Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Εθεάθη δελφίνι στο λιμάνι των Αβδήρων

Εθεάθη δελφίνι στο λιμάνι των Αβδήρων

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Δελφίνι…δελφινάκι πήγε πιο γρήγορα ως φαίνεται ή ορέχτηκε ταψάρια στο λιμάνι των Αβδήρων και όλο το Σαββατοκύριακο έκανε βόλτες σ’ αυτά τα νερά. Αμέσως έγινεαντιληπτό απ’ τους ψαράδες, τους λουόμενους και τους παραθεριστές τηςπεριοχής,οι οποίοι χάρηκαν μεν για την παρουσία του (ως γνωστόν το δελφίνι είναιαπό τααγαπητά θηλαστικά) αλλά ανησύχησαν μήπως έχει εγκλωβιστεί στα αβαθή τουλιμανιού και μήπως κινδυνεύει. Την ανησυχία τους ενίσχυε το γεγονός ότιέγινεαντιληπτό και δεύτερο δελφίνι έξω από το λιμάνι και υπέθεσαν ότι είναιζευγάρι(οι ψαράδες λένε ότι τα δελφίνια πάνε δυο – δυο).
 
Ανησύχησαν οι ψαράδεςμήπως εγκλωβίστηκε σε αβαθή
Την πληροφορία μετέφερε στην εκπομπή «Αναζητήσεις» τουΤρίτου Προγράμματος το πρωί της Τρίτης ένας ψαράς της περιοχής πουδιατηρείπλεούμενο και είδε όπως και άλλοι το δελφίνι να πηγαινοέρχεται όλο τοΣαββατοκύριακο όπως είπε και ανησύχησε. Ο ίδιος μιλώντας στο «Ε»επανέλαβε τηνπληροφορία αλλά και την ανησυχία για την τύχη του δελφινιού,απευθύνονταςέκκληση στην αρμόδια υπηρεσία να ασχοληθεί με το θέμα.
 
Έγινε έλεγχος από τονΛιμενικό Σταθμό Αβδήρων
Το «Ε» επικοινώνησε με τον Λιμενάρχης του Λάγος κ. Συμεωνίδηο οποίος μας πληροφόρησε ότι κάτι τέτοιο είναι σύνηθες φαινόμενο καθώςπολλάδελφίνια εμφανίζονται στην περιοχή κυνηγώντας ψάρια. Είπε δε ότι γι’αυτό  έχουν τον… νουτους στον Λιμενικό σταθμόΑβδήρων.
Ο προϊστάμενος του Λιμενικού σταθμού Αβδήρων κ. ΚιλίτσηςΑπόστολος ήταν ενήμερος για το θέμα και ότι του το μετέφεραν οιψαράδες. Όπωςμας διαβεβαίωσε έγινε έλεγχος  πρώτααπόξηράς  και μετά μετο σκάφος του σταθμού:«Κάναμε περιπολία τρεις ώρες την Κυριακή αλλά δεν εντοπίσαμε κάποιοεγκλωβισμένο δελφίνι. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να έρχονται δελφίνιαστολιμανάκι των Αβδήρων. Ο κίνδυνος είναι μην πέσουν σε αβαθή. Για το λόγοαυτόκάνουμε περιπολίες. Προφανώς το δελφίνι θα έφυγε…Πάντως εμείς θασυνεχίσουμετον έλεγχο με το σκάφος», τόνισε ο κ. Κιλίτσης αποκλείοντας το γεγονόςνα έπαθεκάτι άλλο το δελφίνι γιατί θα εντοπίζονταν.
 
Διαμαρτυρίες ψαράδων
Μπορεί λοιπόν οι ανησυχίες των ψαράδων να αποδείχθηκαναβάσιμες όμως αυτή η ευαισθητοποίηση είναι θετικό σημάδι γιατί αν μη τιάλλοπιστοποιεί την αγάπη και την προστασία που έχουν οι άνθρωποι τηςθάλασσας γιατους …κατοίκους της θάλασσας.
Τέλος να επισημάνουμε ότι γίναμε αποδέκτες παραπόνων απότους ψαράδες που λένε ότι ο φωτισμός στο λιμάνι είναι ανεπαρκής και ότιανεπαρκής είναι και ο καθαρισμός του χώρου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…