Εκβιασμός για επιστροφή χρεών

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
 
Πλούσιο το αστυνομικό δελτίο του τελευταίου 3ημέρου,αποκαλύπτει εγκληματικά περιστατικά τα οποία δεν είναι οικεία, ητουλάχιστονδεν βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας, στην κοινωνία της Ξάνθης.Συγκεκριμένα, η αστυνομία προέβη συνολικά σε εννέα συλλήψεις, εκ τωνοποίωντρεις οφειλόταν σε εκβιασμό και παράνομη οπλοφορία, μία σε εμπρησμό καιδιατάραξη οικιακής ειρήνης, τέσσερις σε εξύβριση, απειλή και απλήσωματικήβλάβη και μία σε παράβαση της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων αφού οδράστηςέβαλε κρυφές κάμερες στην τουαλέτα του καταστήματός του.
 
Εκβιασμός γιακαταβολή χρεών
Όσον αφορά στην υπόθεση του εκβιασμού, κατά τιςαπογευματινές ώρες της Τρίτης, στη Νέα Μορσίνη Ξάνθης, αστυνομικοί ηςΑσφάλειαςσυνέλαβαν δύο 45χρονους και έναν 37χρονο, διότι μετέβησαν στηνεπιχείρηση34χρονου και τον εξανάγκασαν με την απειλή χρήσης βίας να τουςκαταβάλειμηνιαίως το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, ενώ επιπλέον εξανάγκασαν κιέναν39χρονο συνεργάτη του 34χρονου να τους παραχωρήσει μία επιταγήονομαστικήςαξίας 20.000ευρώ.
Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Ιωακείμ Τσουκνάδης διευκρινίζειότι δεν πρόκειται για σπείρα, αλλά για περιστασιακό και συγκυριακόπεριστατικό,το οποίο οφείλεται σε χρέη που είχαν οι δύο παθόντες προς τον έναδράστη.Συγκεκριμένα, από τον έναν 45χρονο οι παθόντες είχαν δανειστεί πριντέσσεραχρόνια το ποσό των 43.000 ευρώ με υποχρέωση επιστροφής με απροσδιόριστοτόκοκαι του είχαν επιστρέψει το ποσό των 36.000 ευρώ. Ο 45χρονοςαντιλαμβανόμενοςότι οι δύο οφειλέτες αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην καταβολή τουυπολοίπου τουχρέους, προέβη σε εκβιασμό προκειμένου να εισπράξει και το υπόλοιποποσό.
Οι διαθέσεις πάντως των δραστών πιστοποιήθηκαν από τηνέρευνα που έγινε στα αυτοκίνητα και την οικία του ενός εκ των δραστών,αφού στοαυτοκίνητο του έτερου 45χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πλαστικόγκλομπ καιένα σπρέι πιπεριού, ενώ σε έρευνα στο αυτοκίνητο του τρίτου δράστηβρέθηκαν καικατασχέθηκαν τέσσερις αμπούλες αερίου, εβδομήντα επτά μεταλλικάσφαιρίδιααεροβόλου όπλου και διακόσια πενήντα σκάγια αεροβόλου όπλου. Επιπλέον,όπωςσυμπληρώνει το αστυνομικό δελτίο, σε νομότυπη έρευνα στο σπίτι του37χρονουδράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου-αερίου με γεμιστήρα,τρειςαμπούλες αερίου και ένα κουτί με μεταλλικά σφαιρίδια.
Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τουςαπό το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης που διενεργεί την προανάκριση, θαπροσαχθούνενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.
 
«Φασαρία» σε μαγαζίκαι κρυφές κάμερες σε τουαλέτες
«Φασαρία» έγινε σε κατάστημα 41χρονου στην Ξάνθη, όταν κατάτις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, τέσσερα άτομα, ηλικίας 32, 45, 20και 42ετών, εισήλθαν στο μαγαζί του 41χρονου και αφού τον εξύβρισαν και τοναπείλησα,προκάλεσαν σ’ αυτόν απλές σωματικές βλάβες και φθορές στο κατάστημάτου. Οιαστυνομικοί της Ασφάλειας επενέβησαν και συνέλαβαν τους 4 δράστες.
Μαζί τους ωστόσο συνελήφθη και ο 41χρονος ιδιοκτήτης τουκαταστήματος , διότι η 19χρονη εργαζόμενη στο κατάστημά του υπέβαλεέγκλησηστην αστυνομία, καθώς ο ιδιοκτήτης το πρωί της ίδιας ημέρας είχετοποθετήσειψηφιακή φωτογραφική μηχανή σε λειτουργία βίντεο στην τουαλέτα τουκαταστήματόςτου με την οποία κατέγραφε την 19χρονη παθούσα. Η κάμερα δεν ήτανδύσκολο ναγίνει αντιληπτή από τη 19χρονη, αφού ήταν μεγάλη σε μέγεθος και όχικαλάκρυμμένη.
Η φωτογραφική μηχανή κατασχέθηκε, ενώ οι δράστες με τηδικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθηςπουδιενεργεί την προανάκριση θα προσαχθούν ενώπιον του ΕισαγγελέαΠρωτοδικώνΞάνθης.
 
Μπούκαρε στο σπίτι κιέβαλε φωτιά
Η παράξενη και με επιθετική εγκληματική δραστηριότητα τηςπόλης μας συνεχίζεται με το δεύτερο περιστατικό της Τρίτης, όταν38χρονοςέσπασε το παράθυρο του σπιτιού 37χρονου από το Δροσερό Ξάνθης,«μπούκαρε» μέσακαι προκάλεσε φωτιά με εύφλεκτο υλικό στην εξώπορτα του σπιτιού.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας επενέβησαν, συλλαμβάνοντάς τον,ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε και κατέσβησε την πυρκαγιά. Οδράστης με τηδικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από το τμήμα Ασφαλείας Ξάνθηςπουδιενεργεί την προανάκριση θα προσαχθεί ενώπιον του ΕισαγγελέαΠρωτοδικώνΞάνθης.
 
Βρέθηκε νεαρός που το‘σκασε από το σπίτι
Εν τω μεταξύ 10 μέρες μετά την εξαφάνισή του βρέθηκε20χρονος μουσουλμάνος ο οποίος το ‘σκασε από το σπίτι του. Οι οικείοιτου είχανανησυχήσει και γι’ αυτό έβαλαν αφίσες με τη φωτογραφία του σε διάφοραμέρη τηςπόλης, ωστόσο δεν ειδοποίησαν την αστυνομία γιατί το είχε ξανασκάσεικαιπαλιότερα. Ο νεαρός έφυγε από το σπίτι θέλοντας να βρει δουλειά και ναγίνειβοσκός, ωστόσο 10 μέρες περίπου αργότερα (12-8 έγραφε η αφίσα ότιεξαφανίστηκε)εντοπίστηκε στην περιοχή των Κιμμερίων.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φωνή Φωτιάδη …οργή Μωραΐτη

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.grΠαρουσία όλων των νομαρχιακών συμβούλων και απόντος…