνδομών, ανά υπουργείο (παιδικοί σταθμοί, ολοήμερο σχολείο κ.ά). Κινήσειςπουσυνιστούν αντιστάθμισμα σε περικοπές μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικώνκεκτημένωνκ.λπ.
Μέσα στην εβδομάδα μεγάλη σύσκεψη θα γίνει περί αυτών καιστο κόμμα, ενώ η εντολή προς τους υπουργούς είναι να είναι έτοιμοι περίτοτέλος Αυγούστου.
Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται για τις δημοτικές καιπεριφερειακές εκλογές τον προσεχή Νοέμβριο, πολλές υποψηφιότητες έχουνήδη«κλείσει» και θα ανακοινώνονται σταδιακά ως προτάσεις της ΕπιτροπήςΑνάδειξηςΥποψηφιοτήτων, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος θα συνέλθει στατέληΑυγούστου προκειμένου να τις εγκρίνει. Για τους υποψήφιουςπεριφερειάρχες, αλλάκαι τους δημάρχους μεγάλων δήμων (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρακ.λπ.)τον τελικό λόγο θα έχει ο κ. Παπανδρέου, προς τον οποίο θα κατατεθούντουλάχιστον δύο προτάσεις για κάθε περίπτωση.
Από τη Δευτέρα και μέχρι την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου θα βρίσκεταιστον Πόρο, όπου πραγματοποιείται το 13ο «Σύμης Συμπόσιο» με θέμα τιςκαινοτομίες που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικάστηνΕλλάδα ώστε να ξεπεράσει την κρίση. Στις εργασίες του συμποσίουμετέχουν ηυπουργός Εξωτερικών της Ε.Ε. βαρόνη Άστον, ο πρωθυπουργός της Εσθονίας,υπουργοί Ευρωπαϊκών κρατών, οικονομολόγοι διεθνούς φήμης (Στίγκλιτς,Γκαλμπρέιθ) πανεπιστημιακοί, διανοούμενοι, σύμβουλοι κυβερνήσεων κ.λπ.
Η επιλογή του Πόρου έγινε με κριτήριο ότι είναι κοντά στηνΑθήνα, ώστε ο κ. Παπανδρέου να μπορεί να πηγαινοέρχεται εάν χρειαστεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια καθαρή φωνή και συνετή σκέψη από την μειονότητα

«Αυτή η χώρα όσο είναι δική σας είναι και δική μας», «Αυτοί που δεν αγαπάνε την πατρίδα , …